DANYSEK:
ja je nestridam svevolne, to si vyrid se zakonodarci :-)
To si mi to vysvětlil :) No jak jsem přelinkoval přímo z .gov stránky, tak POD GFŘ spadají FŘ, takže jsou to dvě zcela odlišné věci. Jestli v tom maá stát i zákonodárci zmatek, tak je to přesně to, očem mluvím,. Chaos. Nelze to vysvětlit ani lidskými slovy :-)
coze...? :D :D A tohle je podle tebe co...?
Jesus. Bavím se o dani z příjmu a ty na mě vytáhneš formulář potřebný pouze pro PLÁTCE DPH.
naopak prace pribude, nebot vzroste pocet problemovych pripadu s neplatici k reseni.... presunout problem jinam a tvarit se, jak se "nekde" usetrilo
Nepřesouvám problém jinam, ale chci ho zjenodušit. Budu siteď zařizovat živnost, a když už jsem jen viděl ten formulář, jsem se zděsil. Tak snad mi tam poradí, jak to vyplnit. Každopádně zjednoduš daně, a jak jejich přiznání (těch, co zbydou :)) by mělo být jednoduší a horší tam dělat podvody (často ukryté v té komplexnosti, které lze využít buď k legálnímu krácení daně nebo ilegálnímu)
Hele nikde není psáno, že koncept štíhlého státu je jediný správný, ale teda je fakt, že ten se zatím ještě nezkusil. Snad nikdy (alespoň od revoluce). Ty holt tomu nevěříš, tak jsme si to asi vyjasnili, že tenhle typ úspory zavrhuješ, a líbí se ti současný způsob vládnutí. Mně to přijde komické, ale vysvětlovat jak mi současné vládnutí přijde špatně a k smíchu, asi nemá smysl. Asi jsem ještě takhle "nepotkal" někoho, kdo fakt souhlasí s vládou. Zatím teda v každém bodě čtu obhajobu status quo.