• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ale bylo by tady plno robotu a automatu. auta na elektriku bez ridice, tramvaje bez ridicu, nemocnice bez doktoru, jenom se samejma automatickejma pristrojema, skol by nebyla potreba a vezeni taky ne, protoze vsichni by byli stastni a spokojeni.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    a to 50% DPH by samozrejme odsrali ti nejchudsi a nejmene majetni. dnesni svet je plny idiotu, kteri neumi ani malou nasobilku.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: takze jestli to dobre chapu, k zavedeni nzp by svycari potrebovali 3 rocni rozpocty nasi republiky. zhruba.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    BLOODRAT: dobrej je posledni odstavec :D
    //asi tam maji excely a umi je pouzivat.

    Ekonomové: Dobrá, ale bude DPH 50 %

    Ekonomové z univerzity v St. Gallenu spočítali, že i při zrušení sociálních dávek by zavedení garantovaného příjmu zatížilo státní rozpočet. Znamenalo by to sehnat ročně celkem 136 miliard eur (3,675 biliónu korun). Podle nich by musela být zvýšena DPH na 50 procent.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    BLOODRAT: tak to je v prdeli. co si ty socky pocnou, k cemu se ted budou upinat?
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    Diskuse na novinkách má grády :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    holt maji rozum :)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Peníze i bez práce Švýcaři podle odhadů v referendu jasně odmítli — ČT24 — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/...925-penize-i-bez-prace-svycari-podle-odhadu-v-referendu-jasne-odmitli
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    - z mobilu mi nejde linkovat. Švýcaři odmítli základní příjem 78% hlasů v referendu.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    Švýcaři se k tomu postavili dost jasně :)


    https://m.novinky.cz/articleDetails?aId=405583&sId=&mId=
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PHAILO: proto sem si dovolil prekopirovat aspon nejakou cast... :D
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    VYHULENY_UFO: Já jsem to četl. Ti, kteří by si to měli přečíst především, to stejně neotevřou..
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PHAILO:
    Dnes už není skutečná chudoba. Dnes je jen relativní chudoba. Tedy lidé mají pocit, že jsou chudí, protože nemají auto nebo nejedou na dovolenou k moři. S hladem to nemá nic společného. Pokud všem přidáte 720 000 ročně, najednou všichni dosáhnou na věci, které dosud nejsou samozřejmé. Během chvilky je ale za samozřejmé považovat začnou. Najednou se i s autem a s dovolenou u moře budou cítit chudí, protože byli jen v Chorvatsku, ale soused byl v Karibiku. Najednou „nebudou moct“ mít děti, protože by jim nemohli dopřát Karibik.

    S rozdíly ve společnosti by to podle mě bylo přesně naopak, než si lidé myslí. Ti lidé, kteří by z dávky žili, by na konci měsíce neměli nic. Jen by si peníze užili. Lidé, kteří dostanou částku jen jako přilepšení k platu, ji ale nejspíš investují. Každý rok jim přinese nějaký výnos, který opět investují. I kdyby měli slabý výnos 2 %, tak při stávající téměř nulové inflaci budou mít z každé letošní koruny za dvacet let reálně 1,48 koruny. Ti, kteří budou žít z dávek, nebudou mít ale stále nic. Nůžky se tedy nepřivřou, ale otevřou. Chudí si budou stěžovat, že bohatší jsou stále bohatší.
    Tím se dostáváme k nevýhodám. Garantovaný příjem povede k tomu, že se společnost rozdělí na ty, kteří se rozhodnou nepracovat, ačkoli dnes pracují čistě jen pro peníze, a na ty kteří pracují, protože je to baví. Jenomže někdo tu celou srandu bude muset zaplatit. Ti, kteří nepracují, to nebudou, a tak se uvalí super velké daně na ty, kteří pracují proto, že je to baví – takou daň z píle. V tu chvíli je to ale přestane bavit, protože pochopí, že jsou za hlupáky.
    ...
    Garantovaný příjem je ekonomická sebevražda, která se bude ale určitě mnoha lidem líbit, než pochopí její důsledky.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    _BENNY: Srandicky, srandicky...

    Ale cca takhle to tu funguje uz mozna 20 let - zhruba takovou dobu je v mnoha pripadech komfortnejsi nemakat a brat davky...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: prestan myslet sobecky na sebe a uvedom si, ze ceska republika nejsou jen volici piratsky strany a levicovy gauneri, kteri si radeji preji, aby sousedovic prase zdechlo nez aby si koupili a vykrmili svoje....
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    _BENNY: Ono to tak nezbytně musí v ekonomice typu CZ skončit. Pokud s tím rovnou začneš, bude to jen kratší a zábavnější cesta...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    COMODOR_FALKON: 15 cisteho a jsme sotva na prumerne mzde, coz je jak vime nic. coz takhle dat lidem misto 15ti tisic treba 150 tisic? vzdyt to prece musi roztocit kola ekonomiky raz dva a vyresit nejeden socialni problem. proc tech penez proste nerozdat vic? a vubec, proc se drzet pri zdi? rozdame miliony, a multiplikacnim efektem se nam vrati miliardy. tak proc rovnou nerozdat miliardy?
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    _BENNY: Vic nez ten zakon...?
    Kdyz podle zako a jedinec dosahne na cca 11-15 tisic "cisteho" ?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    btw Junipetrus ma RO na 7 dni, jen tak, aby si vzpomnel jak se choval jako debil

    (pro ostatni kteri nechapou: Junipetrus tomu rozumi, ma pochopeni pro takovy zpusob reseni moznych slozitych problemu tady na nyxu, chape, ze spravce muze RO rozdavat jen tak, podle nalady, kdyz se nekdo spravci zcela obycejne znelibi. ostatne uz timto zpusobem tento klub spravoval prede mnou. on se z toho vzpamatuje a co nevidet zase doleze zpet.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam