• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    Tohle dával profant na zeď - úvod na nyx nebo jak se to jmenuje:
    http://www.datovazurnalistika.cz/kdo-vysava-stat/
    GORG
    GORG --- ---
    portýři jsou populární

    Detail, ale říkejte to cestujícím. Portýři v metru zaujali americkou AP - iDNES.cz
    http://praha.idnes.cz/...ujali-americkou-ap-pzg-/praha-zpravy.aspx?c=A150410_180314_praha-zpravy_fer
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    LUBOB: ...poradna devalvace a milionarem muze byt kazdy! :)
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    mne se libi, jak tam (1:50) udelaji zelenou caru 'basic income' & vsem bez rozdilu povyskoci prijmy.
    zkratka ten prijem vykouzli z niceho, v obehu je najednou vice penez, bez ohledu na stejnou ekonomickou aktivitu.
    tak si rikam, proc rovnou neudelat ze vsech milionare.:-)
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    SEAMON: Jo říká tam, že libovolný váš oblíbený daňový způsob zdanění potom bude fungovat.
    SEAMON
    SEAMON --- ---
    FIONOR: Asi tak.. Inak je ten graf velmi pekny, lebo ako vo videu zaznie - navrhuje financovanie cez dane. Pricom bude este existovat tax free oblast (niekde medzi prijmamy cloveka / skupiny 3 a 4). Tj. 1,2,3 su cisty poberatelia systemu. A 4,5,6,7 su donory - co znamena, ze tu zelenu hladinu platia z dani len oni.

    Fakt by som rad videl, keby chlapec doplnil aj ten income po zdaneni, tak aby 4 az 6 zaplatili cele naklady na NZP - to by ten graf vyzeral trosku inaksie. :D
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    What is Basic Income and why do we need it
    https://www.youtube.com/watch?v=SQXxcjJ5ODw
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    (nebo za zbraň! bingo! :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    GORG: tak v Americe nesmíš nic regulovat, pokud to není regulace nařízující automobilové dealery :-) ale zase mají bipartisan aktivitu v Kongresu která by měla zrušit Patriot Act, takže aspoň agenti Elona Muska prodávající auta nebudou moci být obviněni z terorismu.. pravděpodobně postačí, když prohlásí elektromobily za náboženství
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    všeobecný základní úsměv
    Miliardář ukázal nový způsob placení: selfie místo kreditky - Echo24.cz
    http://echo24.cz/a/ia4Ei/miliardar-ukazal-novy-zpusob-placeni-selfie-misto-kreditky
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    FIONOR: V tomto pripade pak predevsim ochrana "stavajicich" mist, kterych je mene, nez by mohlo byt, nebot jsou sdilena...

    Nicmene, neni to prvni pripad, Tesla uz ma zpusob, jak to obejit...
    GORG
    GORG --- ---
    Ad monopoly mě teď zaujala zpráva z USA, že zakazují firmě Tesla prodávat svoje auta. Musí je prodávat POUZE přes (nezávislého) dealera. Asi se to týká jakési "ochraně zákazníka", ale je teda mazec takovou zprávu slyšet z USA... no není to až tak překvapivé, když si člověk všimne, jak má USA blízko ke komunismu. :) Alespoň teda v některých principech.. tohle přece není volný trh.

    Připomnělo mi to i představu jak případný nový (revoluční) zdroj energie může každej jen tak prodat, a pokud nic takového na trhu není, tak to není konspirací ropného průmyslu, ale protože zatím nic takového nebylo vynalezeno. A pak tu jsou takovéhle bloky, že výrobce nemůže prodávat své auta přímo zákazníkovi (a pokud ho prodává na nějaké předváděčce, musí tam být alespoň jedna další značka aut). Tak bůh ví kolik možný technologických zlepšováků naráží už kvůii obyčejné byrokracii

    Vypadá to, že sekta prodejců aut si ten zákaz přímého prodeje Tesla aut (bez dealera) vylobovala do té legislativy.

    West Virginia is the latest state to ban Tesla direct sales | Ars Technica
    http://arstechnica.com/cars/2015/04/west-virginia-is-the-latest-state-to-ban-tesla-direct-sales/

    West Virginia became at least the fifth state to ban the direct-sales approach practiced by Tesla Motors following Friday's signature by Gov. Earl Ray Tomblin.

    // A co je vlastně v pozadí? Prodejci aut by tím mohli přijít o místo.. nebo představte si, že by celý systém prodeje aut přešel na přímý prodej... kolik pracovních míst by tím zmizelo? Ten framework myšlení je nějak blbě. Přímý prodej samozřejmě srazí cenu (náklady) ale ozve se mafie prodejců aut a lobuje za zákaz přímého prodeje. Podobný scénář jsme viděli zřejmě u distribuce filmů a hudby.
    (P.S. předem předesílám, že není relevantní, pokud někdo auta Tesla nepovažuje za přeborná či jsou podle něj předražená.,.. to je jejich věc, za kolik je prodávaj)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NEKROMANT: vsak taky debian neni o tom, abys mel nejnovejsi buildy aplikaci, zejo.
    pokud chces novinky, tak asi ubuntu a nebo nejlepe archlinux ci me oblibene gentoo.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NEKROMANT: nerekl bych
    What are P2P communications?
    https://support.skype.com/en/faq/fa10983/what-are-p2p-communications


    XCHAOS: velikost blockchainu nema nic spolecnyho s mnozstvim nodu. blockchain je jen seznam transakci, zejo.

    repozitari veris stejne jako veris SSL certifikatu NYXu. plus navic ti asi neco rikaji certifikacni autority a metody overovani pravosti certifikatu, zejo.

    mineru je celkem dost, vykon site stale narusta.

    k tomu poctu aktivnich nodu...

    https://getaddr.bitnodes.io/dashboard/?days=90
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    XCHAOS: To přeci není o té důvěře. Podpisy balíčků nebo nějaké schvalování se může dělat tak jako se teď děje při zařazování do repozitáře. Jinak při instalaci z oficiálního repozitáře programu empathy v linux mint (ubuntí edice) mi rozbil celý OS. Když jsem měl mint debian tak stačilo dát pár aktualizací (a jen ofiko repo) a také mi to rozbilo celý OS... A Software je šíleně zastaralý i v debian testing, takže člověk aby měl normálně aktualizovaný SW (rozuměj nezastaralá) tak musí přidávat vlastní repo (měl jsem jich desítky a to jsem linux nepoužíval dlouho..) a bát se aby to něco nerozbilo :D - zvlášť když si to neumí spravit (můj případ).
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    VYHULENY_UFO: Pleteš. P2P se přestalo používat před koupí MS. Skype nakupoval i nějaké firmy na odposlechy než to koupil MS. Jinak mě se to dřív na skype právě líbilo - jako úspory nákladů. Ale uživatel by měl mít možnost to vypnout a nastavit míru využívání linky atd.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    jinak už vidím, že NEKROMANT je vlastně k P2P skeptický a dožaduje se skrze ZP vstup na trh komerčních služeb (ale znám ho léta i offnyx, a v podstatě tuším, že mu hlavně imponuje všechno, co je "zadarmo")

    takovym se vzdycky rikalo socky...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: tak to právě na BTC je zajímavý... nejdřív se redukoval počet minerů (protože soutěž o výkon), teď se redukuje i počet nodů (sice co je dnes 38GB... nic... ale za jak dlouho se to asi zdvojnásobí? BTW, já od reinstalace noťasu ani neměl trpělivost počkat, až se blockchain syncne :-)) fakticky, pokud se BTC fakt prosadí (což už dávno nevidím jako něco utopického - spíš jako poněkud šílenou možnost, na kterou nechci zůstat nepřipraven), tak počet těch, kdo budou skutečně schopni zprostředkovat BTC transakce, nemusí být větší, než dneš počet všech bank ve světě (vč. menších regionálních)

    jinak už vidím, že NEKROMANT je vlastně k P2P skeptický a dožaduje se skrze ZP vstup na trh komerčních služeb (ale znám ho léta i offnyx, a v podstatě tuším, že mu hlavně imponuje všechno, co je "zadarmo"). a ty paradoxně obhajuješ, že komerce dnes stojí na P2P (což je pravda v celé ekonomice: čistě symbolická směna/manipulace je pouze nějaký nejvyšší level organizace, na úrovni každodenního fungování lidi směňovali poměrně reálné zboží a služby a je to v určitém smyslu taky P2P, nebo resp. definice volného trhu předpokládá možnost P2P vztahů: tedy že se lidi domluví přímo a obejdou jakéhokoliv prostředníka, který pro ně není v dané situaci výhodný)

    NEKROMANT: problém je, že repozitáři linuxové distribuce musíš trochu věřit. (dobře, balíčky jsou podepsané... ale kdo dnes vlastně může říct, že věří zdroji, ze kterého má instalátor své distribuce? a tuší něco o tom, kdo balíčky podepisuje?)

    jinak uznávám, že já svojí P2P sociální síť promýšlím už snad 10 let a pořád jsem z toho nenapsal víc, než jen návrh pár SQL tabulek.... (sice poslední dobou mám i nějaké jednoduché úderné nápady na věci, na kterých jsem byl léta zaseklý... ale není to nic závratného)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: a pisu neco spatnyho o bitcoinu? precti si to poradne, nejsem uplne priznivcem konkretnich nasazni p2p v komercnim prostredi pokud se nevyhne koncovym uzivatelum, jako o samotnych resenich p2p nepochybuju, i kdyz vim, ze blockchain mi v tuhle chvili bere 38g na disku.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: ... pokud Akamai nasadí P2P síť, bude to spíš výhra P2P a prohra centralizovaných řešení, ne? :-) já nevím, od fanouška Bitcoinu bych čekal větší víru v P2P :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam