SAIL_OR: Nevím, jestli ta 100% důslednost byla myšlená na mě nebo obecně. Samozřejmě je to nereálná blbost jí po někom vyžadovat, jsme jen lidi. Mě zajímají hlavně ti, kteří se i tady v té diskuzi oháněli právě tou ekologií a jak ty píšeš předhazovali tím masožroutům jejich maximální neekologičnost, nemorálnost a necivilizovanost. Což je specielně ve víceméně anonymní diskuzi, kde není jasné kdo v jakém prostředí jak žije, minimálně blbý.
Podle mě má mnoho lidí na vsi, kteří jedí maso a zeleninu převážně z vlastní produkce, nedojíždí autem do práce, topí dřevem z lesa a ekologie, narozdíl od stavu vlastní peněženky, je jim úplně u zadku, menší ekologickou stopu než průměrnej městskej vegetarián a to zcela přirozeně bez jakéhokoliv podřizování se. I ve městě mi jako rozumnější ekologický přístup přijde využívání hromadné dopravy místo auta, omezení vlastní rozežranosti, vyhledávání a upřednostňování kvalitních místních výrobků a ve stravě nejbližší produkce v bio kvalitě (nebo alespoň ověřeného zdroje), než striktní vegetariánství. Dokonce si myslím, že i takový střídmý a skromný městský masožrout, může mít menší ekologickou stopu než někdo kdo potřebuje každej půl rok novej telefon a každej tejden nový hadry. Ano, je to jenom úhel pohledu, který nelze nikomu cpát, natož se na jeho základě nad někým povyšovat. Myslí, že na ledasčem se tady shodneme.
Odsuzovat někoho na základě toho zda jí nebo nejí maso je blbost. Jen na tomto základě se povyšovat a ohánět se ekologií/morálkou je pokrytectví a tato diskuze je toho plná. Rejpat do pokrytců není zbytečný a kdo má svědomí čisté, neurazí se. Koneckonců člověk se může nechat překvapit a zjistit, že se mýlil a že to co je z jeho pohledu nemožné, je vlastně snadné.