• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ZARREMGREGARROK: stacilo by ji zrusit a od kazdyho vybrat rocne mene o tuto slevu.

    je to jenom pocitova zalezitost, ze mas dobrej feeling, ze ti jako neco stat vrati, stejne jako ja si nechavam vracet kazdorocne uroky z hypoteky, zejo. skoda tu desitku nechat statu :P
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    VYHULENY_UFO: Ti nevím, jak chceš zneužít základní daňovou slevu na poplatníka, když je vázaná na toho poplatníka a maximálně jeho manželku/manžela.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ZARREMGREGARROK: ale dava to smysl. jakakoliv uleva na dani je zneuzitelna k tomu, aby lidi neodvadeli statu vic nez je nutny.
    pomatuju si z dob davnych, kdy vladla socialni demokracie, ze jsme si mohli z rodinneho prislusnika s invalidnim duchodem odecist jakousi pomernou cast. protoze otec tenkrat invalidak mel, nakoupil jsem si nabytek do sveho noveho bytu na otce, tusim ze se to oznacilo jako dar invalidovi tj. memu otci, a ten jsem si odecetl z dani. Matka z toho byla cela vysmata a nez fotr umrel, tak jeho invalidni prukaz celkem vyuzila ke slevam na danich.. :P

    jakakoliv uleva nebo vyhoda pro nejakou cast populace je usmevne zneuzitelna a zneuzivat se bude.
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    VYHULENY_UFO: Počkej, to nedává smysl. Zrušit slevu na dani, protože "to nechceš nechat státu".
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ZARREMGREGARROK: samozrejme, protoze moje matka je ucetni a jakoukliv uplatnitelnou sleva na danich mi pomuze zaridit, presne podle pravidla "skoda to nechat statu". chapes? ;)
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    FIONOR: To je sporné. Ty aktuální konstrukce se od toho NZP (v minimální částce) moc neliší.

    VYHULENY_UFO: Rušil bys i základní daňovou slevu na poplatníka?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ZARREMGREGARROK: pravda, ja osobne bych zivotni minimum a minimalni mzdu uplne zrusil. zdravej pracujici clovek tyhle hranice nepotrebuje. a davky jsou pro ty, kteri je potrebuji, takze nevidim duvod, proc by meli mit na zakladni prijem narok i ti zdravi a pracujici.
    navic je tu problem ten, jak uz bylo kolikrat receno, ze proste na NZP tenhle stat nema, vsechno by se rozdalo flakacum a na to ostatni by nezbylo.

    a osobne neberim, ze roboty za nas budou vykonavat drinu v nejake dohledne dobe.
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    FIONOR: Proč by to nemohl racionální člověk brát vážně?

    Máme životní minimum
    a sociální dávky, které ho dorovnávají, když nemáš jiný příjem
    a základní daňovou slevu (těch 24 840,- na rok) která ho částečně pokrývá pokud příjem máš

    Mě to přijde zatraceně podobné tomu NZP, jen možná zbytečně komplikovanější.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ZARREMGREGARROK: nevim, podle me sou to haluze skoro furt.
    muj osobni pocit je, ze vetsina mistnich priznivcu a debateru nad nzp jsou mamanci, kteri zijou v mamahotelu a nikdy nevylitli z hnizda. protoze pak by uvazovali jinak, jaksi mene alternativne.
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    VYHULENY_UFO: Jo často lítá do naprostých haluzí.
    Občas jsou to velice zajímavé věci k zamyšlení, bohužel často nedotažené.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ZARREMGREGARROK: jen mezi nama, ony ty xchasovi myslenky jsou obcas tak chaoticky, ze i ja bych ho kolikrat rad demokraticky proplesknul. prijde mi na svuj vek dost mimo... imho.
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    FIONOR: Koukám, že bereš urážky jako pochvalu. Už to nehul.
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    FIONOR: Tvé výrazivo vypovídá o tvé úrovni.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: kellner dela dobre, ze deli o2. je to totiz byznysnem a umi narozdil od piratu pocitat. dobre si totiz uvedomil, ze jediny co ma hodnotu z toho slavnyho o2 je infrastruktura. to znamena, ze ji oddelil od toho zbytku a kdyz to pude dobre, presune ucetnictvi, support nekam kde to bude levneji, v soucasnosti obvykle do indie. nic co by neznal ani vas bejvalej predseda ze svy prace pro nadnarodni spolecnost.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    XCHAOS: to pak bude v zajmu dustojneho zivota potreba co nejvic uplacet?
    dobry, no :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FIONOR: jinak vzhledem k tomu, že se přede mnou zatím skrýváš a odmítáš mi svoje obvinění říct do očí (proč si to nezajít vyříkat někam na pivo?), tak bohužel jsem ani nedostal příležitost tě pozdravit (abys mi to nevěřil). (nevím... máme min. jednoho společného známého, můžeš se klidně přeptat na reference... opravdu jsem kdysi jako zdroj svůj první milion nevydělal tak, jako dnešní squadra mocných... Babišové a Kellnerové tě nechávají chladným a do mě se budeš obouvat?)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FIONOR: chápu, všichni Kréťané jsou lháři, všechno co říká xChaos je lež :-)
    abychom se vrátili ontopic: pro začátek by šlo zdroje na ZP získat zdaněním úplatků:
    Bulletin advokacie, odborný právnický portál | Legalizace výnosů z trestné činnosti a zdanění zisků z neidentifikovatelných zdrojů
    http://www.bulletin-advokacie.cz/...-trestne-cinnosti-a-zdaneni-zisku-z-neidentifikovatelnych-zdroju
    (předposlední odstavec v textu - v Německu výnosy z trestné činnosti zdaněné jsou, v ČR je na to právní klička :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FIONOR: fajn, Piráti požadují otevřenost, zpřístupnění informací z veřejné sféry všem. Jakou tím pro sebe přesně získám výhodu? jinak developery se snažíme oslovovat naprosto nezávisle na veřejné sféře... oni často s žádnými providery nespolupracují, UPC a O2 kvůli ždímání peněz a dlouhodobým závazkům zas tak moc lidí nechce, a hlavně... fakt myslíš, že dnes lidi slyší na nějaký "wifi hotspot"? všichni pokud možno chtějí optiku nebo vyhrazený mikrovlnný spoj... a celkově fakt nevím, jak by v té části Prahy, kde fungujeme, mohlo vyrůst "satelitní městečko"... a naopak, kdybychom chtěli expandovat... myslíš, že už dnes není základní územní plán veřejný? nebo že politici mají nadstandardní informace o tom, co se doopravdy v jakém časovém horizontu bude stavět? (nemyslíš, že soukromý sektor si tyhle informace celkem pečlivě tají - veřejný sektor je spíš protihráč a nestíhá držet krok). optická vlákna jsou každopádně vysoká hra, na kterou v metropolitním natož celostátním měřítku nedosáhne (zjisti si, jakou show teď Kellner předvádí s dělením O2...)

    fakticky by ti prospělo si nejdřív sehnat zásadnější informace, než se pustíš do polemik... mě do politiky ženou prosté existenční tlaky: to, jak budou nastaveny regulace pro telekomunikační trh, fakticky rozhodne o existence či neexistenci menších hráčů (kterých jsou stovky - nejen my)

    (a nejsme tu fakt offtopic? není to tu spíš o ZP?)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FIONOR: podívej, pokud budu kandidovat do Senátu (což je nejpravděpodobnější možnost, šance jsou víšjaké) nebo případně i do EP (tam nemyslím, že budu nominován na volitelném místě kandidátky a navzdory populárnímu přesvědčení, eurodotace jsou kompetence vlády, ne EP) - tak jakou v těhle funkcích myslíš, že máš šanci "přihrát své firmě" nějaké veřejné zakázky? (to se případně dělá přes vládu nebo přes města/obce: zájem veřejnosti o volby, které nejsou v tomhle směru "silové", podle toho pak taky vypadá)

    případně: k jakým informacím bych se jako (opoziční) senátor asi tak dostal?

    jako chápu obecnou nedůvěru ke komukoliv (jakkoliv) veřejně činnému, ale fakticky si Piráty představuješ až příliš všemocně. neříkám, že je to recese, to ne... základní věci myslíme rozhdoně vážně... ale spíš než co jiného je to taková "mírná zatvrzelost v mezích zákona". jsme tu pro menšinu, která nemá ráda xichty na billboardech, to je celé.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FIONOR: že bych chtěl prachy z korupce je ničím nepodložená urážka, kterou by sis měl zatraceně rozmyslet. (kromě toho u Pirátů ani v nejbližší době nehodlám kandidovat do funkce, ve které bych byl nějak korumpovatlený)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FIONOR: každá další generace mezi 20 a 30 se chce vždy odlišit od té předchozí :-) tyhle detaily neřeším. jde o to, že nižší ZP místo dočasné vysoké podpory v nezaměstnaosti je u této věkové kategorie v podstatě snížení výdajů (nikdo stejně nevydrží trvale doma sedět na ZP, spousta lidí se zaměstná dříve, než teď na podpoře...)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam