Ono to jídlo se bude muset vyvinout k nějaký jiný variantě.
Naši předkové museli jíst výživná jídla, aby mohli fugovat. Fyzickou, dlouhodobou práci by prostě jinak nezvládli, tudíž do sebe bez toho, aniž by nakynuli di kuliček, mohli cpát vysoký příjem energie a živin.
Dneska už povětšinou pracujeme spíše a hlavou a namáhanou skupinu svalů máme akorát na zadku a ruce svírající myšítko, všude se dojede, čas se tráví čučenim do bedny či jiného nesmyslu a populace už zdařile fyzicky degeneruje. Kdo se stravuje dále podle podle starých návyků a nehejbe se, hezky se zaobluje a postonává. Což třeba mě, kterej ty hodiny u myšítka vynahrazuju fyzickou zátěží, ani tak nepřijde, ale je to prostě tak (proto taky mužu žrát jako moji předkové a nepropadnu podlahou).
Další generace, pokud tedy nedojde něco, potřebnýho k dalšímu krásnýmu gradování fyzický degradace, případně nedají-li si do držky a nezhubí se,budou muset jíst pořád míň a míň kaloricky, podstatný bude aby to tělo statického typu dobře trávilo a vyměšovalo (k tomu se zrovna vlákniny hezky hoděj), a dalo se to vypěstovat v množství aby to stačilo pro všechny (pravda, pak už rozloha pro nějaký pěstování jinejch plodin dojde).
Což je ovšem mě, žijícímu dneska a nestaticky, upřímně u prdele a mužu si tudíž hezky propíct husičku k obídku s hřejivým vědomím, že jsem tim přispěl několika zlejm kapitalistum který maso produjou.
FIONOR: Nedělej si iluze.Třetinu populace by zabila ta s prasetem spojená práce, třetina by blbym krmenim zabila to prase a 20% by ho pak nedokázalo nechat zabít :-)