• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    JUNIPETRUS: Tipneš si výsledek?
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    FIONOR: referendum o nepodminem prijmu ve svycarsku se kona 5.cervna
    Wir sehen uns - Livestream am 5.Juni
    http://www.youtube.com/watch?v=xTs0N6wNVjA
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    FIONOR: dobrej argument, a asi jsi me presvedcil:)
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    FIONOR: nechapu jak to myslis
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    FIONOR:
    ale vzdyt rikam ze mi je blizsi spis system podmineneho zakladniho prijmu, a je treba vyresit problem demotivace k praci (coz mimochodem soucasny system taky neresi)... vicemene mi jde o to samy co tobe, a souhlasim s tebou, je treba udelat restruktulizaci a zjednoduseni systemu (a fakticky slevneni jeho provozu)

    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    FIONOR: jeden muj kamarad, ktery utekl z ekonomickych duvodu do USA rika, ze debilove jsou na svete rovnomerne rozlozeni, takze i v americe muzes potkat debila z cech v mistech, kde ho necekas. prej :D
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    JIMIQ: klidne bych vymenil Sulíka za Babise, je fakt dobrej
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    (je rozpočtově neutrální a do budoucna peníze šetří - důchodce, co dnes ještě nezačal pracovat bude v důchodu dostávat pouze základní příjem + co si našetřil/investoval)
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    podmíněný základní příjem ve formě Odvodového bonusu jako ho navrhuje Richard Sulík by se mi taky líbil
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    mimochodem o NZP uvazuji v kanade, svycarsku, novem zelande, podporujou ho laureati nobelovy ceny za ekonomii.. chudaci, takhle se ztrapnovat, meli se zeptat vyhulenyho ufa a bylo by jim jasne ze je to nesmysl
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    FIONOR: zřejmě máš na mysli spotřebitelský koš
    ne sám nedokážu, ale ty taky ne, ale rozhodně se hned neukvapuju k unáhleným závěrům jako ty
    mimochodem jakým způsobem je současný systém udržitelný?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    FIONOR: jakej mas nazor na povinou maturitu z matematiky? ja kladny.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    dojmy a pojmy svobodnych bojovniku proti uprchlikum.
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    FIONOR: ja ten zakladni prijem (rozhodne bych ho nenazval nepodmineny, nevyplacel bych ho automaticky uplne kazdemu) chapu jako zjednoduseni celeho socialniho a danoveho systemu.. v konecnem dusledku tim ze bude jednodussi a levnejsi pro provoz bude v systemu vic penez ktere se rozdaj / neseberou ve forme dani.. samozrejme chce to nejak vybalancovat, a pak je problem v tom ze stejne jako soucasny system tam chybi motivace pro nemakacenka najit si praci
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    FIONOR: kde se teďka berou peníze na sociální dávky, provoz přebujelého státního aparátu a platy stovek tisíc státních zaměstnanců?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: a jen pripomenu, ze nez se svet Start Treku dostal k warpovymu pohonu, musel si projit kataklyzmatem.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ALMAD: ktere presne obory. predpokladam, ze ne humantni, ale spise technicke a vedecke. pocitam, ze ze skoly znas entropii a ze si ses schopnej spocitat, ze pocet lidi na planete jenom roste, to znamena, ze NZP je mozna zajimavym problemem, ale jen pro lidi zapadniho typu, kteri ziji v blahobytu, starnou a vedi, ze v budoucnu na nas budou makat a starat pristehovalci z vychodu coby nejlevnejsi pracovni sila ... ;0)

    to je realita, ktera jeste bude par let platit, nez se stane skutecnosti utopie ze sveta Star Treku, kdy vsichni maji sve potreby zajistene, penize neexistuji a lide se venuji jen uslechtilym vecem typu pruzkum vesmiru... :D
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    VYHULENY_UFO: pohadky o tom co bude za padesat let se nazyvaji sci-fi a vyzkumy se nedelaji

    Jsou obory, kde se s exponenciálním růstem celkem pracuje a znají se jeho dopady, proto se připravuje i na scifi scénáře.

    (Souhlas s tou nerovnoměrností a současnými problémy jinak, nicméně mi přijde, že mezi nedůležitými problémy, které řešíme, je NZP jeden z těch zajímavějších)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    URZA:
    how people’s happiness, well-being, and financial health are affected by basic income, as well as how people might spend their time.

    jojo, people's hapinnes, vidim ty duchodce, maminky, statni zamestnance, ale to je porad dokolecka ... kde na to kurva vezmem.

    //pohadky o tom co bude za padesat let se nazyvaji sci-fi a vyzkumy se nedelaji, i kdyz samozrejme muze nekdo tvrdit, ze uz matematicky byla dokazana moznost warpoveho pohonu za predpokladu, ze mame k dispozici nekonecne mnozstvi energie.
    a to samu s nzp, za predpokladu, ze mame nekonecny mnozstvi zdroju (to jest jsou neomezene) je system NZP uskutecnitelny...

    ale dokud se nevyresi soucasne problemy lidstva na svete, nerovnomerny rozdeleni bohatstvi, enormni mnozstvu chudych lidi, detska prace a levne asijske tovarny, kde se vyrabi pocitace a komponenty pro tu bohatsti cast lidstva, kde se sije luxusni znackove obleceni, ktere pak vetsina evropanu nosi s logem Adidas nebo Nike, je nesmysl resit NZP.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    FARFELOO: Zní to utopicky, ale právě proto takový výzkum není zbytečný.

    //nevim, ale ja citim v teto vete jisty mindfuck...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam