• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SPIRITMEDITATORExistuje nahrazka masa? Nebo maso je nahrazka jidla(hmota)? Aneb jedl by nekdo maso nijak neupravovany, cerstve uloveny?
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ECLECTICA: tak pardon, neplati to pro vegetariany, ale lidi co jedi bio. http://blogs.scientificamerican.com/...d-wholesome-morals-does-seeing-organic-make-you-act-like-jerk

    They also said they could volunteer significantly less time for the other prof’s experiment (what psychologists call reduced prosocial behavior). The results persisted no matter what the students thought of the desirability of the food. Seeing the organic food made people less nice, not nicer. The people viewing the junk food, on the other hand, were nicer, volunteering the most time and judging people the least./
    TODESKING
    TODESKING --- ---
    A již někdo vysvětlil proč mají vegetariáni tak špatnou pleť, nehledě na pattern, tak i barva je poněkud došeda, jak moc dobře víme...?
    SYLVAEN
    SYLVAEN --- ---
    ECLECTICA: To neříkám já, to říká akreditovaný lékař. Ale důkazu že se dotyčný autor mýlí se asi nedočkám.. to spíš další sady impertinencí. :)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    SYLVAEN: ach ano, čekala jsem, kdy někdo vyrukuje s tím, že veg*ni trpí mentálním deficitem.
    BOBBYLON
    BOBBYLON --- ---
    SYLVAEN: ja porad cekam na argument toho proc tahle "debata" vznikla, ale asi se nezadari.
    SYLVAEN
    SYLVAEN --- ---
    BOBBYLON: Víííííííc.. přitlač! :) Neříkej mi že to jsou všechny urážky na které se zmůžeš. Vzdělání jsi už zpochybnil, ale to je jen první krok.. Nechceš přidat ještě nějaké pochybnosti o mém lidském původu? Nebo třeba něco peprnějšího než sklouzneš k prostému hulvátství? :)

    Mimochodem, vegetariánství je prý špatné na mozek.. Nedostatek zinku způsobuje disbalanci v hormonech, chybějící vitamín B12 způsobuje demenci (lékařský termín), a tak dále. Více viz http://www.medibid.com/blog/2012/12/why-vegetarianism-is-bad-for-your-health/
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    SHEALA: bylo by možné přiložit odkaz na některé z nich?
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    WANAH: ano, je to v korelaci. Vegetariáni jsou míň soucitní ve vztahu k ostatním lidem, ukazují studie.
    BOBBYLON
    BOBBYLON --- ---
    SYLVAEN: ty si pochopeni psanyho projevu moc od prvni tridy nedal, co? :)
    bud tak dobrej, a udelej jeste srovnani kolik clovek musi snist pistacii aby to vydalo na 5kg ze zraloka, to bude mit taky skvelou vypovidajici hodnotu :)
    Doufam ze ty a tobe podobny nechodite k volbam.
    SYLVAEN
    SYLVAEN --- ---
    BOBBYLON: Tak to už máme něco s logikou, teď kližku na mozečku.. pokračuj, čím dalším ještě trpíš? :D
    WANAH
    WANAH --- ---
    SHEALA: jezení masa je fakt trivka oproti tomu co si jako lidi děláme navzájem.
    Nepochybně, ale poměrně dost lidí má podezření , že by to spolu mohlo dost souviset. Určitě to za zvážení stojí.
    BOBBYLON
    BOBBYLON --- ---
    SYLVAEN: aha, takze ty zavleces do diskuze naprosto zcestny srovnani x vajec a jednoho stejku (ano byl jsi to ty, snadno dohledatelne, jestli tp umis) a ja mam jit spinkat? :) Klizka na mozecku?
    SYLVAEN
    SYLVAEN --- ---
    BOBBYLON: Už je dávno po večerníčku, jdi spinkat. :)
    BOBBYLON
    BOBBYLON --- ---
    SYLVAEN: Ty si ani nepamatujes co si psal odpoledne a na co si reagoval? Ajta krajta.
    SYLVAEN
    SYLVAEN --- ---
    BOBBYLON: Možná máš halucinace. Možná je tu někde alternativní realita. Možná že se Markur v konjunkci s Ur-anusem podílí na tvém obluzení, ale mohu tě ujistit že k žádnému diskvalifikování nedošlo. Jestliže jsi nebyl s to pochopit podstatu debaty a důvod proč se zde objevila sada porovnání mezi masem a jinými surovinami, a co k tomu vedlo, pak je zbytečné pouštět se do jakékoliv další diskuse. :)
    SYLVAEN
    SYLVAEN --- ---
    DOCENT: Milý docente, dokud jsi sem vyplodil svůj příspěvek, neměl jsem pocit že by zde kdokoliv provozoval "jekot". Takže jsi asi spíš chtěl říct:

    Podle zdejších jekotů býložravců je vidno že v nich přeci jen hlodá jedovatá závist a střevní problémy. Jejich pokusem o obranu je bezzubé přežvykování, přecházející do urputných záchvatů nadýmavosti plynoucí z jimi vysněného nadbytku dusičnanů. Bezdětnému chlapovi píšou: Ty žereš maso? Ty zrůdo, ty zabíjíš zvířátka, jejich roztomilá očíčka a heboučkou srst. Nikdo tu necpe lidem s alergiemi, zažívacími problémy, chudokrevností atd. aby se utrápili hlady nad trsem polníčku. Ale to že si normální zdravý člověk dá k obědu dobrou a šťavnatou flákotu masa býložravce evidentně dráždí, píšou články jaký jsou blbci... a tak dále a tak dále.

    Blahopřeji. Vydařený jekot, příteli přežvýkavče. Kdybyste nebyli vůči ostatním tak nenávistní, možná by vás tolerovalo větší množství lidí - ale právě díky podobným výlevům jaké jsi předvedl vás jen s nechutí trpí.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    OTZ: jezení masa je fakt trivka oproti tomu co si jako lidi děláme navzájem. Btw... to je hodně odvážné tvrzení, že by prasátko se chovalo jinak, máš nějaký dúkaz?
    BOBBYLON
    BOBBYLON --- ---
    SYLVAEN: diskvalifikovat se z civilizovany diskuze jsi se zvladl dneska sam nekdy odpoledne. Ne vazne, napadlo te, ze slozeni jidelnicku nemasouzrouta je z principu diametralne odlisny od "dam si flakotu k obedu"? Co presne si chtel tim srovnanim dokazat? Ze je snazsi se narvat stejkem? To ti asi tezko nekdo rozporoval.
    SYLVAEN
    SYLVAEN --- ---
    BOBBYLON: Nemáš-li zájem o civilizovanou diskusi, nepokoušej se ji ani předstírat. :)
    OTZ
    OTZ --- ---
    ono i kdyby to prasatko bylo inteligentni jako clovek, nechovalo by se stejne jako "dobytek".
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam