GORG: To o nezměnění ničeho lidi neříkaj z dlouhý chvíle, mají prostě takovou zkušenost a řiká se, že jen blázen strčí podruhý ruku do horký vody. Je to takový hezký povědomí, který se povedlo za přispění politiků stvořit. Přímá demokracie je pro státy, ve kterejch se nalejzaj individua, schopná domyslet a případně nést následky svejch činů. Když se člověk koukne na švýcary, kde takoví žijou, dokážou dokonce prostřednictvím médií informovat vcelku vyváženě pro a proti. Což u nás nehrozí, vždycky je jasný, co je správně a co ne a je to tak vokatý, až to vyneslo do prezidentování Miloše, protože to v nadšení Karlovci prostě přepískli (a teda amatérismus to byl hroznej, dělat ty lidi reklamu na hajzlpapír, utírá se většina národa lopuchem).
Vetovat nic nemůžeš, protože rozhoduje většina z dostavivších se. Což je štěstí, protože při právu veta by se neschválilo nikdy nic a i debilní zákon nebo rozhodnutí bejvá lepší než žádný.
Já jsem četl jak na to jdou amíci, tam stačí dvacet procent voličů k vyvolání ne odvolání, ale nových voleb. Což je logický.
No, jestli někdo věří, že stejní lidé, kteří si naprosto dobrovolně a svobodně zvolili bandu kreténů, za dobu která uběhla od voleb náhle prozřeli a tudíž si navolí čestné a geniální (které strany, také zmoudřivší, pochoptelně dají na kandidátky), nebudu mu to brát. Já spíše vidím možnost, že si navolí jinou bandu kreténů na základě toho, že kreténi bez koryta budou mocně řvát že kreténi s korytem jsou kreténi a jen s nima bude líp, teda až budou kreténi s korytama z nich.
Já bych ten nástroj viděl jako vyjímečnou nouzovou opravu, protože jinak se mužem snadno dostat k závěru, že vlastně nebudeme mít třeba starostu nikdy (kdyby stačilo 20%), tak třeba u nás by stačili voliči komoušů vyvolávat jedno odvolání neboli volby za druhejma, takže by jsme skončili u státního správce.