KONZUM23:
Tak povedlo se mi to doslova,nemocí, no a pravda docela jsem z toho byl na palici, ale ono to taky bylo tim, že byla jiná doba a v malym městě cosi tehdá o vegetariánech nepapajících maso věděli, ale nebyli si jistý jestli to není nějaká odnož revisionismu nebo revanšistický hnutí ze západního německa.
Tudíž bezmasá rovnalo se stejný jídlo jako dycky, ale prostě bez masa, zvláště osudné třeba u řízku s bramborem a citronem. Dneska už snad by to s těma náhražkama a kopiema masa bylo přežitelnější.
Ale i tak vzpomínám že jsem to ke konci lehce fixloval a pak se masa přežral.
Vzpomínám ale, jak už tehdy, když komouš něco blbě naplánoval a nebyla třeba vejce,vepřový, banány,květák,majoránka,játra,husy,pomeranče byla tato složka stravy rázem velice škodlivá ba smrtelně nebezpečná což osvětlovala rozsáhlá komunita vědců a lékařů svými poznatky a výzkumy, naopak když jí bylo dost(a chybělo něco jinýho), změnila se v nektar a zdraví prospěšnou potravinu, vhodnou to krmi pro široké vrstvy budovatelského lidu.
Nejstrašnější krizi masožravce znám z rodiny, děda za války pohříchu pytlačil a šmelil, ale stejně to nestačilo(část toho posílal jak se zjistilo po 40letech dál) a papali speciality typu brambory s mrkví a podobný mlsy. Jeho oslava vítězství nad fašismem tedy spočívala nikoli v pobíhání s fanglí či odhalování domělých kolaborantů a jejich věšení a lynčování, ale v uvaření velkýho hrnce brambor s mrkví a ostatní zeleninou, jejich postavení k brance a mocnému nakopnutí při kterym si zlomil palec u nohy(to eště netušil jaký časy ho za chvíli čekaj).