OTZ: nesmysl vycucaný z prstu. jen citace bez zdroje. (Americké dietetické asociace).
OTZ: pitvání celkem zajímavého tématu ale zase:
nález: děti by do 3 neměly být vegany
výzkum: napsali autorům, autor napsal ""Důvodem tohoto doporučení je to, že ačkoli je pravda, že velmi pečlivě sestavenou veganskou stravou je možné pokrýt všechny potřebné živiny, vyžaduje to velmi vysokou úroveň znalostí a proto to není vhodné použít jako výživové doporučení pro veřejnost. Existuje mnoho případů nedostatku vitaminu B12 u kojenců, obzvláště pokud jsou tyto děti kojené vegankou. Také to velmi závisí na věku a množství mateřského mléka.
Myslím si, že Americká diete-tická asociace je naprosto důvěryhodná, ale ve Spojených státech je zřejmě jednodušší sestavit takto vyváženou veganskou stravu, jednak díky široké dostupnosti produktů a také díky častému používání potravinových doplňků s vitamíny a minerály prodávaných bez receptu. Doufám, že jsem vám to tímto vyjasnil. Mnoho štěstí ve vaší práci.""
a závěr: WHO tedy dává toto doporučení spíš z opatrnosti.
a teď to přijde...
načež tam mlasknou větičku zničehožnic "Veganské děti našich členů, dlouhodobé zahraniční zkušenosti i odborné studie dokazují, že s dostatkem informací (např. kniha Vegetariánství a děti), rozumným přístupem, osobními zkušenostmi a vstřícnými pediatry jsou tyto děti zdravější než jejich vrstevníci. "
Pokud máš vstřícného pediatra je fuk zda dítě je či není vegan. bude zdravější kvůli pozornější péči pediatra...
OTZ: a nejnovější z roku 94...
...a tak dále...
která prosimtě z těch studií je ta ze současné moderní medicíny ? nějak jsem se v tom ztratil.
(asi s tim skončíme ne ?)
DOCENT: vrah k tomu má důvod. je kočka vrah ? jsou hnilobné bakterie vrazi ?
plyne z jejich zločinů něco ? Je kráva lepší/víc než kočka když nejí maso ?
Jím zvířata stejně jako vy jíte kytky. Prostě chci. Nehodlám vás za to soudit tak jako to vy zkoušíte na mne. Je to vaše volba a měli jste to těžší se takto posunout ale to je vše vaše rozhodnutí váš čin.
Jsem stejnej srab jako vy. Vy škubete kytky mučíte jich celá pole hnojením aby rostly, znetvořujete je šlechtěním a genovou manipulací aby rostly ještě víc. kurvíte přírodu solárníma elektrárnama..., chudinky rostliny nemůžou ani křičet (jako by jim to bylo něco platný). A kolik těch kytek zemře zbytečně protože v obchodech uvadnou... toto je samozřejmě žert. každa mince má dvě strany i tahle.
.....
Víš když se s nějakým názorem zapojíš do diskuse nemůžeš čekat že všichni řeknou "no on je to XXX(vegetarián?) takhle na něj nesmíte" pravidla diskuse by měla být rovná pro obě strany.
SAIL_OR: to je slušnej nápad. určitě si to rád přečtu.
----
(toto byl můj poslední příspěvek v tomto vlákně)