URZA: jen par poznamek, kdyz uz jsem ten predlouhy clanek prelouskala :]
free money helps - ja bych treba nemela vubec nic proti "free money". jenze NZP ma byt o vytvoreni dlouhodobe sobestacnyho zivotaschopnyho celostatniho systemu, kde lidi vydelavaji vzajemne sami na sebe, coz je rozdil treba od pripadu, kdy se cela Kanada sklada danema na jednu delfini vesnicku. takze jedine ze bychom objevili nejakeho bohateho strycka sponzora, ktery by chtel v CR provest experiment, anebo bysme nekde nasli Hrnecku var a Oslicku otres se :]
For the first time in history we are rich enough to finance a robust basic income. - kdo, ti holandani? :] tech hrubych propoctu pro CR uz tady probehlo tolik, jenze tebe to nebavi cist, takze to ani nebudu hledat. ve zkratce - ty nejpozitivnejsi vychazi tak, ze bychom si mohli dovolit takovou pidi midi variantu NZP, ze ktere by beztak nikdo nevyzil a tudiz by to nenaplnilo tu oblibenou ustavu, dle ktere ma kazdy pravo na dustojny zivot.
Switzerland may be the first country to introduce a basic income. - prej to tam s podporou myslenky zas tak slavny neni, moc bych na to nesazela.
NZP debatam trikrat zdar!