• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    BLOODRAT: Ještě bych k VYHULENY_UFO dodal, že tu prošel FIONOR link na článek s definicí stupidity.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    DANYSEK: Tak naštěstí se tam něco schrastit dá. Mě se tam líbilo, jak nějakou dobu vlak z německa vyplivl zástup německejch důchodců, na nástupišti složili fofrklacky a vzali s kalkulačkama útokem zdejší obchody, pak jsme se jim vyrovnali cenama a tak vlak přijede prázdnej, sem tam spíš jede nakupovat do němec česká parta. No v každym případě je to tady sranda, fajn byla parta v čele s Vyvadilem, která se chystala vyrobit z regionu "perlu poohří" :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    MANFRED: fabriky casto padly samy - co se asi tak muze stat s vyrobnim zavodem s muzejni vybavou? :) Kraslice jsou pekny priklad jeste v jedne veci - byla tam pekne pozorovatelna snaha o likvidaci regionalni zeleznice (kde ostatne dnes jezdi soukromi dopravci). Co vim ja, tak lidi za praci pres hranice jezdi, kdyz uz se to tak pekne zlikvidovalo na nasi strane.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    DANYSEK:
    Tak ono co s tim, vidim to tady v okolí, visí to na dolech, přilákat investory, podniky apod. se nepodařilo, na rozdíl od úspěchů typu "likvidace fabriky v čechách podpoří domácí průmysl kdesi" (teda ne že by byla nějaká enormní snaha někoho lákat), prachy se vrazily do krávovin, lidi nic moc neuměj (produkce středoškoláků ekonomických a podobných směrů tomu nepřidává) a s chutí dělat je to všelijaký(proto taháme ty rumuny a spol., ty podniky co jedou mají vedení nejlépe v Praze, zavřely se kohoutky s podporou obcí formou držhubnýho, až se aspoň tady zavřou doly bude utrum, turistickej ruch a podobně jsou takový přeludy, který nemužou vyrobit dost pracovních míst ani kdybychom to tady zaplavili celý, no Rovná či Kraslice hadr, zase poklesnou výhodně ceny nemovitostí (ve zmíněný Rovný byt 1+2 za 30 už dneska). Hlavně teda nesmí zavřít Kaufáč, to je jediný místo, kde to tady žije i po 17:00 hodině :-).
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    MANFRED: Nesvadel bych vse na narodni vybory, spousta veci tam chatra poslednich cca 25 let... infrastrukturou pocinaje.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    SHEALA: Což mi připomíná konstatování, že rakušáci jsou češi co se naučili blbě německy. (a přesvědčili zbytek lidstva, že Hitler byl němec a Mozart rakušák:-)
    DANYSEK: Beneš je jen spoluautor, vylepšily to RG, elitní část Svobodových jednotek, psycha s možností stát se mocným( vždycky když se dostane na přetřes otázka sudety+ německý majetek dostávají nervové záchvaty jejich potomci dodnes), dorazila to armáda když tady srovnala za Čepičky zbytky, ale třeba vesnici kde jsme měli chalupu zlikvidovala nejmenovaná menšina která postupně jak dostávala od vejboru baráky, spalovala hořlavé a podobně až jim to posléze začalo padat na hlavu a vejbor jim dal další barák, než se to teda zaseklo, protože zbytek domů se povedlo prodat na chalupy a tak je přemístili do paneláku v blízkym městě.
    Ono ti němci už taky nejsou to, co bejvávali, občas mám pocit že se přizpůsobujou průměru.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    COMODOR_FALKON: nj, a muzeme polemizovat, nakolik se na stavu Krusnych hor z nasi strany podepsaly Benesovy dekrety... :) Kazdpoadne ten pohled z nasi strany je dnes smutny...
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    SHEALA: To dost zalezi odkud... My ze Sudet jsme preci jen vice poznamenani spolecnou historii, kulturni i genetickou...
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    MANFRED: To jo, spis mi slo o to, ze lopaty jsou lepe hodnocene a presto je na ne "nutne" najimat cizince, protoze cesi to delat nechteji... Tj. prace JE a jeji ohodnoceni NENI zrovna nizke ( odkaz na XCHAOSe).

    Financni stranka se da zpruhlednit, zbytek az takovy problem neni - kdyz se to obcanum bude zdat prilis (na druhou stranu lidi by bylo dost), mohou to promitnout do volebnich vysledku.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    SHEALA: no to bohuzel neplati... to je zas moje pozorovani - profesne se s Nemcema potkavam.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    DANYSEK: podle teorie mýho kámoša sou Česi jen Němci co mluvěj česky, aneb zatracený národní obrození :)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    SHEALA: ono to bude spis o lidech, mentalite atd... nez o nejakych strukturach.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    DANYSEK: neštvi mě, se budu muset kvůli tobě naučit německy :) Fakt by mě zajímalo jak tohle funguje, ta struktura co je zatím.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    COMODOR_FALKON: Ono je celkem jedno o jaké částce se bavíme. Utopie jsou i ty 4.000,- Kč. Minimálně za stávajícího stavu ekonomiky (a v dalších 30 letech).
    GORG
    GORG --- ---
    No teda s překvapením po té debatě tady jsem byl informován, že automaticky řízená auta už se normálně prodávaj. (A mají v některých státech USA povolení je používat na silnicích)

    Jinak tady jsou nějaký hot news z dneška

    Tegra X1 v Audi nahradí řidiče. Je to mobilní čip se silou superpočítače - iDNES.cz
    http://technet.idnes.cz/...19_hardware_nyv#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=top6
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    COMODOR_FALKON: Sekuriťák sedí na prdeli případně důležitě obchází objektem, bulhar či rumun levou rukou reje, pravou vyhazuje, nohou uhlazuje, zadkem udusává a hubou nemele:-), taky jsem čuměl, na sázení stromků před koncem roku (rekultivace) dokonce dostávali 95. Jjasně, jak nemají doma štědrý sociální systém, tak práci prostě hledaj (navíc, ono jak mi líčil bulhar, u nich se na zevlistu chlapa blbě kouká, protože je tim pádem jasný, že neumí uživit ženu a děti..no a je tedy k ničemu:-) je teda ale z malýho města, třeba to berou ve velkoměstech jinak). Holt nejsou ještě dost "moderní".
    COMODOR_FALKON: U nás bych se obával by se to zvrhlo ve vytvoření místa pro jednoho známého či příbuzného někoho ze zastupitelstva s případnou pravomocí srát se do lidí, zvelebení okolí baráků "lepších lidí", případně mizení části financí na tuto činnost do neznáma, on je to recept kterej funguje v rakousku a němcích apod., protože tam nedosahují naší úrovně korupce apod. a inklinujou k pořádku (ale i tam dělaj pokroky). Nicméně postup je to dobrej a líbí se mi, ale nevim s jakou podporou by se to setkalo u našich "chytrých hlav", protože jednodušší je ty peníze na to vynaložené vrazit do nějaké užitečné věci (například u nás sada monstrozních balvanů okolo křižovatky) na který navíc ráda přispěje EU.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    SHEALA: to funguje nejen v Rakousku :) staci vyrazit do Krusnych hor a prejet hranici... ten rozdil je primo propastny. A to jses na uzemi "chudeho" byvaleho NDR... a ty obce tam maji v lepsim stavu, nez jsou za carou. O ex-zapadnim Nemecku nemluve (Bavorsko atd). A dalsi - Svycarsko, Francie, Svedsko, Norsko, Britanie...? :)
    EKIM
    EKIM --- ---
    SHEALA: ...kde se ti vzala ta asociace, že umět se postarat o svou práci vypadá tak trochu socialisticky? :))
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    COMODOR_FALKON: to by mohlo docela i fungovat. Zvlášt pokud to funguje v rakousku. Sice je to takové socialistické, ale máš aspoň hezkou vesnici.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    XCHAOS: "vymyslet někomu práci a dokopat ho do ní prostě může být náročnější (a hlavně nákladnější), než čekat, až na něco přijde sám"

    Když třeba za nějakých 15k hrubého vytvoříš v každé větší vesnici (resp. na určitou oblast a počet lidí) pracovní místo "obecního zvelebovatele" (může to být třeba pozice pro absolventy SŠ/VŠ s pevně daným funkčním obdobím na 1 rok s možností 2x prodloužit), který bude mít v popisu práce prostředí zlepšit a buď nabídneš bonus, nebo podmíníš ne-zaměstnanecký ZP nějakým alespoň minimálním časem věnovaným komunitě - třeba 20 hodin měsíčně, tak jednak získáš nadšeného zvelebovatele, co zároveň získá praxi s řízením lidí a 20 hodin měsíčně je dost na to, třeba ve 2 lidech posekat trávu na návsi/v parku, motyčkou vyškrábat mech a trávu z dlažby, přelakovat vývěsní desku a další drobnosti, které jsou (až fanaticky) běžné třeba v Rakousku...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam