• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    XCHAOS: Což je stejně v pytli, protože pokud se to nevymůže, nakonec to zaplatí ostatní poplatníci, jako konečně dycky :-) Ono k tomu dochází neustále, je fakt, že neustále stoupá počet nevymožitelných případů, což jsou lidi, který už nic nemaj, případně maj už exekuce, mnohdy nemaj příjem případně dělaj na černo, tudíž si na nich takříkajíc nikdo nic nevezme, tudíž si vezmě odjinud, banka nebo jiná instituce zdraží úvěry, stát přesune kus nakořistěnejch daní..etc.
    V pytli je, že u nás, ne vinou exekutorů, dluh hrozně narůstá ve srovnání se zahraničím, o náklady nalézacího řízení, exekučního řízení a odměnu exekutora, což ovšem mohou změnit strany přítomné ve sněmovně, jenže na to kašlou.

    U toho nesení nákladů věřitelem je to dost ošemetný, protože on to riziko přenese na ostatní dlužníky, protože jim zdraží půjčky a úvěry, případně to znepřístupní jakýkoli úvěr tomu, kdo ho nebude moct zaručit majetkem, což je sice v mejch očích rozumný a chvályhodný, akorát že hněv lidu se pak přenese na zlé finanční instituce, které bude nenávidět každý debil, toužící žít si nad poměry a okázale předvádět co si může pořídit......na dluh :-). Což je teda mimochodem příčinou značný části případů, který nakonec skončí u toho exekutora.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: to nic nemeni na faktu, ze se tu ohanis nejakou statistikou, ktera v realu vlastne neexistuje :)

    XCHAOS: a tak jiste, muzou nastat nejake mezni situace - jenze vetsinou je to proste tak, ze dotycny v exekuci si za problem muze sama. At uz jde o neuvazene pujcky (na dovolene apod. - spotreba bez realne protihodnoty), neplneni zavazku (radsi to prochlastam), frajerinky typu jizda na cerno (kdyz se blbec nechal chytit) atd. Vetsina exekuci je na nizke castky (do 10 tisic) - na to statistiky jsou. Takze ono vetsinou ani neni rec o horentnich sumach - ktere by normalni clovek nemohl zaplatit. To, ze je nekdo debil a necha to do te exekuce dojit je... jen jeho blbost.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: a to mas z nejakeho oficialniho zdroje, nebo to je oblibeny agenturni zdroj "Jedna pani povidala"? (pripadne "pseudostatistika" typu "u mych kamaradu tomu tak je => plati vsude") :-) Co tak pozoruji oficialni statistiky (MSp, EKCR), tak tam nikde podobne rozliseni nenachazim. Ergo muzes pro sve tvrzeni uvest relevantni zdroj?

    Neznalost neomlouva - nechci ti krast iluze, ale lichva je dokonce trestnym cinem (a to uz kurevsky dlouho). I nebankovni pujcky jsou stale vice regulovane v tom duchu, ze lichvarske praktiky jsou znacne omezovane.

    XCHAOS: spravny, nespravny - jednou to je zakon a pokud jej porusujes, musis byt schopen akceptovat i trest z poruseni vyplyvajici. V demokraticke spolecnosti neni ulohou jednotlivce posuzovat spravnost toho ci onoho zakona. Chces-li spatny zakon zmenit, musis presvedcit dostatecne mnozstvi lidi a uzit prostredku k tomu urcenych... :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: blbost, neznalost zakona neomlouva. to nema nic se ctenim spolecnyho. navic, co sem takhle mel moznost poznat lidi, kteri si prosli krimem, vetsina z nich dobre vedela na co ma pravo na co nema, a co vsechno musi udelat stat, aby je mohl odsoudit
    vis, v kdyz si poslechnes lidi v krimu, vsichni jsou nevinni....


    XCHAOS: za druhy, dle meho chabeho fasistickdeho nazoru lzes a vetsina exekuci neni z verejneho sektoru. podloz to cisly, protoze pokud-li tvrdis, to co tvrdis, mas k dispozici cisla a nevaris z vody, coz nikdy ani nedelas.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MANFRED: většina exekucí je kvůli pohledávkám veřejného sektoru (neplacené zdravotní, apod.)

    obecně by se to dalo chápat tak, že u soukromé půjčky riziko a náklady vymáhání nese věřitel: dnes ani nemáme zákony omezující lichvu, ale současně k tomu zákony ukládající třetím osobám chánit zájmy věřitelů... kombinace tohoto je regrese tisíce let do minulosti, před Řím - prostě "kdo má moc, ten má moc"
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    XCHAOS: Nějak se jim z toho ztratila osoba zvaná věřitel, což je nešťastník kterej někomu půjčil. Onen někdo, zvaaný dlužník, si je půjčil dobrovolně a zavázal se je splácet, když si promyslel, že má příjem kterej mu to umožňuje a nesplácí. Věřitel postupně vyčerpal možnosti, to jest psal mu, volal mu, pokoušel se domluvit, svěřil to inkasní agentuře, mnohdy byl ochoten prodloužit dobu splácení, jenže prd. Takže se obrátil na soud, ten rozhodl že splatit co si půjčit má a okradení věřitele neschválil, takže nastoupl někdo, kdo se snaží soudní rozhodnutí vykonat. Což je nenáviděný exekutor.
    Ono jaký jiný možnosti tam jsou?
    Buďto zakázat půjčování, nebo uzákonit okrádání věřitelů (pro levotoče velice lákavé, kdo půjčuje, má peníze a tudíž je to proklatec kapitálista).
    Oboje mi přijde jako blbost.
    A zaměstnavatele do toho kolotoče je nutný zahrnout, protože jakmile se k penězum, tady mzdě, dostane dlužník, obdrží věřitel tak leda prd, protože s tim naloží stejně jako s půjčenými penězi, případně mzdami, ze kterých měl splácet, ale stejně tak nečinil.
    Jinak je dost podivný, že se všichni zastávají zloděje, což nesplácející dlužník konající v rozporu se smlouvou je, a buřt je každýmu okradnej.

    Výstižný popis :-)
    Tomáš Sokol - Názory Aktuálně
    http://blog.aktualne.cz/blogy/tomas-sokol.php?itemid=21213
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: moment a o cem to tedy je, kdyz ne o financni gramotnosti? :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: není exekuce jako exekuce, tohle neni o lidech co si vzali plazmovou TV na splátky... naprosto ti chybí empatie.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: ja nevim jestli si to cetl, ale souhlasim s tebou v tom, ze spousta lidi se pred svymi dluhy a exekucemi schovava jak muze... jak to spravne pisou:
    Velkým problémem exekucí na mzdy je fakt, že mnoho těchto lidí záměrně pracuje načerno, bez pracovních smluv. Nebo využívají služeb rádoby pracovních agentur, které licenci MPSV nemají, agenturami vůbec nejsou (byť se tak prezentují) a vytváří jednoznačně negativní mediální obraz o pracovních agenturách. Tyto pseudoagentury sice občas nějakou dohodu o provedení práce zaměstnanci sem tam i dají, ale díky tomu, že za zaměstnance neplatí daně a zdravotní a sociální pojištění, nikdo se o takovém zaměstnanci nedozví – ani státní instituce, zdravotní pojišťovna a ani exekutor. To, že platí tzv. na ruku, navíc je nelegálně překračován limit hodin a měsíční odměna, stát není schopen odhalit a často mu k tomu chybí chuť nebo kontroloři, kteří musí paradoxně na pokyn MPSV zvýšenou měrou kontrolovat pracovní agentury s licencí. Zvýšená míra je přitom úplně zbytečná, v roce 2013 bylo dle MPSV zkontrolováno 567 agentur působících na trhu práce, tedy jedna třetina z celkového počtu. Nesrovnalosti byly nalezeny jen v 15 případech. A jaký je cíl kontrol na rok 2014? Samozřejmě opět pracovní agentury s licencí, jak jinak, legální firma se kontroluje snadněji než šmejdi.


    //ano uderil si na hlavicku, protoze za exekuce si muze kazdy sam zivotnim stylem a financni negramotnosti. kazdy je zodpovedny sam za sebe a za sve ciny a kdyz si neumi spocitat, ze na pujcku nema. to je problem, protoze zacina v rodine, kdy rodice nevedou sve deti k financni gramotnosti. ale jo, kdyz jsou zvykly pujcit si na televizi, dovolenou.... jo. pruser, ale v mentalite lidi.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Exekuce na mzdy - otrokářské povinnosti zaměstnavatelů - Agentura STUDENT – Aktuální informace. Aktuální informace Agentury STUDENT. Co se u nás děje.
    http://www.student.cz/...ktualni-informace/229-exekuce-na-mzdy-otrokarske-povinnosti-zamestnavatelu/
    Ono ve skutečnosti jde spíš o tohle...
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    VYHULENY_UFO: To už tu testujem dost dlouho taky na partě "Vybraná skupina občanů", zatim teda dost bez výsledku....
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    Zaručený příjem pro všechny. Finsko ho otestuje jako první stát EU - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/...em-pro-vsechny-finsko-d6a-/zahranicni.aspx?c=A160826_062000_zahranicni_pas
    Projekt je součástí volebních slibů, se kterými přišel centristický premiér a bývalý podnikatel Juha Sipilä. Předseda vlády doufá, že zavedení všeobecného základního příjmu přispěje ke zvýšení zaměstnanosti a zjednodušení systému sociálních dávek.

    //jo populismus, to zname. u nas slibi socialni demokracie raj do 3 let, nekdo zase koblihy a funguje to
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    VYHULENY_UFO: Ano. Snažil jsem se zrekonstruovat pocity z druhýho břehu. Vzdávám se.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ALMAD: to je solidni picovina, kterou si napsal... holky vzdycky chtej drzouny a prachace, jinak musis hledat mezi jinym typem divek napriklad na psytrance party, kde lidem nejde o realitu, ale spirit...
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    _BENNY: Myslim, že z pohledu těch lidí co to neuměj definitivně. Ale víšjak, jednou ty ženský prozřou, odhoděj všechny vejtahy a doceněj je! :)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    Jobs.cz: Jak zníte, když žádáte o zvýšení platu
    https://www.youtube.com/watch?v=CLy7M5OnbI0
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    ALMAD: Jo. Tak to prostě chodí.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    _BENNY: jasne nekteri i vicekrat :)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    ALMAD: kluci co umi sbalit holku taky diskriminuji ty, kteri ji sbalit nedovedou?
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    MANFRED _BENNY: Já mám pocit, že je to spíš proto, že se tou vyjednanou mzdou diskriminují lidé, co neumí vyjednávat.

    Noa protože vyjednávání neni práce, ale takovy skorohumanitní schopnosti, tak by se to mělo eliminovat.

    (Jakožto ajťák mívám s těmahlectěma soft skillama taky problém, takže myslim že trochu vidim, odkaď se to bere :) )
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    _BENNY: Čímž vylučuješ z procesu kde si dva, zaměstnanec a zaměstnavatel vystačí někoho, kdo by určoval a co není "spravedlivá mzda" a "poctivá práce" tedy nějakého vydařeného levotoče, případně jeho předůležitý ouřad. S hromadou chytráků pobírajících za svoji poctivou práci spravedlivou mzdu :-). Minule mu to nějak moc nevyšlo.
    Ono dycky to dopadne stejně, náš odborový boss taky nikdy nebojuje za nadprůměrné ba ani průměrné, ale za ty líný lemry...pochopitelně z pohodlí svý kancelářičky :-)

    _BENNY
    _BENNY --- ---
    ja bych teda spravedlivou odmenu urcite nechtel. ja chci odmenu pokud mozno nejvetsi, zatimco muj chlebodarce by ji chtel pokud mozno nejmensi. zbyva jen otazka kdo koho vic potrebuje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam