• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    DANYSEK: Pouze teoreticky...
    "Cau dedo/babi, kde mas duchod? Tady ho stejne nepotrebujes, tak cau za mesic..!"

    Duplicity mohou byt problem pro jednoduchou a jednoznacnou identifikaci prijemce ZP... Moznost podvodu nijak s RC nesouvisi, tak netusim, proc to sem motas...

    To, zda jsou RC nekde v databazi, je naopak zcela irelevantni. Tak zjistim, ze mas RC (i jake)...no a?
    Jo super, zjistil jsem, ze je Ti vyplacen ZP stejne jako mne....no a? S tim ze znam Tve RC muzu mozna machrovat na party a budu vedet kdy mas kolikate narozeniny a s jakymi genitaliemi ses narodil, ale to je tak nejak vsechno, k cemu mi znalost RC muze byt...

    Jak jsi dospel k tem cifram...?
    Jinak opet pripominam - protoze se tomu vytrvale vyhybas - ze ZP jiz davno existuje a jde jen o to ji sloucit pod jeden nazev, zakon, rizeni...
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    otázka ufinancovatelnosti není zas tak podstatná nebo jediný problém

    ze je neni podstatna, to je tvoje (promin, ale veskrze pitome) tvrzeni. co chces ale rict tou druhou casti, ze neni jedinym problemem, to mi zustava zahadou. NZP tedy s sebou nese jeste zavaznejsi problemy nez je jeho ufinancovatelnost. tak pro co tady tedy vlastne horujes? pro problemy?
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    GORG: napis to jeste poctvrte & budes mit jeste evidentnejsi pravdu :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    GORG: ...zapomels dodat, ze penize tam jsou... na ukor jinych vydaju :) Ano, vydaju i do takovych tech nesmyslnosti, diky kterym ted muzes v klidu sirit sva moudra do sveta ;)
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    GORG: Ano, další problém (pravda, jen jeden z mnoha, ale jeden z těch podstatnějších) je ta inflace.
    GORG
    GORG --- ---
    V USA na to peníze jsou (z rozpočtu), a přesto se tam též tváří, že na to nemaj.

    Ale to už jsem tu psal třikrát.Evidentně jsem měl pravdu, a otázka ufinancovatelnosti není zas tak podstatná nebo jediný problém.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    LUBOB: na opacko Vitezneho unora se muzu take tesit? Kdyz uz se muzeme tesit na tu LLZPS... :-)
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    Ale no tak pánové! Počkejme si nejprve na fundovaný rozbor že strany zastánců NZP. Neodsuzujme je šmahem, aniž bychom dali příležitost diskuzi.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    DANYSEK: to je prkotina. vzhledem k tomu, ze cela koncepce NZP ma ambice poprit zakony fyziky, jsou nejake docasne lidske vytvory malou prekazkou. proste se vytvori LLZPS -- "Lepsi Listina Zakladnejsich Prav a Svobod".
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    LUBOB: ad lidska prava - to bude zajimavy stret... v kontextu argumentu "zdroje jsou" :-) Protoze podle LZPS (cl.11, odst 1) nemuzes zasahnout jen do majetku tech "bohatych"... :D
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    LUBOB: No právě :-D
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    DANYSEK:
    Na otazku, z ceho chteji mistni zastanci NZP celou tu srandu realne ufinancovat dosud kloudna odpoved nepadla

    padla. & ne jedna.
    1) to je naprosto podruzne.
    2) zdroje jsou!
    3) od spravce spolecnosti
    4) NZP je zakladni lidske pravo [,takze bod 1)]
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    PHAILO: zvysi se NZP :-)
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    Už jsem sem dlouho nepsal, ale víceméně to tady čtu průběžně. Proto vím, že jsou tu nějací nově příchozí. Tedy bych se chtěl znovu zeptat podpotovatelů NZP: Co uděláte s inflací po zavedení NZP?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NEKROMANT: nikoliv, citujes spatne. pouze podvedome reagujes na minuska a ty minuska te utvrzujou v tom, ze mas pravdu/.

    zadnej orwel, ale normalni chovani. dobre je videt naprilkad v politickych tematech. ;0)

    Osm nesmyslů, kterým věříte. Klamou vás politici, média i vlastní mozek - iDNES.cz
    http://technet.idnes.cz/osm-nesmyslu-kterym-verite-dfy-/veda.aspx?c=A131023_131808_veda_pka

    Potvrzující omyl: věřím těm, kdo se mnou souhlasí

    ..
    Potvrzovací zkreslení (anglicky confirmation bias) je jedním z nejlépe zdokumentovaných kognitivních jevů, které vedou ke zkreslenému vnímání reality. Jednoduše řečeno máme tendenci více důvěřovat těm informacím, které potvrzují to, co už si myslíme. Naopak informace, které jsou s naším přesvědčením v rozporu, podrobujeme skeptičtějšímu zkoumání, nebo je rovnou ignorujeme. Náš mozek je zkrátka tak trochu líný a měnit názor (byť na základě pádných argumentů) je velmi náročné psychologicky, emočně i kvůli nutnosti uznat svou chybu.

    V kontextu politického rozhodování to třeba znamená, že stejnou větu slyšíte různě, podle toho, kdo ji říká. "Snížíme daně! " tak od své oblíbené strany vnímáte jako projev sociální solidarity. Tu stejnou větu, jenže z úst strany, které nefandíte, však cítíte jako ukázkovou fiskální nezodpovědnost a populismus. A vůbec vám to nepřijde divné.

    Potvrzovací omyl působí postupně, dlouhodobě a přispívá mimo jiné i k názorové polarizaci (jak ukázal například tento průzkum). Je velmi těžké se tomu bránit a vyžaduje to cílevědomou analýzu vlastních rozhodnutí, úmyslné vystavování se názorům, se kterými nesouhlasíte a zdravou skepsi ke svému vlastnímu úsudku.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    WILD_A: a kde jinde mas NZP, kde jinde to jde? :) Padla tu zminka akorat o Aljasce - na ktere ale mas sotva osminu obyvatel oproti CR, kde ekonomika je propojena s velmi bohatymi prirodnimi zdroji (ropa, plyn...), o kterych si CR muze nechat jen zdat. Tedy trosku jine vychozi podminky - u nas toho nerostneho bohatstvi az tak moc neni (uhli? dnes uz se blbe prodava... atd).
    Mas tu nejake zbytky prumyslu, ale v dnesni globalizovane ekonomice neni az takova veda vyrobu presunout jinam - nekam, kde jsou podminky lepsi. V mnoha pripadech se tak uz davno stalo a jen horkotezko se uz dnes nahani nekdo, kdo by tu nejakou fabriku vubec postavil - vesmes za cenu danovych ulev... je velmi naivni si myslet, ze v tomhle bananistane bude nekdo dobrovolne platit v porovnani s okolnimi staty enormne vysoke dane, nektere podniky, co se na ulevy nalakaly uz stacily i zaniknout - pote, co ulevy skoncily :-)
    Stejny problem mas i u zdaneni spotreby - zvlast v prihranici se muze stat, ze namisto utraty v tuzemskych obchodech lide sve penize pri vysokem zdaneni utrati za hranicemo - takze i z neprimych dani (DPH atd) budes mit nakonec taky min :) Mame tu schengensky system, volny evropsky trh... chces snad znovu oplotit hranice a z EU vystupovat, abys tomu zamezil? :)

    Na otazku, z ceho chteji mistni zastanci NZP celou tu srandu realne ufinancovat dosud kloudna odpoved nepadla. Pouze se tu sermuje s tim, ze prece se na davkach hromada penez vyplaci uz dnes, na vydajich za uredniky - ale kdyz se porovnaji surova cisla, tak naopak spousta penez na NZP porad jaksi chybi. O naruseni existujiciho systemu skutecne socialni podpory, nemocenskych a duchodu (ktere tvori jeho nejvetsi polozku systemu) nemluve - kde se bud uplne vsecko zrusi, nebo... ehm... zustane, a logicky zustane i vetsina uredniku, ktera ty "anomalie" (doplatky k NZP dle zivotnich situaci) bude resit :-)
    WILD_A
    WILD_A --- ---
    DANYSEK: v tom pripade nechapu, ze to jinde jde. pokud ovsem myslis, ze to jak je to dneska je to jediny mozny nebo nejlepsi, tak je diskuze o nzp zbytecna, protoze se rozchazime uz v tomhle.
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    Reaguji na mínuska které tu po zásluze dostávám.
    "Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet."
    George Orwell
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    Lidé pera (03.03.2015 20:10)
    Přiblížíme eseje mnichovského arcibiskupa Reinharda Marxe. Zamyslíme se nad fenoménem dneška, nad pracující chudobou a nad jejím umělým vytvářením ve jménu zisku. Připravil Ivan Štern.
    flash: http://prehravac.rozhlas.cz/audio/3329283
    mp3: http://media.rozhlas.cz/_download/3329283.mp3
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    DANYSEK: tak jim to zakazeme a je to
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam