• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SPIRITMEDITATORExistuje nahrazka masa? Nebo maso je nahrazka jidla(hmota)? Aneb jedl by nekdo maso nijak neupravovany, cerstve uloveny?
    OTZ
    OTZ --- ---
    BLOODRAT: jednim z principu ty filozofie je neublizovani. tzn. i nezabijeni.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    OTZ: Já mluvil o buddhismu? Kde, prosím?
    OTZ
    OTZ --- ---
    meanwhile in usa

    This Guy's Eaten Nothing but Raw Meat for Five Years | VICE United Kingdom
    http://www.vice.com/en_uk/read/this-guy-has-eaten-nothing-but-raw-meat-for-five-years
    OTZ
    OTZ --- ---
    nevim, co je na buddhsimu slunickovyho. ale tak je to tvoje karma..;)
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    KOCHANSKIT: Nevím nic o tom, že bych si zabil 50% slípek hned po nalíhnutí, naopak, mám z nich radost a na kuřátka se chodí děti koukat. Všechno se to popelí na výběhu tak velkém, že to ani nezvládnou udupat do mlatu a šťastný život zakončí důstojně polívkou - já jim poskytuju ochranu před dravci a krmení, oni mi poskytnou nakonec to krmení. Oboustranná spokojenost.
    Jako vzdávat se živočišných produktů kvůli sluníčkové filozofii mi přijde pošahané, když člověk může žít s přírodou v symbióze.
    KOCHANSKIT
    KOCHANSKIT --- ---
    PATRICIE_: já nejím ani maso 11 let a ostatní živočišné produkty necelé 3 roky... Konečně mi došlo, že všechna zvířata skončí na jatkách bez rozdílu, jenom u těch mléčných a vaječných plemen dochází během jejich života k dalším brutálnostem (mléko: opakovaná inseminace, odebírání telete hned po narození, metabolické vyčerpání, jatka; vejce: 50% vylíhnutých kuřat je zabito hned po narození, protože se nehodí ke snášení, 99% samiček prožije život v malé kleci, jatka...)
    PATRICIE_
    PATRICIE_ --- ---
    BLOODRAT: no to je jedna věc a druhá, které nerozumím: proč bychom si trávení měli urychlovat a zrychlovat... Asi nechápu podstatu o čem tu Krafty mluví :c(
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    PATRICIE_: Po prohlaseni, ze na tepelne upravenou stravu reaguje lidsky imunitni system jako na vetrelce se bojim domyslet si, na jakych enzymech Krafty lita.
    PATRICIE_
    PATRICIE_ --- ---
    KRAFTY: Chlape ty jsi ulítnul na enzymech. Vlastně vůbec nerozumím co chceš jako říci - unikají mi souvislosti. Klidně pošta...
    O enzymech jsem naposledy slyšela asi na základní škole v chemii... Wikipedia nepomohla :c/
    PATRICIE_
    PATRICIE_ --- ---
    A vy co nejíte maso nejíte ani vejce a mléko a nebo někdo jo???
    By mě zajímaly výsledky anketky...
    PIVOSH
    PIVOSH --- ---
    FIONOR: o sociálce nic nevím té po tom podle mě nic není a s tím lékařem měli jistý problém. Netýkalo se to nejezení masa (páč doktorka je vždy chválila jak mají zdravé děti) ale týkalo se to očkování. Rodiče nechtěli do svých dětí nic píchat, snažili se s doktorkou rozumně komunikovat, nicméně ta se nenechala odbýt a informovala je pokud na očkování nepřijdou tak uvědomí sociálku a budou problémy. Takže rodiče zvážili své možnosti a nezbylo jim než děti na očkování přivést :-(
    DIDGENAUT
    DIDGENAUT --- ---
    SPIRITMEDITATOR: Kdybych měl děcko krmit tím, o co si řekne, tak jsou to jen hamburgry a hranolky od Mc Donald's a cukrovinky. Děti (včetně velké části dospělých) se neřídí tím, na co má chuť jejich tělo, ale tím, na čem ulpívá jejich žádostivá mysl.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    SKRU: jaj :) není. Je to jakéci mycelium.
    http://www.agronavigator.cz/default.asp?ch=13&typ=1&val=15189&ids=157
    Na seznam potravinářských aditiv, kontaminantů a přirozeně se vyskytujících toxikantů, které se budou přednostně vyšetřovat Spojeným výborem expertů FAO/WHO pro potravinářská aditiva a kontaminanty (JECFA) v r. 2003 je zařazeno také nové červené potravinářské barvivo “arpink red”. Žádost o prověření jeho nezávadnosti zaslala do Codexu Alimentarius Česká republika.
    Jde o antrachinonové přírodní barvivo, analog karminové kyseliny získaný z Penicillium oxalicum var. Anneniaca (CCM 8242). Výrobcem nového barviva je ASKOLOR, spol. s r.o., Pardubice, obchodní název výrobku je “ARPINK RED”.
    SKRU
    SKRU --- ---
    SHEALA: to barveni neni repa
    KRAFTY
    KRAFTY --- ---
    SHEALA: děkuju :)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    KRAFTY: robi je z obilovin. Moje matka kdysi dávno měla v tý firmě podíl. Je dobrý, barvený červenou řepou, to ochucený jím často... zse je to ochucený cibulé a nějakejma bylinama. (Pokud nezměninili recept)
    KRAFTY
    KRAFTY --- ---
    PATRICIE_: Ty krevni skupiny zase takova hloupost byt nemusi, vzhledem k tomu, ze rozdily jsou typech antigenu v bunecne membrane cervenych krvinek. Souvisi to dle meho hlavne diky faktu, ze jime tepelne zpracovanou stravu, ktera je zahrata na vice, nez 40 stupnu a tedy enzymove mrtva. Cetl jsem studii (zkusim najit zpetne zdroj), ze urcite druhy antigenu na enzymove mrtvou stravu reaguji jako na bakterialni napadeni. Je to na diskuzi s nekym vzdelanejsim v tomto oboru.
    TESSS
    TESSS --- ---
    PATRICIE_: ja mam 0- a maso mi nikdy nechutnalo, jednou jsem nekde cetla, co bych na zaklade sve krevni skupiny mela jist a bylo to dost mimo. Ja temhle teriiim celkove moc neverim. V jaky skolni ucebnici jsi to cetla?
    PATRICIE_
    PATRICIE_ --- ---
    TESSS: Já se s tím setkala nejen ve školní učebnici, ale i v praxi u některých lidí nad čtyřicet, kteří upravovali jídelníček podle této teorie.
    Píše se o tom všude možně. Nejsem odborník na tématiku, ale v mém případě by to sedlo, mám skupinu 0+
    Zajímalo by mě víc. Z čeho vycházíš ty? Pokud to nikoho jiného nezajímá, tak klidně pošta, dík.
    TESSS
    TESSS --- ---
    PATRICIE_: to s tema krevnima skupinama je blbost
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam