• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: najdi si to v historii diskuze - že je zaplácaná tunou sraček, není v tomhle případě moje chyba, ale je tu úžasná funkce "Příspevky od" (hledej)
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: a i nedemagogická otázka se takovou stává, pokud je kladena opakovaně, bez snahy pokračovat v debatě o některé z navržených odpovědí. - eeeh? Srsly? "Navrzene odpovedi"? To mi asi neco uniklo. Prosim, jake byly "navrzene odpovedi" na otazku "Kde vzit prachy na NZP?"

    a smiř se s tím, že jestli v něčem nevynikáš, tak je to vedení "metadebaty". - vzhledem k tomu, ze pro tebe "metadebata" znamena klickovani, vymlouvani se, neobratne prevadeni reci pryc od nepohodlnych temat, ignorovani otazek, fnukani o tom jak se proti tobe ostatni spikli a v neposledni rade samozrejme lhani (navic dost hloupe, protoze snadno dokazatelne), tak to beru jako lichotku 8)))
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: za "náhodné tlachání" to ale považuješ především ty - no tak ja nevim, ale kdyz napisu zpravu o logice argumentace a ty odpovis ekonomickym blabolem, tak mi to jako tlachani prijde. Ale chapu ze v tve alternativni realite, kde jsi pravdomluvny vizionar to muze byt jinak 8)
    HUGO
    HUGO --- ---
    XCHAOS: takže abych to zrekapituloval; na otázku kolik to bude stát, jsou k dispozici odpovědi: jablíčko, hruštička, gumová kačenka a tur přelétavý; je na diskutérech, aby si jednu z odpovědí vybrali a dále o ní debatovali; myslím, že bude to stát gumová kačenka; žlutá gumová kačenka?
    SEAMON
    SEAMON --- ---
    XCHAOS: Dost silne pochybujem, ze 90% terajsich povolani v roku 1990 neexistovalo. Mozno sa to da konstatovat na zaklade nazvoslovia a pripadne vyssej specializacie, ale pricipialne je to podla mna prestrelene. V podstate by to znamenalo, ze vacsina ludi, ktorich poznate ma ine povolanie ako v 1990. Realne moze mat akurat tak iny nazov, ale obsahovo je to to iste.

    Ten popis decentralizacie tj. prechod z miest na dediny / mensie mesta - o tom som uvazoval aj ja. V podstate sa da povedat, ze v pomerne velkej skupine povolani uz skutocne nie je nutna fyzicka pritomnost v praci. Napriek tomu sa standarne vyzaduje. Ak by sa preslo na formu domacej prace, tak to v zasade moze znamenat pozitivne veci prave pre sluzby, ale aj pre tu strednu vrstvu, ktoru tak trosku odpisuje.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    XCHAOS: Asi ani jedna z těch deseti odpovědí nebyla dostatečně uspokojivá. Což není nic překvapivýho, protože navrhovat věci jako nepodmíněný příjem může jenom člověk, kterej si zásadně desinterpretoval význam a funkci peněz.

    Jinak věřit v to, že po přejmenování dávek na jiný dávky dojde k vymizení chudoby a bezdomovectví, je taky hodně úsměvný. Připomíná mi to mojí teorii z dob, kdy mi bylo ak pět, že nejlepší by bylo koupit si domů bankomat, protože ten vydává prachy do omrzení.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    OMNIHASH: ne, demagogické je ptát se na to opakovaně i po deseti navržených odpovědích (dokonce několika různých).

    hlavně ani není jasné, co je to "celá ta sranda", když je to navrhováno jako obecný směr, který nemá nahrazovat nulový sociální systém - dnes jsou sociální výdaje dost podstatnou součástí mandatorních výdajů státu - a zřejmě nejsou pravidla nastavená až tak skvěle, když chudoba, bezdomovectví, apod. přesto existují.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    XCHAOS: takže chtít jasnou odpověď na otázku jak celou tuhle srandu hodláte zaplatit je demagogický? Fér, budu si to pamatovat, až půjdu dneska chlastat, sem zvědav, jak se s tím barman demagog popere...


    XCHAOS: proč máš proboha furt tu snahu dávat kategorický odpovědi na otázky z témat, o kterejch evidentně víš jenom to, co sis přečet někde na wikipedii? Kdybys to nedělal, působil bys jako daleko menší hlupák.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    XCHAOS: a už jsi odpověděl na otázku, jak se změní struktura státního rozpočtu, pokud se NZP zavede?

    My s tím vyhýbáním nezačali, bohužel se nám ale nedaří debatovat o odpovědi zastánců NZP na zdroje financování, když taková odpověď ještě nepadla. "Zdroje jsou" a "z daní" není odpověď, lépeřečeno je to odpověď na úrovni "se zařídí", a dost blbě se o ní debatuje.

    Když jsem počítala ekonomické kalkulace výpadků státního rozpočtu v případě zrušení některých příjmů, jak navrhoval JUNIPETRUS, nebavil se se mnou nikdo, akorát jsem dostala mínusy. Pročpak asi, že nebylo na čísla co odpovědět?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: trvám na tom, že kromě demagogických odpovědí existují i demagogické otázky. a i nedemagogická otázka se takovou stává, pokud je kladena opakovaně, bez snahy pokračovat v debatě o některé z navržených odpovědí.

    a smiř se s tím, že jestli v něčem nevynikáš, tak je to vedení "metadebaty".
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    XCHAOS: jo, a chřipka je 39C na teploměru. Zhruba stejně přesné.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    OMNIHASH: Inflace je růst cen. (A lze o ní mluvit i v barterové ekonomice, nejden jen o pokles hodnoty čehokoliv - penezí můžeš vnímat jen jako další komoditu, když chceš)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    XCHAOS: To mě nepřekvapuje. Nic to ale nemění na tom, že píšeš nesmysly. Inflace nastává, pokud je přírůstek peněz v daným období větší, než je přírůstek statků.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: za "náhodné tlachání" to ale považuješ především ty (zatímco ostatní z debaty znechuceně utečou)

    ty nejsi ten, kdo rozhodne, zda něco je "náhodné tlachání".
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    OMNIHASH: mě moje zjednodušená definice nepřijde nekompatibilní s http://cs.wikipedia.org/wiki/Inflace .. (akorát o inflaci můžeš mluvit i v barterové ekonomice, nepotřebuješ se bavit o snížení kupní síly peněz... i když přesně to je to, co by se stalo, kdyby si někdo nadekretoval ZP v nějaké požadované výši)
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: ty jsi ten, kdo se má jediný právo ptát, zatímco ostatní mají povinnost na všechno odpovídat Ale fuj. Uz zase? Uz zase prekrucujues a vkladas mi do ust neco, co jsem nerekl?

    Ne, xchaosi, nejsem jediny kdo ma pravo se ptat. Ale kdyz napisu nejakou otazku a ty na ni odpovis (tak ze kliknes na polozku "Odpovedet" u moji zpravy, takze potom tvoje zprava zacina linkem na moji), tak je zcela prirozene ocekavat, ze ta odpoved bude k veci a ne nejake nahodne tlachani na zcela nesouvisejici tema.


    XCHAOS: jinak inflace obecně znamená růst cen, který (obvykle, pokud poptávka je neelastická) následuje po (tebou popisovaném) omezení nabídky - Ve zprave na kterou jsi reagoval nebylo ani slovo o cenach, ani slovo o omezeni nabidky. Hlavne ale nebyla ani v nejmensim o ekonomice: byla o tom, ze tvoje ublizene fnukani "Kladou mi otazky na ktere neumim odpovedet, to znamena ze jsou demagogove a povazuji me za hlupaka" je ... no, jak jsem rekl, jen fnukani, protoze pokud neumis odpovedet (coz je neco jineho nez "nechces"), je problem zjevne v tobe a/nebo v tom co hlasas, ne v nas. Fakt by me zajimalo, jestli ta nesmyslna (jak tematicky, tak obsahove) klicka k inflaci prisla proto, ze jsi opravdu takovej hlupak a nepochopil jsi to, nebo proto zes to pochopil, ale nutne jsi potreboval odvest rec na jine tema... Vecne zahady, ktere asi nebudou nikdy zodpovezeny 8)))
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    XCHAOS: Píšu si, xchaosovi znalosti ekonomie jsou na úrovni xchaosovo znalostí termodynamiky.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: jinak inflace obecně znamená růst cen, který (obvykle, pokud poptávka je neelastická) následuje po (tebou popisovaném) omezení nabídky... nesmíš z toho dělat takovou vědu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: jasně - ty jsi ten, kdo se má jediný právo ptát, zatímco ostatní mají povinnost na všechno odpovídat (a to pokud možno jen tak, jak ty pokládáš za jedinou možnou odpověď - když se ti nějaká odpověď nelíbí, vysměješ se jí).

    musím tě zklamat: takhle svět nefunguje.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: _Vubec_ neodpovidas na to podstatne v moji zprave. Zbyva jen premyslet jestli proto, ze jsi to nepochopil, nebo proto ze zase klickujes protoze ti dosly argumenty. A btw, jestli si myslis ze to o cem pisu je "princip inflace", tak slovo "inflace" znamena neco jineho nez si myslis.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam