• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    LUBOB GORG: Problem je geometrie

    Expert ve firmě - jak to funguje ve firmách
    http://www.youtube.com/watch?v=G77yQdPkm-4


    (old, sorry, ja vim, ale sem se to tak nejak hodi)
    GORG
    GORG --- ---
    Taková uklítečka myslím asi žádná nevydělává 400 Kč / hod.
    Ale defakto v určitém směru je to samé jako instalateřina. Jen je uklízení méně ceněno-
    V těch platech je myslím tolik arbitrárních a jiných komplexních hodnot a vlivů promítajících se do výše výplaty a ceny produktů, že paušálně říct, že se vše zdraží o dvojnásobek dost unáhlená extrapolace.

    Osobně bych spíš čekal a možná i vlastně uvítal, že by se někomu následně platy resp. co si účtuje o něco zvedlo, a někdo by třeba naopak začal vydělávat míň. Vzhledem k tomu, že teď jsou ty platy podle mě neodpovídající .. spravedlnosti nebo prostě morálce či jak to nazvat, tak menší nebo větší změny v platech mi logicky přijdou ok. a záhodné.
    GORG
    GORG --- ---
    LUBOB: Problém je algebra. Ty ceny má možná 2x dražší už ted.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    GORG: to poznas jednoduse. rika se tomu nasobilka.
    GORG
    GORG --- ---
    ALMAD: No já nevím, podle jakého kritéra bych poznal, že 900/hod je dvakrát anebo čtyřikrát či osmkrát víc než předtím. Ještě jsem teda neviděl zákazníka, který se snaží tlačit cenu nahoru :) Tak mi to přijde otázka spíš pro toho řemeslníka.
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    GORG: Na snizovani vydaju a pripadne zruseni dane z prijmu se shodnem.

    (Prekvapuje me to sice slyset v klubu o druhym nejvetsim statnim vydaji ever, ale dobry.)
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    GORG: Tak chces aby lidi pracovali pulku casu za stejny penize, tj. meli stejnou hodinovku. Tak v GORG rikas, BLOODRAT, ze nevidis problem tuhle iniciativu tlacit zespoda od sebe.

    Tak se jenom ptam jestli vybiras ty instalatery co stojej 900+800 pred tema 450+400, kdyz ti slibej ze delaj jenom 4h, to je cely.
    GORG
    GORG --- ---
    ALMAD: No asi, ale moc nerozumím té poentě, že si někdo účtuje částku, jakou chce.. už teď jsou práv ěinstalatéři apod. řemeslný práce pěkně drahý. Když to bude dvakrát dražší, tak to bude dražší. Furt to bude drahý tak nebo tak :) Teď jeem namátkověl koukal.. 450Kč/hod drobných instalaterských prací. 400 dalších za to že vůbec přijedou.. nezní to zle


    ALMAD: Ad ten šéf z práce - to mi řekl jako jeho názor, když jsme si o něčem podobném povídali. Já to měl na jazyku a dostalo mě, že to z něj vypadlo dřív než jsem to řekl já. Ty 4 hod jako ideál.. a pak koukám , že je 4 hodinová iniciativa na netu. Tak nějak všcihni jakoby inklinují k těm 4 hodinám jako ideál.

    Mensi statni vydaje urcite jsou prerekvizitou. Kdzy může být tak ohromný schodek a zadlužování, tak by to logicky mělo jít i naopak :) NZP bych do toho ale zároven necpal.. teď jsem myslel jen zrušení daní z píjmu. Stát ať si nechá DPH a celou tu paletu zbývajících daní. A nejde o to, aby stát zvýšil DPH, aby si to vykompenzoval. Oni tam opravdu musí upřímně chtít ty daně snížit, aby museli šetřit. Možná to zní, jakobych to včera trochu přehnal s alkoholem, ale... :)
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    GORG: To jsem pochopil, ja se ptam jestli o tom vedel ten tvuj sef z nadnarodni korporace. Nebo jestli byl pro to, aby lidi delali min, ale za pomerne min.

    Ad nizsi dane, ja mam za to, ze nelze rict A (mensi dane) bez B (mensi statni vydaje). To B se nedari ani ted kdyz sme v kurevskym schodku, tak jenom jestli neni potreba zapracovat nejdriv tam.

    ...coz mi moc neprijde kompatibilni s NZP.
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    RCROW: A nebylo to nahodou tak, ze jsi tam nebyl zamestnanec, ale proste spolupracovnik?

    A ze se ptam...proc jsi to neprodaval bez tech sefu, co te jenom odirali o zisk?
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    GORG: Myslim ze narazi na to, jestli si vyberes toho, kokmu zaplatis dvojnasobek.
    RCROW
    RCROW --- ---
    Dělal jsem na P1 v Realitní kanceláři. Když jsem nějakou nemovitost prodal, tak si šéfové nechali 70% provize a mě dali těch zbývajících 30%. Když jsem neprodal, tak bych klidně mohl umřít hladem, nedostával jsem ani korunu. Je to správné?
    GORG
    GORG --- ---
    ALMAD: Ano dvojnásobný plat by s tím měl být přesně tak. Jinak jak tu už zaznělo, by si lidi stejně museli najít ještě druhou práci, aby utáhli náklady.

    Ad proč nejde už teď zrušit dan z příjmu je velká otázka, proč takové lidi lidi nevolí. Strany jako TOP 09 tohle neudělají. Ani Babič.
    Ale například Svobodní by daň z příjmu myslím zrušili rádi.
    Myslím, že je nejprve potřeba lidem vysvětlit, že to chtějí platit menší daně. Zatím spíš převažuje touha nadávat na vyšší daně a ne chtít nižší :) Je to sice podobný sport ale .. nevím myslím, že chybí víra, že to jde. Tak se to pak jeví jako sci-fi.
    GORG
    GORG --- ---
    BLOODRAT: Však jo zaplatím, kolik si řekne, stejně jako dnes. Nevím, kde vidíš problém nebo...
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    GORG: Ale šmarja pane.
    Ale pokud to dělá jako zaměstnanec a většinu zisku shrábne zaměstnavetel a on se jen hrabe v ** a nadává , tak to je něco, co bych právě rád změnil. A to je jedno, co děláš. Tyhle škatulky pro typy práce nebo práci obecně jako takové přidělujeme jen my. Najděme lepší škatulky..

    A ty máš v okolí na čištění záchodů same nadnárodní korporace či co? Co ti brání v tom najmout na to mě jako živnostníka, aby šel zisk přímo mě? Mluvíš tady o změně, tak prostě jednej a dej mi ten dvojnásobný plat za poloviční práci, ne? Mě nikdo nevykořisťuje, já budu za tvojí koncepci rád...co ti najednou brání tomu do té prkenice sáhnout v momentě kdy stojíš na straně toho co platí, když po státu a zaměstnavatelech obecně to žádáš?
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    ALMAD: 3) Neni to nahodou tak, ze kdo nedela 8h/den a vydelava malo, plati mensi dane nez clovek co je na full (a nelze ho zemestnat za mene, nez je minimalni mzda, ehm)?
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    GORG: Neni nahodou 8kKc pod soucasnou minimalni mzdou (ktera je IIRC 8,5k)?

    > ad Akorat by me zajimalo, zminoval se i o ty dvojnasobny hodinovce? bez dvojnásobného platu zároven.

    Prosimte...rekl jsi "ne", nebo jsem to nepochopil?

    > Slo by třeba z pozice státu zrušit daň z příjmu (a zdravotní i sociální pojištění možná i případně). Tak by se ten dvojnásobný příjem získat dal, ne?

    No jako jo. Jenom dodatecne otazky:

    1) Proc to nejde uz ted?
    2) ...kdyby se opdpoved na 1) nahodou shodovala s tou moji, z ceho budes platit peci o zdravi a duchody?
    GRENDAL
    GRENDAL --- ---
    kdyby se uplatnilo to, co říká Gorg, tak přijdu o práci stejně jako dalších 1500 lidí, protože potom se ta výroba natolik prodraží, že se korporaci vyplatí postavit někde kde to bude levnější, zbrusu novou fabriku.
    SEAMON
    SEAMON --- ---
    GORG: Hej, hej ta predavacka by bola vysmiata ako slnieco - lebo po 4h praci v markete by nastupila na inu 4h sichtu niekde inde. Kedze ona jednoducho nespada do kategorie, ktora moze produkovat 2x tolko, tak dostane 1/2 normalneho platu. Myslim, ze kludne mozeme predpokladat, ze plat predavacky je taky, ze z 1/2 ani nahodou nevyzije, tj. vsetky nizkoprijmove povolania, co nedokazu produkovat 2x tolko budu musiet mat dve prace aby mali to co teraz - ci sa mylim?

    A co napriklad taky ucitelia? Ti urcite tiez nemozu oducit 2x tolko za polovicny cas. Herci v divadlach asi tazko budu hrat 2x tak rychlo (aj ked ta predstava ma nieco doseba :D). A dalsich x zamestnani, ktore potrebuju sucinnost dalsich v ramci svojho procesu (napr. skolnik pre ucitela).

    V momente ked dane povolanie nedokaze produkovat 2x viac, tak moze nastat stav, ze si pracovnici odovzdavaju rozpracovane dielo - nech je to 15m. Pri dvoch 8h smenach sa tym stravi 30m celkovo. Pri styroch 4h smenach to mame 90m celkovo, pricom 2ha a 3tia smena strati 30m realne kedze odovzdava 2x.

    To sa napriklad moze znova tykat nasej predavacky.
    GORG
    GORG --- ---
    ALMAD: No v situaci, kdy si můžeš dovolilt už ted vzít poloviční uvazek (kde je to stále dostatek peněz), tomu asi nic nebrání ani dnes. Ikdyž třeba velice složitě a když máš štěstí, že něco takového najdeš. (jako zaměstnanecký poměr). Není moc v tom poptávka ani nabídka.

    Ale u zaměstnání s platem 8 kkč/ měsíc něco takového stejně nepřichází k úvahu. ad Akorat by me zajimalo, zminoval se i o ty dvojnasobny hodinovce? bez dvojnásobného platu zároven.

    Slo by třeba z pozice státu zrušit daň z příjmu (a zdravotní i sociální pojištění možná i případně). Tak by se ten dvojnásobný příjem získat dal, ne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam