• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SPIRITMEDITATORExistuje nahrazka masa? Nebo maso je nahrazka jidla(hmota)? Aneb jedl by nekdo maso nijak neupravovany, cerstve uloveny?
    PATRICIE_
    PATRICIE_ --- ---
    OTZ: nemyslím
    mluví ze mě zkušenost - z vás knihy a internet - no tak to se nedomluvíme.
    OTZ
    OTZ --- ---
    PATRICIE_: promin ale pokud nevis jak a proc co funguje, z ceho se potrava sklada a jak se v tele rozklada, tvoje dohady jsou spis smesny. polivka nebo bageta proste nehrajou pro nasledujici traveni uplne stejnou roli jako kus neceho cerstvyho, takze jenom o "prachobycejny predkrm" nejde. to bys stejne tak mohla snist kus dreva nebo hrst hliny, nemyslis?
    KRAFTY
    KRAFTY --- ---
    OTZ: mno..v zimě... tady v evrope sezenes normalne ty enzymy v krabicce a muzes je bud dat primo do jidla, nebo pred jidlem, ale já osobně nemám rád pohled na tablety. zkus na zimu ovoce a zeleninu lyofilizovat...to funguje uzasne....dekujeme NASA za tento napad :)
    PATRICIE_
    PATRICIE_ --- ---
    KRAFTY: servery Googlu vem čert. Podstatné je, aby tyto krámky s kvalitní stravou nevymřely a udržely se pro ty, kterým není lhostejné, co jimi projde. A na tom se shodnem, hm? Docela dobře tomu pomáhá např. Roman Vaněk.


    FIONOR: OTZ:
    Sečtělý Krafty mluví o nějakých enzymech... Já ze zkušenosti vím, že jakékoli minijídlo na navnazení žaludku, když má člověk hlad a plánuje se pořádně najíst, prostě žaludku pomůže. Možná že je zelenina lepší, nevím, já to zjistila na bagetkách a na polévce.
    Hele nebuď tak afektovanej - není to potřeba - nikdo na tebe neútočí, nebo jo?
    OTZ
    OTZ --- ---
    KRAFTY: jj..ted jeste vyresit jak to delat v zime, kdy je cerstvyho O+Z nedostatek, jestli treba pomuze i fermentovanej vyrobek. i kdyz to sem nepatri
    KRAFTY
    KRAFTY --- ---
    OTZ: to Ti přesně nepovím, to bych vařil z vody. ale víš jak to s těmito věcmi je...zkoušej, experimentuj a uvidíš. :)
    OTZ
    OTZ --- ---
    nicmene myslim ze zaludek se da na jidlo pripravit treba i aperitivem:)
    OTZ
    OTZ --- ---
    KRAFTY: tak normalni porce obeda kolem 300g, treba
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    PATRICIE_: na to používám polévku :)
    ta navíc i zasytí, takže toho pak nesním tolik...
    OTZ
    OTZ --- ---
    PATRICIE_: jenze ty tvoje bagetky nemaj s nejakou zivou stravou, o kterou tady jde, nic spolecnyho.
    KRAFTY
    KRAFTY --- ---
    OTZ: :-D jo, to mi jde ... zalezi na tom, kolik bude te zbyle stravy...
    OTZ
    OTZ --- ---
    KRAFTY: jen klidne dal idiotsky provokuj, me to zajima:) staci treba jedno jablko?
    PATRICIE_
    PATRICIE_ --- ---
    FIONOR: nóóóó, já bych tak zaujatá nebyla. Takové ty minibagetky s bylinkovým máslem při objednání v pizzérii dokážou opravdu navnadit žaludek na to, že přijde např. za půl hodiny velkooběd. V případě, že se jde člověk najíst hladový to opravdu pomůže žaludku lépe zpracovávat. Neříkala bych tomu trávicí enzymy, ale prachobyčejný předkrm a to věděly už naše babičky.
    KRAFTY
    KRAFTY --- ---
    OTZ: tak to právě vhodné neni, ale tam jsou duvody uz v nasi strevni peristaltice. protoze moje nazory se tu setkavaji spise s negativni reakci, radeji uz sem nic moc cpat nebudu :)
    KRAFTY
    KRAFTY --- ---
    FIONOR: nic Ti necpu...testoval jsem na sobě. Dělej si co chceš ;)
    OTZ
    OTZ --- ---
    KRAFTY: aha, ja to jim vetsinou s jidlem dohromady:)
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    KRAFTY: to jsi proboha četl zase na nějakém „odborném“ blogu?
    Každá nová potravina je nezvyk - když jsem poprvé ochutnal hmyz, bylo mi ještě druhý den zle, když jsem zkusil granátové jablko měl jsem průjem jako bič - to samé s pravým indickým kari.
    Dokonce i když piješ chemicky neošetřenou vodu ze studny, tak je velká šance, že se zesereš jako Amina, když nejsi zvyklý...

    Trávicí systém zvládne prakticky cokoliv, když má čas se adaptovat. Řeči o tom, že na něco reaguje jako na napadení jsou urban legend
    KRAFTY
    KRAFTY --- ---
    PATRICIE_: trávu...a hodně :-D
    KRAFTY
    KRAFTY --- ---
    OTZ: ano..doporučeno sníst půl hodiny před jídlem nějakou čerstvou zeleninu, nebo ovoce... tento proces nastartuje Tvoji vlastní enzymovou fabriku bez šoku, který zažívá jen u tepelně zpracované stravy. eliminuje to například únavu po jídle, která vzniká právě šokovým přeorientováním enzymových "linek" z enzymů pohybových a kognitivních na enzymy trávicí
    KRAFTY
    KRAFTY --- ---
    PATRICIE_: myslel jsem tim samozásobitelství...ve městech je to jediná možnost, protože ty minifarmy by ty dva miliony lidí v Praze těžko uživily :( v podstatě by byl ideální stejný přístup, jako má Google ke svým serverům a jejich záložními zdroji. Nepoužívají mega zálohy pro celé serverovny, používají malý záložní zdroj pro každý server... kromě výhody decentralizace uložení energie (řízení je samozřejmě centrální, ale to sem nepleťme) je tam mega výhoda škálovatelnosti. Se stoupajícím počtem serverů automaticky roste počet záložních zdrojů... je to srozumitelné? :) a samozásobitelství neprovedeš v klasickém paneláku..proto mluvím o redesignu měst :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam