• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    History of basic income | BIEN
    http://www.basicincome.org/basic-income/history/
    This method of dealing with thieves is both unjust and undesirable. As a punishment, it’s too severe, and as a deterrent, it’s quite ineffective. Petty larceny isn’t bad enough to deserve the death penalty. And no penalty on earth will stop people from stealing, if it’s their only way of getting food.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: no bourani zamku s NZP trosku souvisi :) nekomu muze prijit fajn napad svuj vydelavajici majetek radeji znicit, nez aby odvadel nesmyslne dane... presne ty, ze kterych NZP pokryjes ;-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    jo pochopit nekdy xchaosovy pochody... mam kolikrat dost problem rozklicovat jeho myslenky, protoze za ne by se nemusel stydet ani predseda prazskych kavarenskych povalecu. myslim, ze alternativne orientovane studentky musi vlhnout uz pri druhych vetach.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: pokud nejses schopen slozitou myslenku prelozit do kratke vety, pravdepodobne se jedna o nesmysl
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FIONOR: budu vždycky bojovat za tvoje právo nesouhlasit s tím, co jsi líný si přečíst.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FIONOR: kde zůstala "fakta"? prostě jsi stejně odkázaný na svůj obraz světa, jako kdokoliv jiný. svět může být lepší, nebo horší, než si ho představuješ - kdo ví. nejsi nadčlověk, který nějakým zázračným trikem získá přístup k objektivní realitě plné "faktů", zatímco nikdo jiný ho nemá.

    od id Junipetrus tě dělí nepatrně lepší sociální instinkty, díky kterými se ti podařilo lépe uspět ve hře "kdo půjde z kola ven". (To je asi stejně chytré, jako když by ses jednonohému smál, že ty máš nohy dvě a poučoval ho).

    Disciplína, ve které (min. v online diskuzi, v reálném životě tě neznám) vynikáš, je především sociální vyloučení: především se ti dobře daří řídit, kdo do party ještě patří, a kdo už ne. (např. "slabomyslní" tam nepatří, že.. co s nimi, ZP jim dát nechceš, zase zaměstnatelní taky asi moc nejsou...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    gratuluju - čím kratší text, tím menší množství informace :-)

    (aneb "jsem tím, čím jsem, protože nesouhlasím s X" a pravý obsah X mi přitom ani nemusí doopravdy zajímat)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FIONOR: to si nemyslím. tvoje "fakta" jsou jen ideální svět, který existuje jen v tvé hlavě. věříš, že jsou to fakta, ale fakticky je více možností, jak dané pozorování vysvětlit.

    příklad: někdo si myslí, že cena ropy roste, protože si lidi na druhém konci světa najednou můžou dovolit auta. toto je za určitých okolností možné, ale taky se mohlo stát to, že se začala vyrábět úspornější auta, která si můžeme dovolit my i lidi na druhém konci světa. cena ropy mohla klidně vzrůst i proto, protože nějaký vykoksovaný trouba na Wall streetu se rozhodl skoupit nějaké opce na ropu s budoucím termínem dodání.

    možných interpretací je prostě často víc. ten text, polemizující s hloupými zjednodušeními je (jak už to tak občas bývá) sám hloupým zjednodušením. dobrým způsobem jak polemizovat s jednoduchým (hloupým) modelem světa s málo sledovanými parametry je nahradit ho složitějším modelem světa, který má parametrů více.

    kladivo je dobrý argument, ale hodí se tak max. na zatloukání hřebíků.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FIONOR: asi stejně, jako kohokoli jiného, a článek který linkuješ, je mimochodem otevřená demence. snaha reagovat na demagogii (či prostě nedomyšlenou zideologizovanou kritiku) jinou demagogií nikam nevede. k čemu je (námatkou) informace o tom, že se v Indii za nějaké období ztrojnásobily mzdy, pokud chybí informace, co se stalo s cenou hladinou, jestli je započítána inflace nebo jestli je to v přepočtu na nějakou západní měnu (směnný kurz rupie sice nikoliv hyperinflačně, ale přeci jen vytrvale klesá). a tak je to se vším (dokonce článek zmiňuje i to, že žádná "fakta" vlastně nejsou - v celém jednom odstavci :-)

    Jinak v té Indii mají něco jako ZP, vyplácený v rýži (jsem ontopic a ty ne, heč!)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FIONOR: já nerozporuju článek, ale tvoje floskule. ("Drž hubu" je taky neživotná floskule, mimochodem)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FIONOR: nemám rád slovo "fakta". je to tzv. http://cs.wikipedia.org/wiki/Floskule .. téměř každý, kdo argumentuje "fakty", se v ten moment snaží diskuzi zmanipulovat a jde tam o to ukázat, že jeho obraz skutečnosti (protože nic jiného, než více či méně přesný subjektivní obraz skutečnosti NIKDO z nás nemáme) je lepší, než něčí jiný obraz skutečnosti.

    hele, každý děláme, co se dá. ale "fakta" nemá nikdo. (jen někteří lidé sází na to, že mají - buď jim ta sázka vyjde, nebo ne, ale pohybujeme se zde prostě na poli statistiky)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: taky jsem to četl. jakkoliv jsou oficiální i konspirační verze WTC naprosto ulítlé, doufám, že s NZ to nesouvisí a je to tu offtopic :-)

    DANYSEK: pokud by ten zámek byl s.r.o. starší 5 let, stačilo by mu najít nového kupce. i když ve Francii... případně, zámek byl nadhodnota definovaná dle Marxe, a feudálně-kapitalistický markýz byl zřejmě masochista a rozhodl se zlikvidovat nadhodnotu tak, že vyhlásí válku sám sobě.

    IMHO normálka.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    via Bruce Sterling na Twitteru:
    Enzo Mari - Icon Magazine
    http://www.iconeye.com/404/item/4245-enzo-mari
    There are more schools of design than stones in the streets. They produce a hundred times more designers than the amount of objects we can produce. Sixty percent of them will not be able to do the profession that they wanted.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    GORG: nejaka konspiracni teorie hovori o hologramu vrazejicim do budovy
    GORG
    GORG --- ---
    DANYSEK: Anebo WTC. :-) Pojisti si dum a pak to sved na mimozemstany. Kvuli tomu arzenu by to stejne museli zbourat, tak proc na tom jeste nevydelat. Vrazilo mi do toho UFO ... a natahnout ruku pro prachy.... high level socky :)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    GORG: Marquis de Maussabré se v roce 1955 touto cestou vydal... ultimatni reseni problematiky dane z bohatstvi a hura vstric chudobe :)
    GORG
    GORG --- ---
    tím že se zbourá barák?..

    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ...rikal neko, ze nechce platit dane? :)
    One Drastic Way to Evade Taxes...
    https://www.youtube.com/watch?v=U5T98YkJqM4
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: tema NZP je asi jako tema vycerpane, tak toto auditko slouzi jako odkladiste ruzneho bordelu :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    GORG: souvilost s NZP?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam