VYHULENY_UFO: Z meho pohledu: Pulka lidi ve statni sprave je natolik neschopnych (oborove i mimooborove), ze neni prilis komplikovane byt "za hvezdu" - jakkoliv ano, obcas ke konfliktum s ambicioznimi, avsak neschopnymi (moje vedouci, ktera neustala prisiti frcku loni na jare. Ta se ale dost mozna brzy uchlasta), dochazi...
A prestoze tedy tabulkove prachy nic moc, kdyz se clovek snazi, tak se muze dostat k zajimavym projektum - napr. jsem se podilel na zadavaci dokumentaci pro aktualni vyberove rizeni na novy IT modul pro vyplatu davek hmotne nouze...
Sice jsem si kvuli vedouci musel vzit tyden dovolene, ale jednak jsem "byl u toho", druhak jsem mel moznost se mnohem lepe seznamit s legislativou a zamyslenym efektem souvisejicich zakonu (coz dale posililo moji pravni superioritu), mno a do tretice mi pak z MPSV prisla odmena 9k, coz je s ohledem na moji platovou kolonku dost vyrazna suma... cca 5% rocniho platu...
Na druhou stranu, me se sice dari pocty davkaru snizovat, ale jejich pocet (a byrokracie) presto celkove roste vyrazne rychleji nez pocet pracovniku, takze jsem tam od tmy do tmy a bezne si jeste v 21 vecer pisu kvuli klientum s kolegy z jinych pobocek. Na referatu odvolani MPSV jsou cca do 21:45.
A prestoze si obcas udelam den volna (a pak dohanim co jde) a odhlasuji se uz v 18 hodin (naschval od vedouci), zbyva mi asi mesic a ctvrt nahradniho volna (jen za r. 2014)
Ne nahodou je drtiva vetsina lidi z tehle agendy singl, nebo randi s divnymi lidmi.. (Vedouci se cerstve vratila k chlapovi, ktery ji v minulosti ztriskal do bezvedomi, ale uz ji taky vysetrovala policie za stalking kvuli konfliktum s bezdomovkyni(?), jejihoz syna/partnera(?) sbalila...