• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BLACKDRAGONUmění jak vést partnerský vztah
    Táto diskusia vznikla za účelom zdieľania názorov, postrehov, skúseností a vlastných osobných filozofií v oblastí vedenia vzťahu. V dnešnej dobe ľudia venujú veľa času, snahy a energie škole a práci, ale tak málo si niekedy dajú záležať na vzťahoch. Tento klub vzniká preto aby si ľudia vedeli navzájom poradiť vo veciach vzťahov, aby si mohli vypočut rôzne iné názory ľudí na vec. Je určený pre tých, ktorí vidia a vedia, že za dobrým a kvalitným vzťahom musí niečo stáť...
    rozbalit záhlaví
    MARKETAPARKETA
    MARKETAPARKETA --- ---
    GINGERCAT: no vidíš, díky:)
    mezi pokročilé manželky nepatřím, ale jdu tam:)
    MARKETAPARKETA
    MARKETAPARKETA --- ---
    JULYZ: děkujeme:)
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    MARKETAPARKETA: každopádne držím palce... :o)
    MARKETAPARKETA
    MARKETAPARKETA --- ---
    snad budeme umět vést náš vztah i přes takový věkový rozdíl...to teprve bude umění:)
    MARKETAPARKETA
    MARKETAPARKETA --- ---
    JULYZ: ano ano, nad tím mimojiné také přemýšlím...starší je chlap a na svůj věk absolutně nevypadá, on o věkovém rozdílu mezi námi také pořád přemýšlí, co bude až jemu bude tolik a tolik, jestli mu za pár let neuteču za mladším atd., pak ale dodal, že jeho táta vypadá pořád stejně dobře a fyzicky je na tom výborně i v 75 letech (akorát nevím, jak je na tom se sexem:-D), tak snad na tom bude stejně jako jeho táta:-D
    myslím, že to, čím mě tak šíleně přitahuje (není to zrovna vzhled) a celkově jakým je člověkem, mu zůstane napořád...teda doufám:)
    zatím jsem si s žádným jiným chlapem tak nerozumněla a vím, že bych litovala toho, kdybych do toho nešla...
    díky za komentář:)
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    MARKETAPARKETA: myslím, že takýto vzťah môže pohode dlhodobo fungovať. s takýmto vekovým rozdielom ale vidím najväčší problém v budúcnosti, kedy starší z partnerov začne energeticky i zdravotne výrazne zaostávať za mladším. obzvlášť ak je ten starší chlap. napríklad v sexe to môže byť problém už dosť skoro.
    PAZZITKA
    PAZZITKA --- ---
    THOMASMORTA: tak nejak :)
    MARKETAPARKETA
    MARKETAPARKETA --- ---
    no trochu moc divoký klub na mě:D
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    PAZZITKA: Tak to jsi jedna z mála:-) Já jsem také víceméně spokojený - jen mám občas záchvaty paniky, že naprosto nezvládám a nevím co mám dělat. Pak si uvědomím, že moje přítelkyně mě nebude známkovat a ve vztahu není žádné prospěchové stipendium:-)
    PAZZITKA
    PAZZITKA --- ---
    THOMASMORTA: ja pisu a jsem spokojena :)
    MARKETAPARKETA
    MARKETAPARKETA --- ---
    THOMASMORTA: to každopádně...tak díky, uvidím, co se dočtu
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    MARKETAPARKETA: větší, než vztah dvou lidí, kteří se vzali jenom proto, že selhala antikoncepce a mají spolu dítě.

    MARKETAPARKETA: nějaká rizika jsou v každém vztahu. Zkušenostmi se vztahy s velkým věkovým rozdílem se zabývá jiný klub na NYXu. Já osobně ho raději moc nečtu, protože tam lidé píší převážně ty negativní zkušenosti (ostatně jako do všech vztahových auditek). Takže pokud chceš katalog toho, na co je třeba dávat pozor, tak to zkus tam. Ale ber to s rezervou, Ti kteří jsou ve vztahu spokojení, obvykle do auditek o vztazích nepíší.
    MARKETAPARKETA
    MARKETAPARKETA --- ---
    každý má za sebou rozdílné životní zkušenosti, hlavně ten starší jich spoustu posbíral v různých etapách života celé společnosti...může to představovat nějaké riziko pro jejich budoucí vztah?
    MARKETAPARKETA
    MARKETAPARKETA --- ---
    jakou budoucnost má vztah dvou lidí, kteří se milují, rozumí si, shodují se v plánech do budoucna, chtějí spolu žít a budovat vztah, je mezi nimi určité nepopsatelné pouto, ale zároveň je mezi nimi dvacetiletý věkový rozdíl?
    BLACKDRAGON
    BLACKDRAGON --- ---
    ale su ludia ktori byvaju spokojnejsi s inymi ludmi a taki co zas nie, co hladaju v nich nie taky svoj individualny osobny ideal ale fakt uplnu vsemoznu dokonalost :)
    BLACKDRAGON
    BLACKDRAGON --- ---
    JULYZ: tak tak, keby bola laska rozhodnutie, rozhodnem sa pre ludi s ktorymi by som idealne fungoval, akurat k nim nic necitim :)
    PAZZITKA
    PAZZITKA --- ---
    TANAIS: Nez budes pokracovat pripemnu jen, ze se jedna o muj nazor. Souhlasim s tebou, ze clovek nemuze mit porad vsechno... je to muj nazor a ani ja nesplnuju vsechny podminky. Taky s tebou souhlasim, ze je treba si vyznam vztahu uvedomit a naucit se o nej pecovat. Podle meho tohle jsou ty pilire, ktere je treba udrzovat, pripadne vytvaret pokud schazeji, pracovat na sobe a tim zlepsovat spolecny vztah.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    PAZZITKA: s manželem žiju devět let, máme tři děti. Jsem vdaná po druhé.

    Obecně ano, musí fungovat komunikace, empatie a důvěra, nicméně myslím, že je rozdíl mezi teorií a praxí. Obedně ano, nedá se žít s člověkem, který je apriori neempatický, netolerantní, nedůvěřivý a netrpělivý. Ale on je málokdo takový záporák stejně tak, jako má málokdo všechny tyto ctnosti v nadměrné míře.

    Omlouvám se, to chce delší odpvoěˇd, ale nemám teˇd čas, vrátím se později.
    PAZZITKA
    PAZZITKA --- ---
    TANAIS: Neznam plne tvou situaci a i kdyby, stejne si nedovolim posuzovat a vyvozovat nazory. To jakym zpubsobem kdo vztah vnima je na kazdem cloveku zvlast.

    Podle meho nazoru vztah nepretrva ve sve ciste forme pokud bude po urcitou dobu nektery z piliru zchazet.

    Komunikace: Netvrdim, ze to musi byt vztah bez hadek... vymena nazoru je zdrava, dva ruzni lide nemuzou mit stejny nazor na vsechno.

    Empatie: Netvrdim ani, ze musi byt clovek vzdy naladeny na pocity druheho, obcas to proste nejde, nebo se nechce.
    Ale jiste sama uznas, ze pokud by namisto obcasne hadky nad detma a nad penezma byly kazdodeni dohady nad vsim a ani by vas nenapadlo rict si jinak nez vulgarne tak to driv nebo pozdeji jeden z vas nevydrzi a zacne to nejak resit. treba specialistou na vztahy, nebo rozchodem.
    Stejne tak pokud bude jeden ve vztahu apaticky vuci druhemu a bude si delat sve nehledic na pocity druheho, bude se druhy citit minimalne odstrceny, nevyznamny. Aby ne, kdyz byly jeho pocity odsunuty na druhou kolej...
    A muzu pokracovat u kazdeho bodu...
    Duvera: je zdrave i to, ze obcas zarlis a je normalni, ze se zajimavou damou jakou jsi obcas nekdo flirtuje... dokud si nezadate vzajemne duvod k neduvere tak se da vse prejit. O vsem promluvit.

    Jestli chces zkus si probrat kazdy pilir zvlast a popremyslej jak by vztah ovlivnilo, kdyby pilir schazel - uplne. co by se asi zmenilo a jak?

    Mimochdem myslim, ze JULYZ: dobre pochopila, co jsi se snazila zahrnout v posledni vete, je to tak? Pokud ne rozvedes prosim trochu kvetnateji jak jsi to myslela? Protoze slovo laska ve svem vyznamu je cit, takze to chapu tak, ze jsi do toho pojmu zahrnula i partnerstvi jako takove.
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    TANAIS: obecne súhlasím až na ten záver. nie láska ale partnerstvo je rozhodnutie :o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam