• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SPIRITMEDITATORExistuje nahrazka masa? Nebo maso je nahrazka jidla(hmota)? Aneb jedl by nekdo maso nijak neupravovany, cerstve uloveny?
    KRAFTY
    KRAFTY --- ---
    SHEALA: heh..kdy jsi naposledy vylezla z jeskyně a přečetla si nějaký serioznější zpravodajský server? :-D v USA od roku 2008, v evrope 2011
    KRAFTY
    KRAFTY --- ---
    KRAFTY: a to nejlepší nakonec... i kdyby vegetariáni šli a nadávali každému masorádovi, nebudu se jim divit. živočišná výroba produkuje větší množství znečištění, než světová doprava...je nutné něco dodávat dál?
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    KRAFTY: Clovek, co si mysli ze dobytek se klonuje, bude me poucovat o ekologicke katastrofe. Oh wait...
    KRAFTY
    KRAFTY --- ---
    SHEALA: a je to i důvodem, proč jsem tu celý čas ani jednou nenapsal "nesmíte jíst maso". Jediné, v co mohu doufat je "nejezte maso každý den třikrát denně", ale to není ze sobeckého důvodu, aby se někdo neměl lépe, než já (což jsem tu také zahlédl jako krásnou ukázku směšného argumentu), protože můj osobní názor na přehnaně masitou stravu je, že její zdravotní závadnost štěstí rozhodně nepřináší (všimni si slov "osobní názor", než pošleš zpátky zase nějaký flame).
    KRAFTY
    KRAFTY --- ---
    SHEALA: opět po několikáté opakuji, že má smysl se bavit jen o objektivních tématech, podložených daty...ekologie a podobně...etika a morálka jsou sice krásné věci, ale subjektivní a ne každý je s námi sdílí a má stejný úhel pohledu na věc. pokud jsi diskuzi skutečně četla, tak jsi to musela vidět na několika místech. nezabývám se tu etikou, protože narazím vždy na klasickou masorádcovskou agresivitu (která dle vědců také souvisí s masitou stravou, ale do toho se pouštět nebudeme).

    Tady jde o EKOLOGICKOU KATASTROFU (píšu kapitálkami, abys to opravdu přečetla a zaznamenala), methan, zdrojovou náročnost, vodohospodářství, atd...!!! čili odvětví podepřená výpočty.

    Jakmile se zasekneme jen na morálce, můžeme diskutovat roky bez výsledku, protože v důsledku bys nesměla ani zatleskat, abys nezabila nic mikroskopického....
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    KRAFTY:
    a) diskusi jsem četla
    b) ten plakát ukazuje to, že aby ste donutili lidi se podřídít vašemu životnímu stylu, lžete.

    Proto se zatraceně nedivím že reaguješ tak jak reaguješ, protože ti rozbíjím tvoji iluzi o tom, že vám jde o pomoc zvířatům, a ukazuju, že ve skutečnosti jde o to, aby ste ublížili těm, co s vámi nesdilí hodnoty. (Což je fakt hnusný, takže se to musí dobře zakrývat).
    Kdyby vám skutečně šlo o pomoc zvířatům, budete lobbovat o skot pasený na trávě, budete znát paní Temple Grandin "Autistic cow lady" a podobně. Nic z toho tady nepadlo. (Opět, pročetla jsem celou diskusi)
    Welcome to Temple Grandin's Official Autism Website
    http://templegrandin.com/
    Temple Grandin - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Temple_Grandin
    KRAFTY
    KRAFTY --- ---
    FIONOR: a použít přežití jakékoliv větve industrie jako argument....mě se zdá, že se mi to jenom zdá :-D připomíná to jeden starý výrok amerického prezidenta, nevzpomenu si kterého... "nemůžeme přestat zbrojit a vyrábět nukleární zbraně, živí to u nás miliony dělníků" :-D
    KRAFTY
    KRAFTY --- ---
    FIONOR: uplne nesmyslny prispevek..dekujeme. myslim, ze by stacilo je na pul roku prestat klonovat :-D
    KRAFTY
    KRAFTY --- ---
    SHEALA: LOL... tak tohle skoro nestoji ani za odpoved, ale budiz...

    1) jsi ocividne necetla nasi diskuzi celou

    2) ten plakat rozhodne neni centrem nasi diskuze
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    Ok, já jsem pro to vybít veškerá stáda skotu (nebo je nechat zemřít věkem), rozorat pastviny a pěstovat na nich užitečné plodiny. Necháme (pře)žít jen v přírodě volně žijící skot.
    Wait! To by byla genocida jednoho celého živočišného druhu a několika průmyslových odvětví.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    KRAFTY: ALe doprdele ten plákat obvinuje z vrazdy masozrouty, nikoliv energetiky. Pricemz masozrout za tohle nemuze. Furt je to sprosta černá technika, s tímhle na mě nechoď. Jste schopný nadávat lidem co si vypestujou husu na dvorku jak se tady ukázalo, prostě vám nejde o ty zvířátka, ale aby se náhodou někdo neměl líp než vy.

    (Jo jsem si vědoma toho že momentálně nebojuju fér, ale berte to jako zrcadlo svýho chování, neperu se se slabšíma a s čestnejma bojuju čestně).
    KRAFTY
    KRAFTY --- ---
    Těm, kteří to chtějí ve videu a v celku, doporučuji první dokument v historii, distribuovaný zadarmo na youtube... HOME http://www.youtube.com/watch?v=jqxENMKaeCU
    KRAFTY
    KRAFTY --- ---
    SHEALA: to není úplně pravda... vegetace nepoužitelná pro lidskou stravu se v poslední dekádě směruje spíše do energetiky, což je zase jiný problém... stačí se podívat na čísla vykácených kilometrů čtverečních deštných pralesů, jakožto důsledku živočišné výroby...
    OTZ
    OTZ --- ---
    a co kdyz to na tom obr. neni trava, ale obili. nebo soja?
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    OTZ: bohužel ve schématu chybi že živočisná výroba umožnuje zpracovat rostlinný materiál nevhodný pro lidskou stravu (trávu). Pokud tento obrázek v tomto lže, a závoreň implikuje, že kvůli tomu, abychom zužitkovali stravu pro človeka nevhodnou (Tím že trávou vykrmíme krávu), jiný člověk mře, jedná se bohužel o dost černou techniku. Přesne tohle mi na vegefanaticích (nikoliv vegetariánech a veganech) nesmírně vadí.
    OTZ
    OTZ --- ---
    KOCHANSKIT: nebo takhle:

    GoVeg.cz - Další informace - Výživa
    http://www.goveg.cz/content.php?action=show-site&id=232&language=1
    OTZ
    OTZ --- ---


    Skutečná cena masa | vandrovcova.blog.ihned.cz -
    http://vandrovcova.blog.ihned.cz/c1-59098690-skutecna-cena-masa
    KOCHANSKIT
    KOCHANSKIT --- ---
    SKRU: přesně tak, úplně se zapomíná, že rozdíl mezi doporučovanou stravou masojedů a veganů vůbec není v ovoci a zelenině, ale především v luštěninách a ořeších, které jsou často lokálního původu - https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/1012811_606083676078777_1936341797_n.jpg
    SKRU
    SKRU --- ---
    PATRICIE_: tak mohli bysme treba zminit lusteniny a obilniny, orechy, jablka, rajcata, papriky a korenovou zeleninu, to vse se velmi dobre zazimovava a skladuje, ale podle me to jen zbytecne krzeva berlicku "vegetariani jedi jen ovoce a zeleninu a to se v zime musi dovazet nebo to neni cerstvy" odvadi pozornost od skutecneho jadra problemu a tim je prave chov zvirat v naprosto neuspokojivych podminkach potazmo naprosto neuveritelny meritko, ve kterym se to deje.

    to hnusobrani musi bejt peknej humac, co jako ze jim vsem vlastnima rukama hazel zrni?? to mu dava pravo je zbavit zivota a jejich tela prodat? chybelo jen napsat, jak je to strasne zdravi prospesny vsem zucastnenym, tedy krome tech hus.
    btw je smesny "dam si radsi domaci vykrmenou husu, nez husu z plastu", chybi mi tam alternativa husu vubec nezrat. "nemuzu bez toho byt" neni argument.
    KOCHANSKIT
    KOCHANSKIT --- ---
    Podle Americké společnosti pro klinickou výživu se na světě přibližně 2 miliardy lidí živí převážně živočišnou stravou a přibližně 4 miliardy lidí stravou převážně rostlinnou (zejména z ekonomických, hygienických, technologických a náboženských důvodů). Tento model se však v posledních letech začíná měnit a i v těchto zemích dochází k nárůstu konzumace masa, podobně jako tomu bylo v období industriální revoluce v Evropě. Jenom v Indii a Číně žijí dvě miliardy lidí, které postupně vyměňují udržitelný jídelníček založený na rýži a zelenině s cizrnou nebo trochou masa za maso s trochou rýže.

    Celosvětová rostoucí poptávka po živočišných produktech však naráží na dostupnou biologickou kapacitu, neboť živočišná produkce je velmi náročná na zdroje, vyžaduje vysokou spotřebu vody, zabírá několikanásobně více orné půdy (kvůli krmivům pro zvířata) a emituje více skleníkových plynů než celosvětová doprava. Pokud by všichni lidé na světě spotřebovávali stejné množství masa a vedli stejný životní styl jako průměrný Čech, potřebovali bychom dle výpočtu ekostopy 2,7 Země a pokud by následovali americký model, bylo by třeba mít Zemí hned pět. Jaká asi bude budoucnost lidstva, až nás bude v roce 2050 devět miliard, pokud tento trend bude pokračovat?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam