• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SPIRITMEDITATORExistuje nahrazka masa? Nebo maso je nahrazka jidla(hmota)? Aneb jedl by nekdo maso nijak neupravovany, cerstve uloveny?
    Jeee a co jis, kdyz nejis maso? Jeee a co jis ty? Jenom maso? Zamysleme se trochu, proc jime maso? Mozna zvyk, mozna zastaraly nazor, (dnes jiz doktory bez ega vyvracen) ze je zdravy a dokonce potrebny, mozna domnenka, ze nam chutna samo o sobe, mozna nemame moc na vyber, kdyz prijdeme do restaurace, kde z dvou stovek jidel, jsou tri vegetariansky a mezi nimi je salat s kurecim masem, nebo smazeny file. Mozna mame v hlave ulozeno ze to je bezny od praveku a proto je to spravny. Mozna od mala nam je nuceno(diky zastaralemu nazoru) vic nez jakekoliv jine jidlo.... viz "aspon to masicko snez, brambory a zeleninu muzes nechat" mozna protoze je levnejsi nez syr nebo zelenina a mozna ......??? Myslim ze je na case v roce 2013(rok transformace, nebo velkych zmen) prehodnotit, nebo uz konecne aspon vyhodnotit situaci a zamyslet se nad skutecnym vyznamem masa a predevsim na zpusobu jakym to maso ziskavame a hlavne jestli nam vic "dava" nebo "bere". Jestli je pestrejsi strava typu: "maso na milion zpusobu" nebo "milion kombinaci a zpusobu pripravy veskere rostlinne stravy" atd.
    rozbalit záhlaví
    BOBBYLON
    BOBBYLON --- ---
    SYLVAEN: ty si pochopeni psanyho projevu moc od prvni tridy nedal, co? :)
    bud tak dobrej, a udelej jeste srovnani kolik clovek musi snist pistacii aby to vydalo na 5kg ze zraloka, to bude mit taky skvelou vypovidajici hodnotu :)
    Doufam ze ty a tobe podobny nechodite k volbam.
    SYLVAEN
    SYLVAEN --- ---
    BOBBYLON: Tak to už máme něco s logikou, teď kližku na mozečku.. pokračuj, čím dalším ještě trpíš? :D
    WANAH
    WANAH --- ---
    SHEALA: jezení masa je fakt trivka oproti tomu co si jako lidi děláme navzájem.
    Nepochybně, ale poměrně dost lidí má podezření , že by to spolu mohlo dost souviset. Určitě to za zvážení stojí.
    BOBBYLON
    BOBBYLON --- ---
    SYLVAEN: aha, takze ty zavleces do diskuze naprosto zcestny srovnani x vajec a jednoho stejku (ano byl jsi to ty, snadno dohledatelne, jestli tp umis) a ja mam jit spinkat? :) Klizka na mozecku?
    SYLVAEN
    SYLVAEN --- ---
    BOBBYLON: Už je dávno po večerníčku, jdi spinkat. :)
    BOBBYLON
    BOBBYLON --- ---
    SYLVAEN: Ty si ani nepamatujes co si psal odpoledne a na co si reagoval? Ajta krajta.
    SYLVAEN
    SYLVAEN --- ---
    BOBBYLON: Možná máš halucinace. Možná je tu někde alternativní realita. Možná že se Markur v konjunkci s Ur-anusem podílí na tvém obluzení, ale mohu tě ujistit že k žádnému diskvalifikování nedošlo. Jestliže jsi nebyl s to pochopit podstatu debaty a důvod proč se zde objevila sada porovnání mezi masem a jinými surovinami, a co k tomu vedlo, pak je zbytečné pouštět se do jakékoliv další diskuse. :)
    SYLVAEN
    SYLVAEN --- ---
    DOCENT: Milý docente, dokud jsi sem vyplodil svůj příspěvek, neměl jsem pocit že by zde kdokoliv provozoval "jekot". Takže jsi asi spíš chtěl říct:

    Podle zdejších jekotů býložravců je vidno že v nich přeci jen hlodá jedovatá závist a střevní problémy. Jejich pokusem o obranu je bezzubé přežvykování, přecházející do urputných záchvatů nadýmavosti plynoucí z jimi vysněného nadbytku dusičnanů. Bezdětnému chlapovi píšou: Ty žereš maso? Ty zrůdo, ty zabíjíš zvířátka, jejich roztomilá očíčka a heboučkou srst. Nikdo tu necpe lidem s alergiemi, zažívacími problémy, chudokrevností atd. aby se utrápili hlady nad trsem polníčku. Ale to že si normální zdravý člověk dá k obědu dobrou a šťavnatou flákotu masa býložravce evidentně dráždí, píšou články jaký jsou blbci... a tak dále a tak dále.

    Blahopřeji. Vydařený jekot, příteli přežvýkavče. Kdybyste nebyli vůči ostatním tak nenávistní, možná by vás tolerovalo větší množství lidí - ale právě díky podobným výlevům jaké jsi předvedl vás jen s nechutí trpí.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    OTZ: jezení masa je fakt trivka oproti tomu co si jako lidi děláme navzájem. Btw... to je hodně odvážné tvrzení, že by prasátko se chovalo jinak, máš nějaký dúkaz?
    BOBBYLON
    BOBBYLON --- ---
    SYLVAEN: diskvalifikovat se z civilizovany diskuze jsi se zvladl dneska sam nekdy odpoledne. Ne vazne, napadlo te, ze slozeni jidelnicku nemasouzrouta je z principu diametralne odlisny od "dam si flakotu k obedu"? Co presne si chtel tim srovnanim dokazat? Ze je snazsi se narvat stejkem? To ti asi tezko nekdo rozporoval.
    SYLVAEN
    SYLVAEN --- ---
    BOBBYLON: Nemáš-li zájem o civilizovanou diskusi, nepokoušej se ji ani předstírat. :)
    OTZ
    OTZ --- ---
    ono i kdyby to prasatko bylo inteligentni jako clovek, nechovalo by se stejne jako "dobytek".
    BOBBYLON
    BOBBYLON --- ---
    SYLVAEN: to ma asi takovou vypovedni hodnotu jako kdyz se spolek sysifos predavkoval homeopatikama. Proc by nekdo mel chtit sezrat x vajec najednou aby se dorovnal vyzivove 300 gramum masa? Logika sla spat?
    HYENA
    HYENA --- ---
    DOUPLE: Hlupáčka vytáhl sám jako první, jenom sem mu ho vrátil zpátky do huby.
    Mluv konkrétně, nebudu se s tebou bavit v příslovích a rýmovačkách.
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    HYENA: no ja jenom, ze kdyz uz nekomu nadavas do hlupacku, nebylo by od veci zamest si pred vlastnim prahem.
    HYENA
    HYENA --- ---
    DOUPLE: To je v pořádku když to nedává smysl ;)
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    HYENA: nepochopil, nevadi.
    HYENA
    HYENA --- ---
    Aha, takže jsem vinen už tím, že mám možnost toho zneužít, jasný - konečně to dává smysl... Jednám taky pudově, mohu ho zneužít, ale není to nevyhnutelný. Viděl si někdy psi ve smečce? Zneužívají svojí převahy často a jednají pudově nebo ne?
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    Opice šikanujou slabší opice. nevím jak prasátka.
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    HYENA: vis co obsahove znamena slovo "zneuzit"? to je rozumovej kalkul.
    HYENA
    HYENA --- ---
    DOUPLE: Já ale přece taky jednám pudově... jen 5% mě dělí od opice. Chytím rybu, mám hlad? Sežeru ji... Jakej je v tom od prasete a opice rozdíl?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam