LUBOB: pokud ta výtka vůči JUNIPETROVI byl taky blábol, tak jistě :-) já jsem debatu o právu a nároku nesledoval, pouze sleduju obecný trend hejtovat tu kolektivně JUNIPETRUSE. já nemám rád davy a mám naopak slabost pro ztracené kauzy.
obecně mám radši, aby než aby někdo práci předstíral, tak aby pracovat nemusel. žijeme v éře mobilů, proboha: věci fungují samy, řeší se jen nestandardní situace. Microsoft zjistil, že vydělává peníze na tom, když nejdřív vygeneruje bugy v software a pak si nechá zaplatit za opravenou verzi... tímhle prostě žádný opravdový prospěch nevznikl,nikomu - to je forma války, jen jinými prostředky.
je spousta věcí, které jsou horší, než nedělat nic: spousta obchodních modelů,které by neměly existovat, ale nejde nějak taxativně vyjmenovat a zakázat nebo tak něco (lidi jsou kreativní).
vezměme si jen "zákaz podomního prodeje": běžná věc, demokratická regulace trhu. neříkám, že s touto regulací souhlasím (pokud neporušuje běžná pravidla soužití v obcích). ale není jednodušší nastavit nějaké jasné dno, aby lidi nebyli k tomuto vůbec ekonomicky motivováni? buď lze zdůvodnit, že regulace jsou oprávněné, protože jsou za jejich dodržování občané "odměňováni" tím ZP - a nebo naopak bude možné nějaké regulace zrušit, protože daný jev vymizí. v obou případech se to může ukázat jako levnější, než represe.