• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    WILD_A
    WILD_A --- ---
    DANYSEK: Lafferovu krivku znam, a kdyz uz si ji vytahnul tak ja si myslim, ze cr je v prvni pulce. nemam to ovsem spocitany, na to bych potreboval mnohem vic casu a penez, bejt na nzp tak se do toho pustim :) Mas pravdu, ze efektiva korupce neni v primy umere, nicmene je tam korelace. Ale obecne nizsi mira korupce vede k efektivnejsimu vynakladani prostredku. Korpce funguje casto jako svym zpusobeem dan. nicmene ano korupce neznamena nutne nizkou efektivitu, tech faktoru je vic
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    WILD_A: mira korupce jako takova nevypovida o efektivite samotnych vydaju (tzn. zda by se skutecne nakoupilo vyrazne levneji...). Takova Italie je na tom s korupci hur nez CR... ale treba infrastrukturu jim muzeme zavidet... :-)
    WILD_A: ten vztah mezi vysi dani a jejich vyberem popisuje mj. Laffetova krivka... neni to nic, co bych si z dlouhe chvile tady vymyslel, mas to vedecky podlozene... :)
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    WILD_A: Neříkám, že neexistuje ani jedna země, která má výrazně vyšší zdanění než ČR, ale těch vyspělých moc nebude.
    WILD_A
    WILD_A --- ---
    DANYSEK: rikals, ze vyssi dane tady nikdo platit nebude, ze by odesli hned vsichni pryc, ja rikam, ze to neni pravda, jelikoz jsou zeme kde se plati na danichvic a nehroutej se, tj mit vyssi dane je moznost jak zlepsit prijmovou stranu rozpoctu. Nic vic. A odpust si zbytecne urazlivy vyroky ala pseudozaver, vypadas pak jako blbec co sezral salamounovo hovno.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    WILD_A: o danich v jakem kontextu? :-) Castym jevem je vytrzeni jednotlivosti (jako kdyz pejsek a kocicka varili dort) - z jednoho statu vypichnes tuto, z jineho tamto... nejak se to spatla dohromady a prezentuje jako dobre fungujici vec :) Jak dopadlo to "vareni" bys mel vedet ;-)
    Jestli za nehty zustava hodne nebo malo je otazkou. Mas nejake detailni srovnani treba v evropskem kontextu, nebo to je jen tvuj "pseudozaver" po precteni novinovych titulku? :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    GORG: ty vole! co tady delas v posranejch cechach! jestli mas recept jak zachranit usa, tak kurva proc uz nestojis na wallstreetu a nevysvetlujes lidem plan zachrany? pristi volebni obdobi by ses mohl stat presidentem usa, mohl by si zrusit armadu a zautocit na rusko. lid te bude milovat!


    NEKROMANT: jako chybu hodnotim to, ze beres zaporny palce jako dukaz svy pravdy, misto aby ses jednoduse zamyslel, zda-li opravdu neco nedelas spatne.
    ale faktem je, ze zpusob je to stejny jako vtrhnout do auditka o uzivani pervitinu a zacin pritomnym vysvetlovat, ze se na to maji vysrat a jit se lecit :P
    WILD_A
    WILD_A --- ---
    DANYSEK: Nemluvil jsem o tom, ze by nzp nekde jinde bylo, ale o danich. Financovani mnoha dulezitych veci mirne receno pokulhava a prlis mnoho zustava za nehty prilis mnoha. Nez se vyresi tohle nzp nenina poradu dne. Nicmene, to ze spolecnost docela obstojne funguje i pri tomhle hospodareni jepodle mne dukaz toho, ze jsme bohata spolecnost, takovahle neefektivita stoji hodne.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    PHAILO: tuhle banalni vec on nikdy nepochopi.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    _BENNY: dekuji za pochvalu
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JUNIPETRUS: je od tebe kazdopadne chvalyhodne, ze se tomu svemu pokuseni dovedes ubranit
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    obcas mam pokuseni sem zase neco napsat:-)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    GORG: a co takhle zrusit celej stat? tim bychom usetrili pres jeden bilion rocne!
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    VYHULENY_UFO: Myslím že jsem jednal vědomě. A nevím co myslíš tím, že jsem citoval špatně. Co hodnotíš jako chybu?
    Článek je zajímavý, díky za něj.
    Část z toho už jsem slyšel jinde (obličeje třebas) František Koukolík: Pravice a levice
    http://media.rozhlas.cz/_download/2761609.mp3
    flash: http://prehravac.rozhlas.cz/audio/2761609
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    GORG: Už jsem to tu psal několikrát. Peníze samy o sobě nemají žádnou hodnotu, protože jsou pouze prostředkem směny. Jejich hodnota je krytá prací a majetkem. Pokud tento vztah narušíš jejich uvolňováním bez protihodnoty, vznikne inflace. Navíc v zásadním měřítku.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    FIONOR: to jsem prehlid, pardon, omlouvam se... nechal jsem se unest jinym diskutujicim, co tutez castku uvadel mesicne :-)

    Ale obavam se, ze neco malo pres tri stovky mesicne nikoho nevytrhne... natoz aby jej to zbavilo starosti kolem zakladniho zivobyti, coby jednoho z elementarnich argumentu NZP :-) A tesim se na dalsi zivelnou pohromu, kde dosud nase armada pomahala resit nasledky - kdyz se jako zbytecna zrusi :-)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    GORG: Looooooooooooooooooooooooooooooooooooooooool

    jinak za 250$ ve státech nezaplatíš ani měsíční spotřebu vody a elektriky.
    http://www.numbeo.com/cost-of-living/country_result.jsp?country=United+States
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    FIONOR: to ti nevychazi.. ze 42mld (rocne) v zadnem pripade 4000 (mesicne) nevyrobis :-D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    GORG: aha, takze armada je zbytecnost... :-D Jenom zapominas, ze podobnym "nesmyslnym" vydajum vdecis treba i za to, ze se nezdravis slovy "Heil Hitler". Studium historie je zjevne taky zbytecne a jen otravujici...
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    Jo, akorát mu nesmí vadit, že žije v rusku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam