• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SPIRITMEDITATORExistuje nahrazka masa? Nebo maso je nahrazka jidla(hmota)? Aneb jedl by nekdo maso nijak neupravovany, cerstve uloveny?
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    KOCHANSKIT: Jj, to vím, ale přiznám se, že by mě nenapadlo zkoumat složení zrovna u obyč rohlíků. Tak nějak tam automaticky předpokládám vodu a maximálně olej.
    KOCHANSKIT
    KOCHANSKIT --- ---
    KACHNIK: KONZUM23: není to tak všude a není zase tak těžké si od obchodu vyžádat složení ;)
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    Koukám je to tu nějaký mrtvý... Copa říkáte na pěkně vypečené rohlíčky se sádlíčkem? http://www.stream.cz/jidlo-s-r-o/10002412-pecivo-2-rohliky-a-sumava

    Musím říct, že po týhle reportáži jsem upřímně litovala české vegouše. To by mě fakt nenapadlo, že obyč rohlík není řepkovej, ale prasečí. Jsme holt národ prasečí :).
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    Ha a je to venku! Žádný ochránci zvířátek, o maso/nemaso jde až v druhý řadě! Zase jde jenom o sexuální pudy :D.
    Potraviny, které se vyplatí vzít si do postele - iDNES.cz
    http://xman.idnes.cz/...re-zlepsi-libido-a-erekci-dye-/xman-styl.aspx?c=A140307_150040_xman-styl_fro
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    Onehdy tady někdo sháněl dobrovolníky na výzkum stolice. Mohl by ho zajímat tenhle článek.
    http://humanfoodproject.com/wp-content/uploads/2014/01/Science_NewsFocus_Leach.pdf
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    ten vegay stanek by ale nemusel byt vubec spatny podnikatelsky zamer
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Jak často se kluci zamejšlíte nad homosexuálními vegany? Popř. na spojení mezi vegan - homosexuál? Možná to něco znamená :)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    BLOODRAT: Hezký je, jak operujou s těma psama, který se u nás nežerou, ale dobře srdceryvně to působí.
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    BLOODRAT: Hmm, vegani začínaj bejt stejně vlezlí jako teplouši...
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    Ololo, trolling went wrong
    „Dost lidí přijde a chce si opravdu koupit psa. Pak jsou zklamaní, že ho nemáme,“ říká Markéta.


    „Psí maso“ na náměstí Budějčáky moc nelákalo | Společnost | Zprávy | Budějcká drbna - super drbna online
    http://www.budejckadrbna.cz/zpravy/spolecnost/psi-maso-na-namesti-budejcaky-moc-nelakalo.html
    BOBBYLON
    BOBBYLON --- ---
    ICEMAN8241: tam hraje roli strasne moc dalsich faktoru pod pultem. Nerikam, ze to co pise neni pravda, ale trochu manipuluje a myslim ze veganstvi je potreba posuzovat v nasem eu-us meritku. Zivotni styl pastavce, kterej opravdu lze povazovat za bio vs. impregnovana jihovychodni asie (to na co narazel s Laosem), kde prochazi takovy chemikalie a aditiva, ze by se nam z toho kroutili nehty + necertifikovany msg - v mnozstvi jako my davame sul - v kazdym zeleninovym jidle atd.
    V obou zemich jsem byl a je to asi jako porovnavat laponce a japonce.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    ECLECTICA:
    Již název tohdle auditka , mluvící o mase jako o náhražce jídla, jakož i ty povídánky o jakési slizké hmotě a podobně asi tak nějak ukazují, že problém není jednostraný.
    Zákeřnost podobných povídání spočívá v tom, že leckdo si to plete s fakty.
    Nemužu mluvit za ostatní masožrouty, ale fakt, že někdo nejí maso mi nepřijde ani v nejmenším špatný nebo odsouzení hodný, prostě ho nejí. Já nejim ryby, no taky na tom nevidim nic hroznýho. Prostě nejim ryby.
    Ale dalek jsem postupu, odvozovat od toho, že něco nejím, odvozovat blud, že jsem tedy jedinečný (možná i proto, že jak jsem již zmínil, jsem skromný, chytrý a krásný, nemám to zapotřebí), prokazuji tím nějakou službu společnosti či planetě(již má pouhá přítomnost na ní je dostatečným dobrodiním), zachráním svým nejedením čehosi svět(lézt spasitelum lidstva do zelí nemíním) případně je moje nejedení čehosi jediným zdravým způsobem života(už z důvodu že nakonec stejně všichni umřem, umřít zdravej mne moc neláká a hrozný mi nepřijde umřít ale nežít) a k pocitu štěstí nepotřebuju nazývat to, co nejim a ostatní papají třeba v případě ryb pejorativními názvy, ani se nerealizuji vymýšlením postupů, jak sakra donutit svoje okolí ba zbytek populace, aby nejedli co já nejím, abych se třeba s tou svou nekonzumací necejtil tak osamělej.
    Jim prostě maso, jim i syrový maso, žeru syrový játra, chlastám syrový vejce a chlemtám teplou krev.
    No a co?
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    ECLECTICA: Vždyť to tady píšeme pořád dokola - nikomu nevadí, že nejíš maso. Problém vzniká ve chvíli, kdy se do toho začne tahat zdraví přičemž tady bylo zhusta odkazováno na studie i osobní zkušenosti, které dokazovaly, že to není tak černobílé, jak veg*ni slepě tvrdí. S tím má pak problém každý uvědomělý konzument masa, tj. nonkonformní spoluobčan, který dbá na původ nejen masa, ale všech konzumovaných potravin. Ze stejného důvodu pak mnozí (včetně mě) startují, když dojde na stravování dětí. Zrovna u mě ale asi nemůžeš tvrdit, že bych se do tebe pořád navážel. Díky té naší diskuzi jsem dospěl k názoru, že je to věc každého rodiče a prostě to musím respektovat. Všimni si, že se v předchozím konstatování obejdu bez výčtu nemocí, které by potencionálně děti mohly potkat, když podle nějaké studie nejí maso. Zkrátka, jsou tady velké rozdíly v tom, jak kdo k diskuzi přistupuje, takže se to nedá házet do pytle používáním termínů pořád, všichni, každý, apod.
    PATRICIE_
    PATRICIE_ --- ---
    ECLECTICA: oni mají lidé potřebu se obhajovat až ve chvíli, kdy na ně někdo hází křivdy -- zákon akce a reakce

    Je tady zhruba stejně veg*nů jako masojedlíků a ty útoky z jedné na druhou stranu jsou tak nějak rovnocené. Řekla bych ale, že masožrouti více pracují s nadsázkou a ironií, kdežto veg*ni používají spíše náboženské klišé hlášky.
    Troufám si říci, že i té demagogie a neobjektivně zpracovaných "ZARUČENÝCH FAKTŮ" je tu od obou stran tak stejně.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    MANFRED: já ti nevím. Pokud je člověk spokojený a má pocit, že se chová správně, nemá potřebu to pořád obhajovat, což se tu zhusta děje. Pokud někomu vadí, že někdo jiný dejme tomu považuje nejezení masa za nesprávné, měl by se zamyslet, proč mu to vadí (a proč mu nevadí třeba to, že někdo považuje za nesprávné, že cojávím souloží před sňatkem, hraje mariáš nebo nosí miniskně).
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    STEFAN: Jakto, že lidi co po generace nejí maso, mají maso na těle. Jak se jim to povedlo, když jim ty zásadní aminokyseliny chybí?

    Neuvažuj černobíle. Tělo není na vypínač. Kouření je nezdravé, ale to neznamená, že ani v případě, že vykouřím 3 krabičky cigaret, tak večer zemřu.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    STEFAN:
    Myslim že my masožravci jsme spokojený a cestu nepotřebujem.
    Teda za podmínky, že svoboda v rozhodnutí zda maso žrát či nežrat bude (stejně jako mnohé jiné).
    zachována a nepovede se jí nahradit nějakou regulacíve jménu světového pokroku :-)
    Zaslepená argumentace nevím, čtu tady tedy už dost dlouho o hnusu zvaném maso a podobné výlevy, ale člověk už je na to zvyklej.
    PATRICIE_
    PATRICIE_ --- ---
    STEFAN: Historické výtažky nic nemění na tom, že tam kde maso celoročně není se moc nežere a tam kde ja masa kopec se sežere, ne?
    A že Čechy nejsou v Indii snad také už víme...

    BOBBYLON: systemovy snahy spasit svet... 4x es - taky dobrý :c)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam