• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    GORG: k partajím/uskupením, co hlásali dobro a svobodu a lepší život pro lidi, ke kterým dojdeme mimo jiné přerozdělením, a poté to skončilo dráty a tajnou policií která byla pro strach, ne ochranu těchto lidí a utažením šroubů a... nepatří jen (byť taky) partaj komunistická, a taky tyhle uskupení vysleduješ dávno před jejich vznikem (i po ní, prostě nic nové pod sluncem).
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    GORG: spis to jen vyvraci ten argument, ze jde hlavne o to pomoct obycejnemu pracujicimu cloveku. holt se nasel dalsi, ktery o takovou pomoc nestoji.
    GORG
    GORG --- ---
    SANTAL: Podotýkám, že já, naopak, co jsem z X důvodů proti NZP, mám za sebou živení se od druháku na vejšce

    Nevím, já jsem od začátku vejšky taky zároveň i pracoval, a sic nejsem nutně nutně za každou cenu pro NZP, tak jsem ho tu obhajoval. Tak to nějak nesedí. A komunismus taky asi nezaváděli lidi, kteří nechtěli pracovat?

    Nevím, tohle mi přijde, že takové úvahy sjíždí ke klasickým škatulkám, které se praktikují u jakéhokoliv tématu.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    MRAKY: roboti
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    FIONOR: no tohle by me taky zajímalo. z čeho se budou ty peníze prerozdelovat když každý se na vydělávání vyprdne a půjde si dělat zajímavější věci?;))))

    ma tahle úžasná teorie tohle nějak vyřešeno?
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    SANTAL: Tak pravda, taky to nějak tak vidim, že prostě konstatování "udělal sis mne, tak se o mne postarej" je nějak nahrazováno "sem tady a sem potřebnej, tak se o mne starejte" aniž by tam byl, popravdě, důvod k čemu a proč.
    A já tedy tam vidim i hromadu strachu že se o sebe nedokážou postarat (což bejvá u mnoha lidí důvod proč preferujou systémy kdy se platěj daně jako kráva za příslib, že až se jim samejm něco stane....průšvih že tydle přísliby platěj přesně do momentu než se stane, pak se zjistí že se groše rozkutálely, polštář se vyfouk a padák se neotvírá)a prostě s tim strachem nemužou, nedokážou a hlabně nechtěj žít.
    Teda pochopitelně vedle toho pokusu sloučit nečinnost s příjmem.
    A třeba já to asi málo chápu, protože podobný fobie nemám, zahnal sem je poznáním, že to prostě jde, teda občas z toho bolej ruce a musej závitět mozkový závity, ale není to vyhozenej čas kutěnim, jak hrábnout na cizí prostředky.
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    MANFRED: ano, ty strany - než předvedli reál, ale leckdy i poté - měli taky plnou hubu kupu letáků o tom, jak jsou za svobodu a jednotlivce a důstojný život a...
    ano.

    Dále mám své podezření ohledně jednotlivců, že se jedná o lidi, kteří se nemohou srovnat s tím, že je jejich rodiče podporovali málo/krátce (což ovšem vždy znamená do plnoletosti a že nechcípali hlady,tedy vysoce subjektivní názor na to, kolik si maj rodiče utrhnout z vlastního příjmu a zároveň si nárokující veškerá práva "žít si jak chci já"). Mám dva takové kousky v okolí - konečně začali něco ssebou dělat, když už fakt vyschl penězovod (co platil jídlo a bydlení a ještě i zábavu).
    Podotýkám, že já, naopak, co jsem z X důvodů proti NZP, mám za sebou živení se od druháku na vejšce - protože mi to umožnilo tu skutečnou svobodu, tedy dělat si co chci nezávisle od názoru rodičů...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    tak mě napadlo - je tu ještě někdo, kdo NZP překřtil pro běžnou konverzaci na Nezasloužený Základní Příjem? :-)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    SANTAL: Shodou náhod zajisté, když tak kouknu, jaké strany NZP podporují, vidím tam takové, které v minulosti s ostrahou zadrátovaných objektů ba státu již ten pocit uspokojení zažívaly a zajisté by jejich spravedlnosti chtivé členstvo navázalo na lidumilné činění svých předchůdců.
    Ono dobré ještě je, dokud o tom NZP člověk přemítá v rozměru hezké teorie, pokud si to přehraju do reálu, vycházejí z toho již méně hezké věci, ale taky komična.
    Například aplikace do paneláku, kde obyvatelstvo ráno vstává, odcházeje pracovat, dětičky do školy a Ignác leží na gauči. Odpoledne přijdou domu, vařej, děti píšou úkoly, pere se...Ignác leží na gauči. Večer po zasednutí k večeři vchází Ignác do jejich bytů, žere jim z talířů, sem tam si něco veme, třeba "tadle televize je dobrá", někomu hodí k vyprání svý spodky s čárkou, a se svým NZP uloveným v jejich lednicích odchází k sobě, válet se na gauči. Všichni jsou příšerně happy, jak Ignác svobodně žije, akorát je žere, že nevydělají dost, aby mohl žít ještě důstojněji, protože vědí, že přeci jen ještě není zcela ukojena jeho touha po svobodě, ačkoli všechny složenky za bydlení mu platí v termínu.
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    SANTAL: Jako že by je to vnitřně uspokojovalo, myslím...
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    MANFRED: á tak třeba se najde dost lidí, co by ostrahu s ostrýma dělala i zadara, nebo popři NZP, že...
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    MANFRED: á tak třeba se najde dost lidí, co by ostrahu s ostrýma dělala i zadara, nebo popři NZP, že...
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    SANTAL: Ani za ostrahu, stačí když vymyslej robotický žraloky, protože ty nynější budou na NPT(Nepodmíněný Příhoz Turistů).
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    MANFRED: HOuby, až to vymyslí a roboti začnou sypat peníze, odstěhujou je do Indonézie nebo kam, nejlépe na samostatný ostrov, a budou platit jen za ostrahu - neb přijde novodobá obdoba ludditů...
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    SANTAL: Tam je ten problém, ono nejjednodušší by bylo, kdyby mezinárodní kolektiv okolo NZP sednul, nějaký ty roboty vymyslel a vyrobil je(navíc jim by určitě nepřišlo špatný učinit tak zadarmo). Nemuseli by se tim pádem spoléhat na nespravedlivě fungující svět, stačí, že se na lidi který NZP nepotřebujou a nechtěj, míněj spolehnout a uvrhnout na ně břímě v otázce tvorby prostředků pro fungování samotnýho NZP.

    LAUZER:
    Ono co bezdomovec, to příběh. Já nemyslim, že všichni, který potkávám jsou jedna sorta, určitě by se mezi nima našla hromada lidí, který by vrátit šli. Což by ovšem vyžadovalo jednak prostředky, jednak lidi, který by byli ochotní jim pomoct (ne pomáhat, dost lidí a organizací který pomáhaj, a žijou z toho, má snahu pomáhat ale ne pomoct), což jsou další peníze a fakt je jednodušší získat prostředky třeba od sponzora na maturitní večírek než na pomoc bezdomovcum.
    S tim bydlenim, hele, já bych s levnym bydlenim pro bezdomovce měl problém (myslim s nějakou hromadnou státní akcí), protože proč levný bydlení pro bezdomovce a ne pro nízkopříjmový jedince? Nebo takhle důchodce s opravdu malym důchodem? Nebo rodiny s nízkym příjmem? Nebo pro postižený? Nebo obecně pro lidi, který maj problém s drahym bydlenim? Ono jakmile se začne vytahovat a upřednostňovat jedna skupina lidí, vzniká podivná situace, kdy ostatní (zde v problému se nalézající) skupiny začnou bejt vlastně diskriminovaný. (Navíc tady je takový specifikum, když ubytuju bezdomovce v místnosti se světlem, druhej den sou tam potmě, protože vytrhaj dráty, tak za tejden už je tam nastěhovaná hromada podivnejch věcí zvanejch odpad a za dva tejdny je třeba tam vrazit, udělat vyvezení-za projevů nesouhlasu majitelů skládky, a tak porád dokola, většinou do chvíle kdy se oteplí, což naštěstí bejvá dřív než mne okolí, zdeptaný těmahle sousedama, popožene před zákon. Ona ta devastace je taky důvod, proč když je v některejch případech squatting aplikovanej způsobem uvedení stavby do hygienicky závadnýho stavu, později zralosti objektu na demolici nebejvá oblíbenej u majitele ani obyvatel okolí objektu.Teda až na vyjímky, kdy se někdo potřebuje stavby zbavit a brání mu v tom nějakej faktor, jako je třeba památková ochrana nebo mantinely zákona).
    Stejně jako Tobě mi vůbec nevadí, že by někdo nechtěl pracovat, vadí mi, že by k tomu nepracování potřeboval uzmout část prostředků od lidí, co pracovat chtěj a činěj tak, protože už tak pracovat nikoho zvlášť nebaví a ještě je za to víc trestat mi fakt už přijde pitomý.
    (ono každý přerozdělování a kransfery financí státem nakonec skončej u toho, že to odnesou nikoli extrémně bohatí kterejma se argumentuje, ale lidi +-průměrnýho výdělku)
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    FIONOR: Ty vydělaj roboti, co je vymyslí někdo, kdo pak za to nedostane slušně zaplaceno, přeci...
    LAUZER
    LAUZER --- ---
    IMHO se nepodaří NZP protlačit, nejprve by bylo třeba všechno přeházet tak, aby na to v první řadě bylo...

    Problém s bezdomovci myslím není o tom, že by sami od sebe "odmítali jakákoliv pravidla". Je třeba podívat se po příčině. Nemyslím že to funguje tak, že z někoho vyroste jedinec odmítající všechna pravidla a ten skončí jako bezďák trpící samomluvou, ale spíš se nějakým způsobem se dostane do situace, kdy už mu je všechno jedno.
    Mluvím s bezdomovci často, i když na tohle téma někdy spustí dlouhou lamentaci jaký sou chudinky, může to být třeba nějaká katastrofa, strašný příkoří, psychický problémy.

    Problém kterej fascinuje moji osobu daleko víc než nějaký NZP je spíš to, že třeba děti končí v ústavech a na cestu odtamtud dostanou jenom blbou tisícovku.
    Stejně tak když někoho po 18ti letech věku rodiče vyhodí z bytu protože jánevim kouřil trávu ale jinak byl fpoho ale sou to drogy a píchaj se do žíly, poslouchal špatnou hudbu nebo nějak překročil zákon.. a nikdo jinej si ho neveme domů, je dost těžký si sehnat práci a bydlení, kór v týhle době.
    Vim to proto, že mě se to stalo. Pak skončí dost pravděpodobně na ulici nebo v kriminále, na houmlesáckým squatu, a je odkázanej akorát na životní minimum. TAK. A teď mi řekněte všichni, kdo kritizujete bezďáky co chlastají, co byste dělali na jejich místě.
    To mají akorát kupovat žrádlo, který si nemůžou dát ani do ledničky a bůhví jestli ho můžou vůbec někde skladovat, a jinak mají třeba celej měsíc co neseženou práci chodit na mše protože je to zadarmo?
    Samozřejmě že když už konečně dosáhnou toho bodu kdy nemají co ztratit (a to se logicky nemusí stát všem), budou radši chlastat, fetovat a čekat na konec života, stejně jako třeba některý lidi kteří vážně onemocní. Prostě už je nebaví žít. Nejsou tak choulostiví jako typickej moderní člověk kterej si udržuje postavu, zajímá se o módu a kupuje si nábytek, ale chtěj nějak příjemně umřít (drogy, fet). Vůbec tímhle způsobem života žije každej kterej už má všeho dost - přehání to s cigárama, chlastem, drogama, prací, sexem atd. - takovejch lidí je víc než jen ti co skončili jako bezdomovci. Problémový děti, puberťáci, dospělí kterým nefunguje vztah nebo nikoho nemaj, některý postižený a tak dál.

    !!!!!!!!!!!!!! Já vidím jako hlavní problém především v tom, že bydlení je dneska prostě tržní artikl. Když by se zajistilo spíš nějaký levný bydlení pro chudý nebo bezdomovce, bylo by všechno v ouklendu.
    Kolik lidí třeba z různejch větších squattů v zemích kde je squatting (polo)legální nadává že nemají dost peněz??? Stačí jim pracovat málo... Proč třeba nelegalizovat squatting? !!!!!!!!!!!!!!

    --------------------

    Já teda Pirátům a jiným příznivcům NZP fandím, protože jsou regiony kde není vůbec žádná práce, spousta lidí kteří dělají třeba z donucení nějakou úplně odpornou práci, spousta bohatejch který akorát zdědili nemovitosti nebo firmy a rejžujou na tom (a proč teda ne NZP? podkopalo by to systém, mně nevadí že by některý lidi nechtěli pracovat :D).
    Fandim, ale je to pro mě spíš jen taková pohádka. Připadá mi to naivní.
    Vůbec, společnost je celá úplně mimo a může za to myslím povaha lidí. Společnost vždycky bude hierarchizovaná, vždycky budou existovat hajzlové, flákači, fašisti, ultraslušňáci... Mě osobně záleží jenom na tom abych nebyl na ulici, abych měl co do huby, kde bydlet, nějak žil a pokud možno nějak umřel. Sem přizpůsobivej :D
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    NEKROMANT:
    S tou vodou v čechách není problém s dostupností, ale v tom, že lidi prostě zapomenou dost napít(divný, ale pravdivý) a když zkolabujou, jsou sami. Takže to byl vlastně špatnej příklad(pokud by teda pošťák nedohlíd že tu vodu vychlastaj). A to pomíjim ty lidi, kterejm prostě někdo napít nedá, řiká se, že člověka sice v nemocnici vykurýrujou za závratnou sumu z lecčeho, ale pak tam spokojeně umře na dehydrataci případně podvýživu. Než sem s matkou zažil v praxi nevěřil sem tomu, ale tohle nebezpečí tam fakt je a asi jí zachránila sousedka, bývalá vrchní sestra, která o tom věděla a instruovala mne.
    No to je fakt, když dorazí na ubytovnu někdo neubytovatelný, fakt ho neubytujou.Tady to znamená, vlastně výhradně, že je ožralej. Nevim, u Vás bezdomovce který popisuju ubytováváte? Jak to pak řešíte, aby se zbytek nocovatelů vyspal, někdo je nepřizabil nebo neupálil?
    Ono lišíme se určitě v chápání, co je příčina a co následek. Lidi, který znám a vydali se na cestu bezdomovce, nejdřív začli popíjet, cosi brát či přestali řešit co zejtra, a tak se stali bezdomovci. Opačný případy se nějak nevyskytujou. Teď otázkou je, jestli přišli-li vlastním přičiněním o příjem, je účelný zajišťovat jim horempádem jinej. Učelný je to dělat to u lidí, který se dostali do děsnejch situací bez svýho přičinění, nebo aspoň v tom co je stáhlo tam kde sou nepokračujou, ale hlavně jsou ochotný vyvinout nějakou míru spolupráce a osobní aktivity. Protože i když se to moc nepopularizuje, prostředky lidumilně strkaný lidem, kteří se obvyklým způsobem živit nemíní, je dycky nutný nelidumilně sebrat těm, kteří se tak živit míní a tvrdošíjně tak činí.
    Mnohdy se zdá, že alkohol není extra problém, ale třeba u nás ano, my posledních 15let vyhazujem lidi výhradně kvůli pití.Posledního ožralého jsme vyhodili před třema tejdnama. Každej ví, že přifrčet do práce opilej se nesmí, každej ví že se dělaj kontroly (protože máme snahy vyhnout se průšvihum a máme pud sebezáchovy), přesto dorazil směle ve stavu, kdy po 4hodinách v práci měl 1,5promile. A to ještě v nějakym šílenym hnutí mysli byl odejit dohodou (to nám budoucí případnej zaměstnavatel pěkně poděkuje, stejně jako lidi, který ačkoli se neožrali dostávaj stejnou podporu jako tenhle ochlasta).
    Nevim tady dycky umrzlej bezdomovec rovná se ožralej kterej usnul někde, kam není vidět, naposled ve křoví za mostem.On alkohol se, ačkoli se traduje opak, se zimou silně se nesnáší(vim z vlastní zkušenosti, kdysivá sem si ustlal ve sněhu našrot a vcelku měli problém mne rozmrazit.A docela čuměli že nejsem bezdomovec:-).Pak sem čuměl já když sem to platil:-) Naštěstí sem si ustlal na místě, kam chodí pejskaři).

    S tím nechápáním potřeb, no nevim, kolika lidem třeba příznivci NZP momentálně poskytujou střechu nad hlavou v teple? Protože příčina stavu, kdy zmrzat asi nebude v tom, je já a mě podobní se činí málo, ale v tom, že zbytek, přezevá teorie a poudání, nedělá lautr nic.A zrovna ty bezďáky, ty lidi znaj už jen od hypermarketů, v blízkejch Kraslicích už sou z toho docela zoufalí, tak se jim shlukli před Albertem a třeba chodit mezi výkala už lidi fakt nebaví.

    Když někdo preferuje jak píšeš, více volný čas než zboží, proč mu rvát prachy a kazit mu ten životní styl a bourat mu jeho preferenční žebříček a brát svobodný rozhodnutí? Problém je spíš v tom, že spousta lidí preferuje volný čas a k tomu miluje zboží (už jenom ze závisti).Nebo aspoň chce, aby měli prd i ostatní. Což je bez NZP fakt neslučitelný.
    Zvláště, když na podobný styl existence nemají schopnosti, protože znám lidi co pracujou 2 hodiny denně a uživí je to. A těmhle lidem by fakt přesun prachů od lidí, který se živěj prací a preferujou žití na vlastní účet pomohl. Přesto já bych ho neprováděl. Atypicky já mám radši lidi, který pracujou a snažej se uživit samostatně, jakkoliv jakmile se začne řešit, jak vydojit nějaký prostředky na bohulibý účely, bejvaj první na ráně k napálení daní. Což prozrazuje, svou podobností s vysokejma daněma na alkohol a kuřivo, že stát se s tímhle přístupem nemíní smířit a bojuje s tím. Myslim to jako legraci, ale je to fakt.Hlavní nevýhoda těhle lidí totiž spočívá, z pohledu státu a různejch organizací ředitelů světa, v tom že nejsou na státu primárně závislý a teda nejsou dostatečně manipulovatelní. Naopak jakmile začne člověk od státu brát, musí si odpustit nějaký snahy ke kritice. Jen blbej pes přece kouše do ruky, která ho živí.
    A i v tom se, asi pochopitelně, neschodnem. Ale cituji "(kde zapojoval elektřinu k solárním panelům vlastníma rukama)" mne fakt rozesmálo, je vidět, že dělat vlastníma rukama asi není v jistejch kruzích běžná praxe, když je to třeba tak glorifikovat. Připomělo mi to výrok "Ne! Nedotýkati se, tohoto zábradlí se dotýkal (šmrdly šmrdly cípem kabátu po zábradlí) sám Vladimír Iljič!"


    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    MANFRED: Rád na to odpovím.
    Automobil je podle mého názoru ekologická katastrofa a jsem spíš pro veřejnou hromadnou dopravu placenou z daní, než auto.. Co se týče vody, tak souhlasím a petici jsem na to podepsal :)
    Evropská petice proti zprivatizování vody : Czech News TV
    http://czechnewstv.cz/evropska-petice-proti-zprivatizovani-vody/

    Já jsem podrobně nestudoval třeba koncepci bezodmovectví tu současnou co schválil SPOZ a je původem od ČSSD.. AZ k tomu měla nějaké své poznámky a návrhy týkající se družstev.. (předpokládám že to neprošlo..).
    Ale domnívám se že ZP by problémy bezdomovců řešil. Bavil jsem se o tom tak s 20 bezdomovci.
    Na ulici je opravdu rozmanitá spleť lidí. Je pravda že velká část má problémy s alkoholem (je těžké na ulici nemýt problémy s alkoholem či jinou drogou).

    "Následně zdejší ubytovna pro ně, kteří obsahují alkohol v koncentracích, kdy zvrací, močí na spolubydlící a dělají bordel, netoleruje, a tudíž zustanou opravdu na ulici stejně jako agresivní typy mlátící personál a kolegy, demoliční typy, podpalovači, sběrači s dvaceti taškama odpadu,řvouni a zpívači a jiní."
    Cože? :)
    S ubytovnama je problém.. Jednak nejsou zadarmo, není jich dostatek a pak tam je spousty problém.. Jeden můj kamarád pracuje v armádě spásy a znám lidi co pomáhají bezdomovcům z nějakých církevních organizacích (armáda spásy, je také církevní..) a s bezdomovci jsme se o tom bavil. Takže o tomto něco vím..

    "Tam potom, v opilosti zmrznou."
    Né všichni zmrznou v opilosti..
    Není pravda, že by na ulici neplatili zákony.

    Mylsím si že se nesnažíš naplnit potřeby lidí, ale odsuzuješ je .. :) Navíc na základě spíš svých emocí než logiky a ověřených faktů mi připadá...
    Chudoba není věc pouze vlastního rozhodnutí a svobodné vůle. Každý dělá co nejlepšího umí (každý chce být šťastný). Ale jsou tu často důvody proč lidi na ulici skončí aniž by chtěli nebo měli lepší alternativu na výběr.

    S těmi závorami to také není jednoznačné.. Těch důvodů proč bys objížděl závory může být také celá řada.
    Od toho že ti rupne v kouli (psychóza) nebo že tě honí mafiáni, nebo co já vím.. :)
    Hodně bezdomovců se ke zbytku populace neprojevují a proto nejsou vidět.
    Právě pro to by podle měl být.. Jinak často se projevují tak že se spolčenosti vyhýbají a nebo se snaží aby se to na nich nepoznalo (a nebyly odsuzováni za to..), často se jim to daří. Ale je to těžké udržet na ulici svěží vůni a hezký vzhled a neobtěžovat okolí pouhou svou existencí...
    S tím odklízením tedy doufám že to není většina, ale vím že takové tendence byly i odpor proti tomu. Já jsme rozhodně proti koncentračním táborům a podobným věcem ať by se do nich měl zavírat kdokoliv (možná u psychopatů bych trošku váhal)...
    Je fajn, že poskytuješ bezdomovcům teplo :)) z toho co jsem četl jsem cítil spíš odpor a nenávist vůči nim :)
    A kolik znáš prosazovačů VZP natolik abys o nich mohl takto mluvit? Třeba Tomš Tožička který tu je na videu krom rozvojové pomoci v Africe (kde zapojoval elektřinu k solárním panelům vlastníma rukama) pomáhal nezaměstnaným v mostě atd.
    Dobročinnosti se meze nekladu, ale jde o to aby byly naplněny základní lidská práva tak jak je deklaruje OSN a ústava - Listina základních práv a svobod..

    Nikdo se netají že jde o přerozdělování peněz.. Všechno co se týká peněz (všechny veřejné služby) a veškeré pohyby na trhu (koupě rohlíku) je přerozdělování peněz. Tak nevím proč by to mělo být skrytá touha... Přerozdělování není cílem ale prostředkem, jak zaručit lidská práva (důstojný život)..

    Je fajn, že tobě to problém nečiní, a že lidem, bezdomovcům pomáháš, ale očividně to nestačí, když lidé umrzají a nemají co jíst zatímco je velké množství prázdných bytů k dispozici a jídlo se vyhazuje.

    Navíc VZP by nepomohl jen bezdomovcům, ale například i lidem kteří mají nízké vzdělání, špatně placené zaměstnání, preferují více volného času než více zboží atd.
    Určitě by to pomohli více skupinám nebo jednotlivcům.

    Jinak jsou i levicový odpůrci NZP. Například Slavoj Žížek
    Slavoj Žižek - Jednou jako tragédie, podruhé jako fraška :: Videa a přednášky nejen o filosofii
    http://videafilosofie.webnode.cz/news/slavoj-zizek-jednou-jako-tragedie-podruhe-jako-fraska-/
    A pravicový přiznivci toto nebo jiných konceptů (svobodní mají například negativní daň).

    Pokud se chceš přít pravice/levice tak můžeme :)
    Domnívám se že já se hlásím k levici a ty pravici..
    Můžeme se bavit o čem ten náš spor je..
    Ale tady bychom byly OT, takže navrhuji tuto případnou diskusi přesunout jinam (nevím jestli na nyxu je taková diskuse) :)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    NEKROMANT:
    Nápad: Mnohem víc lidí, něž kolik jich v čechách umře hlady nebo zmrzne, zemře na dehydrataci nebo následkem nehody následkem špatného technického stavu automobilu. Nebylo by tedy efektivnější snažit se prosadit NPV nebo NNA (Nepodmíněný Příjem Vody a Nepodmíněné Nové Auto) ?

    Nepochybně ne mohou, ale reálně jsou takoví lidé. Jak se jim to stalo?.
    Sporné je, kolik lidí ze skupiny, kterou zmiňuješ, by NZP zachránil.
    U bezdomovce je třeba teda ten problém s dokladama a neexistencí třeba účtu v bance, kam by mu ten NZP chodil spojenej s tim že obecně nespolupracuje a odmítá nějaký chození po ouřadech a podobný akce. Zrovna to umrzání na ulici, to by asi NZP spíše nagradoval. Nevim jak kde, ale naši bezdomovci a skupina lidí žijících na hraně tohoto stavu v "chudobě" má docela problém s alkoholem, konkrétně s jeho požíváním.
    Následně zdejší ubytovna pro ně, kteří obsahují alkohol v koncentracích, kdy zvrací, močí na spolubydlící a dělají bordel, netoleruje, a tudíž zustanou opravdu na ulici stejně jako agresivní typy mlátící personál a kolegy, demoliční typy, podpalovači, sběrači s dvaceti taškama odpadu,řvouni a zpívači a jiní.
    Tam potom, v opilosti zmrznou. Příčinou ale není to, že jsou chudí, ale to, že nechtějí tolerovat jakákoli pravidla.Podobně když já objedu závory a rozflákne mne vlak, nebudu obětí chudoby, ale svého rozhodnutí.
    Vzhledem k tomu, jak se projevují ve směru k zbytku populace (to zná každý, ne?), je nakonec i společenský tlak na to, aby systém nějak výrazně více investoval do této skupiny lidí, prostě není. Maximálně lidi chtějí, aby je někdo někam odklidil.(možná i to je jeden z faktorů, proč populace nějak z NZP zaměřeného na podporování těchto a podobných způsobů existence nešílí nadšením i když jinak je boj s chudobou jakož i za práva chudých osvědčená adresa k uživení se bojovníků)
    Mám s bezdomovci více než mnohou zkušenost, protože pobyt v teple bezdomovcům umožňuji, což je ovšem opovržení hodný způsob činění dobra, správné dobro musí být činěno za cizí peníze a také skutečná pomoc za svoje a svoje triko je věc, která poskytuje poznání skutečností, které například posazovačům NZP evidentně chybí.
    NZP jako způsob napravování světa, kdy nevím proč, je konstatováno "jsme všichni debilové, neumíme rozpoznat bezdomovce od milionáře a proto musíme poslat peníze oběma", aby bezdomovec neumřel, mi přijde docela legrační. Ale ono je tomu tak asi hlavně proto, že mě rozpoznání rozdílu obtíže nečiní. Ale legrační je to jen proto, že argumentace případy mrznoucích lidí a podobně je jenom obdobou maskovacího nátěru, za kterym se skrejvá touha po přerozdělování peněz (cizích) se všemi projevy, které se za přerozdělovacími a dotačními nápady tahnou jako mravenci za kostkou cukru.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam