• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    JUNIPETRUS: Nejsem naštvaný, protože si dokážu zjistit, kde se vyrábí to, co kupuji. Předpokládám, že člověk, který tyto praktiky kritizuje, dělá totéž. A následně si kupuje takové výrobky, které jsou vyráběny v souladu s jeho přesvědčením, vírou a čímkoliv dalším. Nebo mi snad chceš říct, že ty to neděláš?
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    PHAILO: v tretim svete? To je nejaky slovnik ze startreku?

    Predpokladejme, ze ty si kupujes tricka od firmy adidas vyrobe v te tovarne z bangladese.
    Predpokladajme, ze jsi nevedel, ze byli vyrobeny na zaklade otrocke prace, ted to vis.
    Ja bych byl o to vic nastvanej, ty ne?

    Co je to vubec za uchylnost, ze americke, ci evropske firmy vyrabeji vyrobky nekde v bangladesi, nebo si je tam nechavaji vyrabet a pak na to daji jenom svoji znacku prodavaj za x nasobeck ceny znovu v americe a v evrope?
    Chapu, pokud ma firmu pobocku - tovarnu v asii, aby tam vyrabela pro asijske trhy.

    To je ten spravny kapitalismus? Nebo je to uz zvhrlost a firmy, ktere takto podnikaji vlastne uz provozuji zlocinou cinnost.

    Mozna by se to melo resit, takove vyrobky by meli spadat do jeste prisnejsi kategorie, nez padelky, a jejich zbozi melo byt stejne zabavovano

    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    GORG: sice tedy stale nechapou souvislost s NZP, ale jestli si pan Valenta odsedel svuj trest a nebyl mu udelen zakaz cinnosti ve statni sprave a jestli mu byl jiz trest z rejstriku vymazan, muze si rikat co chce, klidne i to, ze spravny chlap nemusi mit koule.
    GORG
    GORG --- ---
    VYHULENY_UFO: Pokud myslíš toho senátora Valentu, tak ten byl za to odsouzený, a na otázku, jestli mu přijde OK se po odpykání trestu se dál cpát do státní správy, odpověděl , že každý správný chlap má mít škraloup.
    GORG
    GORG --- ---
    http://video.aktualne.cz/...vidence-trzeb-chteji-nam-dat-nahubek/r~9058f750c8ca11e4994f002590604f2e/

    Zajímavá debata... registrační pokladny (stát, který brečí, že nemůže kontrolovat placení daní) vs podnikatel (argumentující zbytečností, rizikovostí a náklady na registrační pokladny)

    Já osobně přikyvuju hlavou (stranou k podnikateli) a dost mi to připomíná tu zdejší předchozí debatu o nutnosti (vyšší) byrokracie. Jak už tam říkal na začátku, že bude bohatě stačit, když stát bude dělat svou práci.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    GORG: o jake korupci hovoris? prokazal korupci nezavisly soud? nebo jen obvinujes nejakyho chlapa, kterej prosta obcas prekroci plnou caru pri rizeni sveho luxusniho vozu, z korupce?
    GORG
    GORG --- ---
    VYHULENY_UFO: No řeč je o korupci. Tak povídej, co k tomu ještě máš? :-)
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    DANYSEK: To jako, ze uz na ucnaku domluvil nekde pulmilionovou pujcku na rozjezd, jo?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    GORG: nechapu souvislost s NZP, ale faktem je, ze ja taky jezdim emhadeckem nacerno, takze jsem asi spravnej chlap se skraloupem :P
    GORG
    GORG --- ---
    Já o vlku :)

    http://video.aktualne.cz/...02590604f2e/?utm_source=centrumHP&utm_medium=newsbox&utm_term=position-2

    každý správný chlap má mít škraloup, říká ke své korupční historii senátor a majitel Synotu Ivo Valenta.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    GORG: Kdyz to zobecnime, tak modus operandi konkretnich jednotlivcu je tu predkladan coby celoplosny jev. At uz je rec o vojne, nebo i o tech davkach. Je to jak hra na kocku a mys - podvadet se bude vzdycky, ale zrovna ZP je v tomhle smeru typicke vylevani vanicky i s ditetem, ktere ma podvadeni "zamezit". Ale za jakou cenu ;-)
    XCHAOS: Zastancu ZP se tu stale dokola ptam (a nejen ja), jak si predstavuji uceleny model fungujiciho statu. Tak aby se dala posoudit realnost zameru... a i kompetentnost zastancu ZP :) Zatim tu jsou jen dilci vykriky typu "zvysime DPH", "ZP nahradi dnesni davky" atd. Ale propocet zadny :-) Horko-tezko jsem tu vymamil castku 4000 mesicne - jenze ta legrace pak znamena 270 miliard rocne (a to jen v pripade, ze bude vyplacena jen lidem v produktivnim veku).

    PHAILO: Utopisticky ultra-socka-model :) Lidi si pujcujou i na dovolenou, na pozitky - proc by si nemohl pujcit na vyrizeni nutnych papiru... kdyz teda (pry) sami nic nemaji :)
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    JUNIPETRUS: Předpokládám, že ty osobně si kupuješ (např.) oblečení od výrobců, kteří nešijí v třetím světě.

    DANYSEK: Půjčovat si na notářský zápis? WTF? Mimochodem - ani kdyby byl požadovaný základní kapitál 100.000.000,-, stejně bys je fyzicky nepotřeboval. Ale to asi nemá smysl vysvětlovat.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    vytváříme hodnotu kupodivu i tím, že nekonáme - tím, že respektujeme vlastnické vztahy, všechny možná pravidla a předpisy, nelezeme zbytečně přes ploty, nezískáváme výhody uplácením, apod. - prostě už jen to, že teritorium, na kterém jsme my všichni jako občané suverénními vládci, přenecháváme k užívání, máme nárok na určitou kompenzaci.

    vazne premejslim, ze tohle by se mohlo hodit i do perel z nyxu.. ale jo sup tam s tim
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ano. a vytváříme hodnotu kupodivu i tím, že nekonáme - tím, že respektujeme vlastnické vztahy, všechny možná pravidla a předpisy, nelezeme zbytečně přes ploty, nezískáváme výhody uplácením, apod. - prostě už jen to, že teritorium, na kterém jsme my všichni jako občané suverénními vládci, přenecháváme k užívání, máme nárok na určitou kompenzaci.

    (a pokud je stát v minusu místo mírně v plusu, je to v podstatě tím, že ho spravují nekompetentní lidé)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    proc se tu furt resi vojenska sluzba. tady je nekdo zaseklej jak rusky digitalky.
    GORG
    GORG --- ---
    DANYSEK: Jj, vsak jo. Já jen chtěl vidět, jestli tu bude vojenská služba zlehčována.

    Dokonce se to nepočítá, protože se tomu šlo vyhnout porušením zákona. :-) Jakože nehodlám soudit, kdo si koupí modrou knížku, ale tady to bylo popsáno jako modus-operandi - že je občas uplácet správné a vlastně jakési i ctnostně chytré.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    GORG: spolecnost jako celek pripousti podporu tem slabsim... tem, co z nejakeho duvodu pomoct potrebuji. Naopak spolecnost jako celek myslim neni presvedcena, ze je treba podporovat i ty, kteri podporu nepotrebuji. A to je duvod, proc zadny ZP plosne vyplaceny vsem neni ;-)
    GORG
    GORG --- ---
    DANYSEK: No jasne... stacilo pripustit, ze soc. davky jsou podobne taky akt komunity :) Mne prislo, ze jsem tu videl jen zlehcovani vojny.... ac na celozivotni ZP z toho asi narok nutne neplyne. To bylo dost dogmaticke (to takhle stacet do outu..)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    COMODOR_FALKON: znamy truhlar presne takto se pred dvema roky postavil na sve nohy. Sve remeslo samozrejme dobre ovlada - vyucenemu cisnikovi na truhlarnu asi nikdo nepujci, ale to ma svou logiku :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    JUNIPETRUS: rozhodne je mi milejsi podpora hladovych krku v Africe, nez podporq nenazranych zpohodlnelych pupku doma ;-) Ti prvni jsou pro sve nakrmeni ochotni neco taky udelat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam