• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    GORG
    GORG --- ---
    PHAILO: A? Tím si vystudoval psychologii a sociologii? Takhle se to nedělá většinou.
    Dost lidí v práci prokrastinuje (a jak jsem poznamenal - nejvíc se tu debatuje v pracovní době :)) ale čím to je?
    Tohle měl řešit openspace . obrovský kancly, kde manageři vidí lidem na monitor - výsledek... lidi prokrastinují ještě víc. Myslím, že manageři problému nerozumí. Vědecká data říkají totiž, že openspace vede k ještě většímu flákání a stresu, snížení produktivity, protože lidé mají problém se soustředit (90% lidí to vypovědělo ve výzkumu)

    Nezapomenu, jak kódím, na uších sluchátka..jedu si tam svůj jazzíček, a jde kolem producent, poklepem mi na rameno a vysmátej se mě ptá "Jak to jde?"...já na něj nasraně vyštěkl "Nejde!!! Furt někdo ruší, chodí kolem ..tady se nedá se soustředit!" začal se chlámat spolu s celým stolem.Jemu rozhodně openspace problém nedělá.. no spadá do těch 10%, protože pro něj je práce jednání s lidma, ale ti co skutečně něco dělaj to vnímají jinak.

    Ono je skutečně srandovní, když si tihle manageři hrají s pistolkama (doslova :)), takže ti lítá kolem hlavy nějaká gumová kulička, a ty máš něco u toho dělat,protože si někdo myslí, že produktivitu zvyšuje, když jsou všichni prohromadě.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    TUILE: to je prilis slozite na to nestatne id. odpoved dostanes, ale uplne jinou nez cekas :P
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    COMODOR_FALKON: google... jo.. tohle mi vypadlo jako prvni...

    diky ne. stale plati, ze obcansky plat je neco jako lidovy soud a nebo lidova republika.

    http://www.reflex.cz/...nek/info-x/51260/recept-na-nezamestnanost-dejme-plat-i-tem-co-nepracuji.html
    TUILE
    TUILE --- ---
    JUNIPETRUS: Realnej priklad:
    Vlastnik ma byt v malem meste.
    Byt je maly, ma asi 40 metru. Najemnik plati asi 6k mesicne vcetne zaloh na energie. Draz ten byt pronajmout nejde, protoze mestecko se vylidnuje a najmx jsou nizko.
    Z techto 6k zbyde vlastnikovi ca 1,5k mesicne, ktery sou jeho "zisk". Tenhle zisk musi jednak pokryt jeho praci (upominani o zaplaceni najmu, drobne opravy v byte...) druhak nutne vetsi opravy v byte (sporak, drez, modernizace...).
    Pokud by v byte nikdo nebydlel, stoji ho v nakladech asi 3,5k za mesic (fo, teplo, sluzby), proto je v jeho zajmu tam najemnika mit.

    Nejen v praze a brne se vyskytujou nemovitosti.

    A ted co s touhle situaci? Najemnik nechce bydlet ve svym, protoze se o byt nechce starat, najemni bydleni mu vyhovuje (muze se prestehovat, kdyz sezene praci v jinym meste...)
    Kdo by teda mel vlastnit najemni byty, kdyz je nemoralni vlastnit vic nemovitosti?
    A co kdyz jednu vlastnis a chces bydlet jinde?
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    GORG: Moje domněnky, jak je označuješ, nejsou nic jiného než letité zkušenosti z pozice zaměstnavatele. Nejen vlastní, ale i jiných zaměstnavatelů.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    NEKROMANT: ze to je v ramci mainstreamu dost povedene dilo, bez nejakych prikras a idealizace.
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    Co si myslíte o tomhle zpracování sametové revoluce?:
    Video — České století: Poslední hurá (1989) — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/porady/10362011008-ceske-stoleti/21351212041-posledni-hura-1989/video/

    Pokud by někdo nechápal proč koukám na takové voloviny o nový rok, tak vysvětlení je prosté. Jsem doma sám (teda se psi) a mám horečku :D
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    DANYSEK: Odpovím zítra, podle toho, jak se vzpamatuji ze Silvestru ;)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    COMODOR_FALKON: no ja vim, ze to neni jednoduche. Ale presvedcit volice je zaklad. Politickych stran je hromada, slibuji kdejaky blud. Na prosazeni nejakeho programu v demokracii logicky potrebujes adekvatni nejakou politickou silu... co popisujes je az druhy krok, ktery ale je mozne jiz nyni pripravovat. Mimo jine do detailu propocitat dopady zmeny na statni rozpocet - nikoliv jen prohodit par cisel od boku ve foru... :-) I z diskuze zde vyplyva, ze v odpovedi na otazku "kde se na to vezme" obhajci znacne tapou... coz nepusobi duveryhodne ani omylem :-) A pak uz to je z kategorie utopickych nesplnitelnych slibu...

    Poukazal jsem treba na ty duchody, ktere jsou reseny vagne stylem "nejak se to zaplati". Duchodci tvori pomerne velkou cast elektoratu a kdyz jim nekdo rekne, ze program Piratu jim prinasi nejistotu, tak holt dostane hlas nekdo jiny :-) Samozrejme nejde jen o duchodce, otazniky vystupuji i v dalsich smerech - pokud se nemala cast statniho rozpoctu utopi v realizaci chybne propocteneho NZP, zakonite nezbyde na jine veci... :-) Myslis ze lidi budou chtit experimentovat do te miry, ze to treba ovlivni jejich okoli, ve kterem zijou...? Ejhle, riziko... duvod je nevolit :-)
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    DANYSEK: To jsem nenapsal... Vždyť to vidíš i tady, jak je komplikované najít nějaké společné body a to tu řešíme jen úplné základy...
    Přes zdánlivou jednoduchost by potřebné zákony byly komplikované, vyžadovaly spoustu souvisejících novel, spoustu přechodných období... Což samo o sobě, i bez politických bojů a vysvětlování lidem, vychází spíše na roky...
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    SHEALA: v tom pripade stastny novy rok
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    JUNIPETRUS: pokud je to blud, jak sí ho mám uvědomovat? To z definice nejde :)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    COMODOR_FALKON: Neveris v demokracii...? :-) Takze resenim pro zavedeni NZP je revoluce, dosazeny diktator... nebo jak si to technicky predstavujes "nasadit"...? :-)
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    DANYSEK: Takhle jednoduše to nefunguje... :-(
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    SHEALA: me by spis zajimalo jestli si uvedomujes, ze sis vytvorila blud, ktery povazujes za pravdu. Uvedomujes si to? Mas z toho nejaky pocity?
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    NEKROMANT: nechapu jak benny muze tvrdit, ze Maly toho moc nema:-))
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    NEKROMANT: myslím že všichni jak tady jsme, se máme až moc dobře, když si můžeme dovolit pracovat pro radost a ne abysme umřeli hlady. Ale nechce se mi vytahovat zemědělce z doby trojpolního systému.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    NEKROMANT: Nadruhou stranu, pokud predpokladem vetsinove shody na NZP, aby kazdy prijemce musel hnout prstem, tak si myslim, ze by na to slo pristoupit:-) A budou vsichni spokojeni.
    Sice to je byrokraci a naklady navic, ale proc ne.
    Bude urad, lidi tam prijdou, hnou prstem, urednik by si to natocil, zadokumentoval a lidi dostanou NZP. Mozna by to slo vyresit po internetu, online po skypu.

    A jestli me nekdo chce rict, ze z toho delam frasku, tak to se myli. Pro me tim tito lide vytvari hodnotu, kterou ocenim.
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    _BENNY: Tak Libor malý měl majetku asi dost. Vytvořil a prodal portály jobs.cz a prace.cz.. :) A Tomáš Hajzler pracoval v bance :) Ale něco na tom je.. Ti kdo hovoří o dávání často majetek moc nehromadí :)
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    DANYSEK: Podle Jana Kellera na tom rentiér už na tom není tak dobře jako podnikatel. Více riskuje a má menší výnosy :)
    Nevím jestli to bylo v tomto videu:
    Jan Keller - Život nad pomery
    http://www.youtube.com/watch?v=ttUjrUE9na0
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam