NEKROMANT:
S tou vodou v čechách není problém s dostupností, ale v tom, že lidi prostě zapomenou dost napít(divný, ale pravdivý) a když zkolabujou, jsou sami. Takže to byl vlastně špatnej příklad(pokud by teda pošťák nedohlíd že tu vodu vychlastaj).
A to pomíjim ty lidi, kterejm prostě někdo napít nedá, řiká se, že člověka sice v nemocnici vykurýrujou za závratnou sumu z lecčeho, ale pak tam spokojeně umře na dehydrataci případně podvýživu. Než sem s matkou zažil v praxi nevěřil sem tomu, ale tohle nebezpečí tam fakt je a asi jí zachránila sousedka, bývalá vrchní sestra, která o tom věděla a instruovala mne.
No to je fakt, když dorazí na ubytovnu někdo neubytovatelný, fakt ho neubytujou.
Tady to znamená, vlastně výhradně, že je ožralej. Nevim, u Vás bezdomovce který popisuju ubytováváte? Jak to pak řešíte, aby se zbytek nocovatelů vyspal, někdo je nepřizabil nebo neupálil?
Ono lišíme se určitě v chápání, co je příčina a co následek. Lidi, který znám a vydali se na cestu bezdomovce, nejdřív začli popíjet, cosi brát či přestali řešit co zejtra, a tak se stali bezdomovci. Opačný případy se nějak nevyskytujou. Teď otázkou je, jestli přišli-li vlastním přičiněním o příjem, je účelný zajišťovat jim horempádem jinej. Učelný je to dělat to u lidí, který se dostali do děsnejch situací bez svýho přičinění, nebo aspoň v tom co je stáhlo tam kde sou nepokračujou, ale hlavně jsou ochotný vyvinout nějakou míru spolupráce a osobní aktivity. Protože i když se to moc nepopularizuje, prostředky lidumilně strkaný lidem, kteří se obvyklým způsobem živit nemíní, je dycky nutný nelidumilně sebrat těm, kteří se tak živit míní a tvrdošíjně tak činí.
Mnohdy se zdá, že alkohol není extra problém, ale třeba u nás ano, my posledních 15let vyhazujem lidi výhradně kvůli pití.Posledního ožralého jsme vyhodili před třema tejdnama. Každej ví, že přifrčet do práce opilej se nesmí, každej ví že se dělaj kontroly (protože máme snahy vyhnout se průšvihum a máme pud sebezáchovy), přesto dorazil směle ve stavu, kdy po 4hodinách v práci měl 1,5promile. A to ještě v nějakym šílenym hnutí mysli byl odejit dohodou (to nám budoucí případnej zaměstnavatel pěkně poděkuje, stejně jako lidi, který ačkoli se neožrali dostávaj stejnou podporu jako tenhle ochlasta).
Nevim tady dycky umrzlej bezdomovec rovná se ožralej kterej usnul někde, kam není vidět, naposled ve křoví za mostem.On alkohol se, ačkoli se traduje opak, se zimou silně se nesnáší(vim z vlastní zkušenosti, kdysivá sem si ustlal ve sněhu našrot a vcelku měli problém mne rozmrazit.A docela čuměli že nejsem bezdomovec:-).Pak sem čuměl já když sem to platil:-) Naštěstí sem si ustlal na místě, kam chodí pejskaři).
S tím nechápáním potřeb, no nevim, kolika lidem třeba příznivci NZP momentálně poskytujou střechu nad hlavou v teple? Protože příčina stavu, kdy zmrzat asi nebude v tom, je já a mě podobní se činí málo, ale v tom, že zbytek, přezevá teorie a poudání, nedělá lautr nic.A zrovna ty bezďáky, ty lidi znaj už jen od hypermarketů, v blízkejch Kraslicích už sou z toho docela zoufalí, tak se jim shlukli před Albertem a třeba chodit mezi výkala už lidi fakt nebaví.
Když někdo preferuje jak píšeš, více volný čas než zboží, proč mu rvát prachy a kazit mu ten životní styl a bourat mu jeho preferenční žebříček a brát svobodný rozhodnutí? Problém je spíš v tom, že spousta lidí preferuje volný čas a k tomu miluje zboží (už jenom ze závisti).Nebo aspoň chce, aby měli prd i ostatní. Což je bez NZP fakt neslučitelný.
Zvláště, když na podobný styl existence nemají schopnosti, protože znám lidi co pracujou 2 hodiny denně a uživí je to. A těmhle lidem by fakt přesun prachů od lidí, který se živěj prací a preferujou žití na vlastní účet pomohl. Přesto já bych ho neprováděl. Atypicky já mám radši lidi, který pracujou a snažej se uživit samostatně, jakkoliv jakmile se začne řešit, jak vydojit nějaký prostředky na bohulibý účely, bejvaj první na ráně k napálení daní. Což prozrazuje, svou podobností s vysokejma daněma na alkohol a kuřivo, že stát se s tímhle přístupem nemíní smířit a bojuje s tím. Myslim to jako legraci, ale je to fakt.Hlavní nevýhoda těhle lidí totiž spočívá, z pohledu státu a různejch organizací ředitelů světa, v tom že nejsou na státu primárně závislý a teda nejsou dostatečně manipulovatelní. Naopak jakmile začne člověk od státu brát, musí si odpustit nějaký snahy ke kritice. Jen blbej pes přece kouše do ruky, která ho živí.
A i v tom se, asi pochopitelně, neschodnem. Ale cituji "(kde zapojoval elektřinu k solárním panelům vlastníma rukama)" mne fakt rozesmálo, je vidět, že dělat vlastníma rukama asi není v jistejch kruzích běžná praxe, když je to třeba tak glorifikovat. Připomělo mi to výrok "Ne! Nedotýkati se, tohoto zábradlí se dotýkal (šmrdly šmrdly cípem kabátu po zábradlí) sám Vladimír Iljič!"