D1RABBIT: a teď si vem to nesouznění, když si vegetariáni/vegani vzali do hlavy, že kdo žere maso, ten se automaticky aktivně a rád podílí na kopání do čuníků ve velkovepřínech a na průběhu jatek. Vegani si myslí, že se v zabíjení zvířat bez výjimky všichni vyžíváme a že nás to baví (sami se v této diskuzi nezřídka chovají jako ti agresivní).
Je marné jim vysvětlovat, že tak jako hledají alternativy oni, tak mohou hledat alternativy masojedlíci (* tou alternativou není přestat žrát maso, nýbrž nepodporovat ty nejhorší produkce - často dost nekvalitního masa). Pokud si někdo vyhledává jiné zdroje (myslím domácí zabijačku a nebo jakýkoli domácí malochov), tak je prostě "jenom" SADISTICKÝ BEZOHLEDNÝ VRAH, kterému je potřeba to omlátit o hlavu :c(
Mě by zajímalo, jak si veg*ni rozumí např. se svými rodiči (jaký poměr z nich jsou také veg*ni). Jsou vaši rodiče pojídajíc maso také ti bezohlední vrazi? Také jim denodenně připomínáte, jak jsou krutí a bezohlední a že by se měli změnit? A byli jste vegany vždycky? Můžete čestně říci, že vaše děti, které mají maso zakázané, budou v pubertálním a dospělém věku stále zdravé? Možná ano (přála bych jim to), ale ta strava opravdu není pro každého.
Já po diskuzi s anonymními veg*ny zde a se svými přáteli face to face musím shrnout, jak tento společenský jev vidím.
Není to pro každého - tak jak to může jednomu prospívat, druhému to může vyloženě škodit - je potřeba si hlídat vyvážení stravy asi velmi přísně, aby si touto cestou spásy planety člověk ještě neuškodil.
No a co mě zaráží už léta je toto:
TODESKING:
Nechtěla jsem zapadat mezi ty brojící agresory, ale faktem je, že 90% veganů, které jsem kdy potkala nebo dlouho znám jsou šediví, podlití vodou a fakt nemají tu zdravou lidskou barvu. Sice jsou mezi nimi výkonní sportovci a třeba ani nemarodí, cítí se dobře, ale zdravě prostě nevypadají. Jako by jim něco chybělo - nemohu si pomoci :c/ Promiňte mi to - prostě mám oči a používám je.