dneska jsem ve snu zabila zeleného hada, abych ochránila dvě kočky na zaplevelené zahradě – jedna měla být moje, druhá od někoho jiného, ale kamarádka té mojí (kočku v reálu nemám, kdysi jsem měla a je to pro mě dost symbolické zvíře).
byla jsem na zabordelené zahradě (povalovaly se tam nějaké kusy rozbitého nábytku, okno s rozbitým sklem, krabice, v pozadí zarostlý skleník...) a pozorovala jsem hrající si kočky, chvilku jsem je i hladila a prostě zahradní pohoda. pak se tam objevil tenký, ale dlouhý zelený had. napřed jsem se ho snažila jen odehnat, ale vždycky se vrátil a sledoval kočky. měla jsem strach, že je uštkne, tak jsem ho odháněla agresivněji (házela po něm klacky a kameny). vyloženě jsem v něm viděla hrozbu. na to zareagoval tím, že mi skočil po krku a začal mě škrtit. chytla jsem ho pod hlavou a škrtila ho, načež mu začala fialovět hlava. byl docela úzký, ale trvalo to strašně dlouho. nakonec jsem ho ještě přimáčkla botou k zemi a pak odhodila do říčky (najednou jsem byla na nějakém můstku nad říčkou, ale pořád na té zahradě). pod botou mi pak ležel utržený hadí jazyk. moje dvě kočky to celou dobu sledovaly. pak jsem se probudila.
zabít hada: velice negativní symbol, který ohrožuje duševní i fyzické zdraví snícího
zelená: probuzení přírody v denním vědomí, v nevědomí je zelená barvou duchovního probouzení za sílící indiference k světským záležitostem; dodává klid; cesta ke sjednocení
fialová: posiluje meditaci; znamená smrt ega a současně znovuzrození, proto je fialová duchovní barvou, kterou jak v křesťanství, tak i ve východních zemích mohou nosit jako znak duchovní vyspělosti jen nejvyšší duchovní činitelé
zahrada neudržovaná, zanedbaná, zpustlá: takový sen by neměl nechat klidného žádného člověka, neboť stav zahrady odráží neutěšený stav jeho duše; pokud se podobný sen objeví a již v samotném snu nedojde k nápravě (rekultivovat zahradu), měl by snící zrekapitulovat svůj dosavadní život a učinit nezbytné kroky k nápravě; tento obraz se může vztahovat k celkovému stavu psýché, ale také k jednotlivým vlastnostem snícího
hrát si s kočkou: snaha poznat pudy symbolizované
kočkou a současně odlehčit vlastní pudovou závislost
jazyk zvířecí: podstatně silnější sexuální symbol než jazyk lidský
no, jsem z toho dost zmatená, buď je to zlověstné nebo mám málo sexu. :]] a nebo oboje...