• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    JUNIPETRUS: Zopakuj si rozdíly mezi kapitalismem a socialismem.
    Dotování dělá socialismus, ne kapitalismus.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    PHAILO: souhlasim, az na to, ze to je kapitalisticky vydobytek.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    GORG: Jsem proti kurzarbeitu. Podle mě je to další nesmyslný socialistický vydobytek, který jen dál pokřiví trh. Stejně jako (v podstatě všechny) dotace.
    GORG
    GORG --- ---
    PHAILO: Že tu vládne mafie. Podobně jako v mnoha jiných zemích. Tady asi víc.
    No nebezpečná je každá velká změna, ale nemyslím, že by ZP mělo už v počátku záměr zavádět nějakou totalitu nebo se na tom napakovat. Snad leda příliš snílkovské nebo naivní.
    GORG
    GORG --- ---
    Kurztaibait(zde vychvalovaný) evidentně je jen další dávkou pro korprorace, nikoliv pro zaměstnance (viz ta zpověď zaměstnanců Amazonu). Tahle mafie není blbá. Potřebuje tlustý stát, aby z něj mohla sát peníze.

    A když politici začnou dělat problémy, obviní je z korupce. Je to asi opravdu až tak jednoduché.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    GORG: Asi úplně nechápu co jsi tím chtěl říct. V každém případě naše realita je diametrálně odlišná. U nás to mnohem spíš směřuje k progresivní dani, než k daňovým úlevám. A to je pochopitelně špatně, protože i ta naše slavná "rovná" daň je ve skutečnosti progresivní a nespravedlivá. ZP je sice hezká teorie, ale v našich podmínkách je prostě utopií. V praxi by byla velmi nebezpečná.
    GORG
    GORG --- ---
    Studie Kongresu: Daňové úlevy pro bohaté růst nepodporují - Patria.cz
    http://www.patria.cz/...ajstvi/2152098/studie-kongresu-danove-ulevy-pro-bohate-rust-nepodporuji.html

    Snižování daní bohatší části obyvatelstva nepřispívá k rychlejšímu hospodářskému růstu a může vést k rozvírání nůžek mezi nejbohatšími a zbytkem populace, tvrdí nová studie nezávislého výzkumného střediska při americkém Kongresu. Její autoři nalezli „velmi málo důkazů toho, že mírnější zdanění nejvyšších příjmů v posledních 65 letech urychlovalo růst úspor, investic či produktivity.“

    // Jakože ta argumentace, jak chudí chtějí okrádat bohaté, kterým nikdo nepomohl a hlásí klacky pod nohy a zároveň ignorovat či souhlasit s daňovými úlevami pro bohaté, daňovými prázdninami pro korporace.. pokrytectví pražské kavárny? :-) Speak about morality...
    GORG
    GORG --- ---
    Neni opravdu zadny duvod, aby bohati meli ulevy na dani apod.
    GORG
    GORG --- ---
    PHAILO: Spolubydlici by tyhle lidi vesel.
    Ja treba nevim, jestli je ZP dobry napad, ale neco by to chtelo. Ale to i ZP asi nemuze byt zavedeno samo o sobe bez uvazeni dusledku a souvislosti.
    Je to vsechno ale konstruktivni pristup nez nasili. To ale opravdu hrozi. Byvaly slovensky politik Vasky to ma dost ve sve retorice, i kdyz spis jako provokaci. Take mluvi o genocide. Ze je politika nechat lidi vyhladovet.
    Nebezpecne jsou taky kamery. Natacet si uredniky nebo jednani zastupitelu. Je snaha tomu zabranit. Evidentne neni vsechno cajk.

    Buffet tim v mych ocich dost stoupl. Socialne mimo?
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    JUNIPETRUS: Buffetovi už z toho staří evidentně trochu hrabe. Ale on byl vždy trochu sociálně mimo.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    NEKROMANT: mozna jses jenom lempl a budizknicemu
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    Naši centrální finanční experti - a nejen oni, nýbrž všichni odpovědní v celé vládní garnituře - by si snad měli vytknout jako povinný domácí úkol četbu článku, který v prestižním americkém deníku The New York Times 14. srpna napsal Warren Buffett, známý miliardář z Omahy, jinak i významný filantrop.

    Již samotný titulek jeho článku je výmluvný a poukazuje na řadu nespravedlností, které se dějí ve světě vyspělého kapitalismu a neméně »vyspělé« demokracie. Ostatně začátek tohoto článku, který Warrren Buffett nazval »Zastavte rozmazlování superboháčů« je jistě svým způsobem vzácným přiznáním onoho stavu společnosti - a to z pera jednoho z těch rozmazlovaných - která nejsou tak často vidět nebo slyšet. Buffett totiž píše: »Naši vůdcové nás nabádají, abychom se podíleli na sdílené odpovědnosti… Ale zatímco lidé z chudých a středních vrstev bojují za nás v Afghánistánu a zatímco většina Američanů vede zápas, aby vůbec vyšla, my, superboháči, se stále těšíme z mimořádných daňových úlev«.

    Hýčkáme i my naše superboháče? - Haló noviny
    http://www.halonoviny.cz/articles/view/225243
    http://www.nytimes.com/2011/08/15/opinion/stop-coddling-the-super-rich.html?_r=0
    GRIGORIJ
    GRIGORIJ --- ---
    JUNIPETRUS: ve francii se plati skolne? To je nejaka novinka, nebo Keller jen tak placa, protoze, (asi celkem spravne) predpoklada, ze ctenari halo novin, to nemaji sanci zjistit?
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Kdyby bylo 90% nasi spolecnosti zavislych na socialnich davkach, znamena to ze 10% spolecnosti je natolik ekonomicky aktivnich ze na svych bedrech nese ten zbytek. Seems legit.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    JUNIPETRUS: Tak jsem si to přečetl. Na Kellera dost slabota. Namátkou:
    - Základní předpoklad, že 90 % společnosti je závislých na sociálních dávkách je podle mě zcela mylný. Rozhodně tomu neodpovídá stávající situace (čísla).
    - Stejně tak nepovažuji za správný úsudek, že většina VŠ studentů je proti placení školného. Tento údaj je nevyzdrojovaný. Věřím, že tomu tak je možná (možná!) v Ostravě, ale mé osobní zkušenosti jsou jiné (z veřejné VŠ, samozřejmě).
    - Argumentace situací ve Francii je podle mě úplně mimo, protože tamější podmínky, systém i socialismus jsou s naší situací neporovnatelné.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    JUNIPETRUS: Super! Konečně jsi prozřel.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    Jan Keller: Dva druhy pravicových voličů - Czech Free Press
    http://www.czechfreepress.cz/politika/jan-keller-dva-druhy-pravicovych-volicu.html
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    KANG_KEK: Bylo by krásný kdyby uspěli..a jen duch neplacení by se vznášel nad vodami....
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    NEKROMANT: kdyby se nedokázala, nejsem si jistá jestli by se o tom někdo dozvěděl. Je ještě mnoho socíkovských dramat, která nebyla odkryta, nebo jen tak napůl, a než se stihla odkrýt, tak se zapomenou.

    Rozhodně to že se to děje v pořádku není.
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    ANDY_WARHOL: Když se vede spor o to který systém je horší jestli tento nebo ten minulý tak je těžké se vyhnout nářku a brečení.
    Můžeme soutěžit dál: Myslíte si že by to ta samá chudá rodina v minulém režimu o děti na rozdíl od tohoto postarat nedokázala?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam