GORG: Omg.. hotovy JUNIPETRUS II.. Je mi uplne jasne, ze ty v danom videu vidis hlboky suvis s NZP, ale uprimne uz nechcem fakt vediet aky.
Inak chapem spravne tu prevratnu myslienku na redukciu byrokracie - zrusime +- 2 urady, aby sme mohli davat zivotne minimum kazdemu co je nezamestnany (hoci sa jedna o 2 uplne odlisne stavy a mam pocit, ze aj u vas nezamestnany ma narok na 6 mesiacov podpory - co znacnej casti ludi staci nato, aby si naslo novu pracu). Pricom pripadne zneuzivanie budes kontrolovat namatkovo. Takze realne naklady tohto "riesenia" su x krat vacsie ako pri terajsom byrokratickom pristupe - co presne je natom lepsie?
Inak neviem ako v CR, ale podvody na DPH su v SR velmi popularne. A na ich odhalovanie sa mina nemalo byrokratickej prace - zvysenie DPH to len zhorsi a uplne prirodzene to povedie este k vacsej buzeracii obchodnikov a kontrole predaja (a pritom to su realne zas len tie male ryby). A uz ani nehovorim o tom aby boom by zazili nakupne vylety do zahranicia.
Btw je take carovne, ze zrusenie jednej dane vynahradis zvysenim inej, tj. ak v konecnom dosledku chces vybrat cca rovnaku sumu, ma sa z coho "bezny" clovek vlastne tesit?