• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BLACKDRAGONUmění jak vést partnerský vztah
    Táto diskusia vznikla za účelom zdieľania názorov, postrehov, skúseností a vlastných osobných filozofií v oblastí vedenia vzťahu. V dnešnej dobe ľudia venujú veľa času, snahy a energie škole a práci, ale tak málo si niekedy dajú záležať na vzťahoch. Tento klub vzniká preto aby si ľudia vedeli navzájom poradiť vo veciach vzťahov, aby si mohli vypočut rôzne iné názory ľudí na vec. Je určený pre tých, ktorí vidia a vedia, že za dobrým a kvalitným vzťahom musí niečo stáť...
    rozbalit záhlaví
    SETEC
    SETEC --- ---
    SABRIEL13: No. Zkus se nad tim co jsem napsal vazne zamyslet.
    SABRIEL13
    SABRIEL13 --- ---
    SETEC: spíš nerozumíme, teda já tobě určitě moc ne ;)
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    SETEC: Tak teď nevím, jestli to s tím sexem myslíš vážně, nebo je to jen projev Tvého smyslu pro humor (který může v mluvené podobě fungovat skvěle, ale v pasné podobě je prostě těžko rozlišitelné, kdy mluvíš vážně a kdy ironicky).

    Já právě nevím, co říkáš. Pro mě má sloveso "obětovat se" jasnou implikaci, že dělám něco, co nechci, jenom proto, že by se to tak dělat mělo (s čímž já až tak souhlasit nemusím, ale chci se přeci chovat "správně", ne?).
    Od té doby, co jsem ze svého pohledu na svět vyškrtl rozlišování na to, co je dobré a co je zlé (mimochodem, víš, co bylo Prvotním hříchem? :-D), ale řídím se tím, co chci, co nechci, co je efektivní a co není efektivní, tak mi koncept "obětování se" nedává žádný akceptovatelný smysl:-)
    SETEC
    SETEC --- ---
    THOMASMORTA: No to je prece zakladni podstata sexu ne? :) Ale nerikam, ze nechteji. Nebo jo ?
    SETEC
    SETEC --- ---
    THOMASMORTA: Rika, ze dbala o jeho zdravi. Modre z nebe nechavala pro sebe ;)
    SETEC
    SETEC --- ---
    SABRIEL13: Hlavne ze si rozumime :)
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    SETEC: Heh - ty si vážně myslíš, že by se lidé měli pro druhé obětovat? Ve smyslu "dělat něco, co nechtějí, jenom proto, že to tomu druhému udělá radost"?
    SABRIEL13
    SABRIEL13 --- ---
    SETEC: oukej, to asi ne, ale rozhodně jsem ho nezneužívala :)
    SETEC
    SETEC --- ---
    THOMASMORTA: Ve srovnani s diamantem je to barbarske. :)
    SETEC
    SETEC --- ---
    SABRIEL13: Jasně, ty ses pro ten vztah uplně obětovala a nosila mu modre z nebe. :))
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    SETEC: To sice ano, ale cucflek si můžeš dovolit i v šestnácti:-)
    SABRIEL13
    SABRIEL13 --- ---
    SETEC: nic - žádná nevěra, nemlátila jsem ho, nešikanovala jsem ho ani psychicky - proto se sakra ptám jak jsi to myslel! :)
    SETEC
    SETEC --- ---
    SABRIEL13: Vida, vypada to, že nebudu daleko od pravdy. Tak povidej. Copak jsi mu provadela? ;)
    SETEC
    SETEC --- ---
    THOMASMORTA: proto vzniknul diamant a Omegy, ne? :))))
    SABRIEL13
    SABRIEL13 --- ---
    SETEC:
    Já to chápu jako problém v komunikaci - on nepochopil, co já jsem se mu snažila vysvětlit, a já jsem to možná vysvětlovala dost blbě a nepochopitelně. Ale jinak jo, o co nemusím bojovat, toho si nevážím.
    SETEC: co? jaká etika? jaký černý svědomí? jak to myslíš? :)
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    SETEC: Třeba v případě škrábanců a kousanců z Kamásútry nebo evropských cucfleků nechat svému partnerovi nějakou dlouhodobější památku, která mu připomene, co k němu cítíš, v době, kdy s ním zrovna nejsi:-)
    Neumím odpovědět obecně, protože IMHO neexistuje uneverzální schéma takového rituálu. Ale jak říkám, podmínkou je oboustranná dobrovolnost.
    SETEC
    SETEC --- ---
    THOMASMORTA: Co je cílem v ritualizovaném násilí? Pokud se při tom zraňuje?
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    SETEC: Ale to je to klíčové - v ritualizovaném násilí vůbec není cílem zranit (tedy pokud nejsi sadista, který si to potřebuje kompenzovat nějakou bezpečnou formou, jenže to je specifický případ). Je to jen vedlejší účinek, podobně jako když chceš nosit naušnice, tak Ti někdo musí propíchnout ucho...
    SETEC
    SETEC --- ---
    THOMASMORTA: to by přece neměla být otázka na mě, ale na Sabriel.
    V zásadě asi ne. Ale to neznamená, že na tom není nic barbarského. Ona je vúbec otázka - nutkáni zranit. Obecně to je brané jako úchylka.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    SETEC: Etika a černé svědomí? Můžeš to nějak rozvést - docela mě to zajímá.

    (Jinak co se týče toho násilí - když si přečteš třeba Kámásútru /tu původní, ne současný katalog poloh/, tak zjistíš, že když starý Ind někam odcházel na delší cestu, tak způsoboval své milé škrábance a pohmoždiny proto, aby na něj měla co nejdelší památku a doufal, že se vrátí dřív, než zmizí.
    Zpočátku se mi to zdálo barbarské, ale když jsem si uvědomil, že se v zásadě neliší od našich cucfleků, případě lehčího SM, které lidi rádi praktikují, tak jsem došel k názoru, že pokud s tím souhlasí obě strany, nevidím na ritualizovaném násilí nic špatného, pokud nezpůsobuje trvalá nebo vážná zranění. V současné době vlastně žijeme ve skvělém světě - pokud jeden nebo druhý partner opravdu stojí o to, aby ho ten druhý bil, tak ať si mohou svůj sexuální život obohati pomocí SM her a nemusí vyvolávat účelové hádky:-D)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam