• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    FARFELOO: To je 25 mld. měsíčně, tedy 300 mld. ročně. Nabízí se otázka. Já ji nepoložím, ale určitě na ni přijdeš.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    FORTRESS: To mas uz dnes (sleva na dani, neco pres 2 tisice mesicne).
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Co takhle místo těm pracujícím něco dávat, co takhle jim třeba určitou částku nebrat? :)
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    Takze vlastne danovy bonus, ktery muzejit i do minusu. Jsem pro :-)
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Tak mi tyhle poslední volby udělaly trošku jasno i v tomhle tématu. Levice to projíždí na plné čáře a její jediný populistický projekt NZP má úplně nulovou podporu. Přitom takový krásný lidový návrh. Je tady ale základní chyba: lidi milují svoji práci a těch lenivých zdaleka není tolik jak se v tomto auditu říká. Myslím, že by měl někdo přijít spíš s programem základního příjmu, který bude ovšem podmíněn prací. Říkám tomu pracovně "Národní Příjem". Každý pracující Čech dostane od státu přidáno 5 000 korun měsíčně.

    Zatím ahoj, jdu najít charismatického kandidáta se kterým vyhrajeme volby.

    MANFRED
    MANFRED --- ---
    DANYSEK: Ono řešit je by se teda vyplatilo, akorát by nastal strašnej řev lidoprávních špezialistů.
    S ohledem na to, že jak to tak sleduju u nádraží, začínaj se jim docela vymykat z kontroly váhový rozměry, bylo by možná přínosný jim místo dávek dát ráno, v poledne a večer zdravou, plnohodnotnou krmi (klidně bych tam nechal realizovat se vegany nebo jiný progresivce:-), která by jim dodávala energii při dalším usilovném hledání zaměstnání, namísto sraček z místní gyrosárny, kterejma se živěj.

    VYHULENY_UFO: Mi povídej :-), nedávno pucbaba nalila do sprch nějakej sajrajt kterej se má ředit ve vcelku homeopatickym poměru neředěnej a několika pracovníkum slezla kůže na nožkách (naštěstí ne na prdeli, to by museli u moniťourů na velíně stát:-).
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MANFRED: vsak ja si svyho domovniho zamecnika, ostatne jako malire, elektrikare, uklizece vazim co to de a uplacim je jak to de.... vis jakej je problem napriklad sehnat dobrou uklizecku, to by ses normalne posral. my museli v praci uklizeni vyresit tak, ze sef pridal nasi slecne recepcni nejaky prachy a uklizi nam, protoze ty zensky z uklizecich firem, ktery nam posilaly.. tragedie.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    MANFRED: Nezamestnanych vzdy nejake procento bude. Rika se tomu prirozena nezamestanost. Statistika nezamestnanosti zahrnuje jak lidi, kteri praci nemuzou najit - ale i ty, kteri nejsou OCHOTNI praci vubec hledat. Ty druhe zminene nema cenu resit - je to jejich volba.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    VYHULENY_UFO: To je u nás stejný. Sehnat zámečníka je unikum, eště tak kopáče, teda dokud se mu neřekne, že nebude brát třicet čistýho :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MANFRED: matka pri duchodu maka jako mzdova ucetni v jedny maly vyrobne (kolin) a tedka shaneli lidi manualne zrucnyho zamestnance, takze sla dat na pracak zadost, aby jim vyvesili inzerat. rikala, ze prislo dost lidi, ale vsichni nepouzitelni...
    //ten kdo neni picus a neni narocnej si proste praci najde, protoze je.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    VYHULENY_UFO: Chybí tam kolonka "Nepoužitelní uchazeči o jakékoli zaměstnání" což by asi byla +- půlka z dosažitelných (tim se myslí, že mu jde zatelefonovat nebo ho odchytit když jde pro podporu, asi).
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    VYHULENY_UFO: Aby byla informace kompletní, nutno uvést, kolik luddité v září zničili robotů!
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    dalsi cisla...
    Nezaměstnanost v Česku v říjnu klesla na pět procent | ČeskéNoviny.cz
    http://www.ceskenoviny.cz//zpravy/nezamestnanost-v-cesku-v-rijnu-klesla-na-pet-procent/1412715
    Nezaměstnanost v České republice v říjnu klesla na pět procent ze zářijových 5,2 procenta. Bez práce bylo 366.244 lidí, nejméně od prosince 2008. Volných míst nabízejí zaměstnavatelé více než 139.000, což je nejvyšší říjnová hodnota od roku 2007. Vyplývá to z údajů, které dnes zveřejnil Úřad práce ČR.


    podtrzeno secteno, kdo chce a neni kunda, praci si najde... ti co nemakaji, by nemakali, ani kdyby jim nzp sypalo peceny holuby do huby...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: já nevím.. pouze trvám na tom, aby se tomu česky říkalo "lidovod" :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: ten muze prijit s cimkoliv a media mu to sezerou. jak to vypada s tim solarne pohanenym hyperloopem mezi bratislavou a brnem?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Hmm.. myslím, že bych mohl začít přijímat sázky na další velké téma, se kterým přijde Elon Musk... :-)
    Elon Musk Predicts Automation Will Lead To A Universal Basic Income - Slashdot
    https://hardware.slashdot.org/...elon-musk-predicts-automation-will-lead-to-a-universal-basic-income
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    jo, norskem se taky nejaky pirati a podmineni fantasmagorici ohaneli. a ejhle, norove proziraji svoji vlastni budoucnost... neni lepsi dukaz, ze vselikaky socialni podmineny prijmu jsou picovina.

    http://byznys.ihned.cz/...-zasahl-propad-cen-ropy-socialni-stat-musi-zachranovat-z-fondu-budoucnosti
    Norsko ze zisků z prodeje ropy a plynu vytvořilo největší světový suverénní – tedy státní – investiční fond, jehož palebné síle 890 miliard dolarů konkurují pouze podobné fondy států Perského zálivu. Jenže už třetí rok po sobě si – o desítky let dříve, než si Norové mysleli – vláda musela do fondu sáhnout pro peníze na vyztužení rozpočtu. "Fakt, že máme peníze ve fondu, snižuje tlak na norskou ekonomiku, který by v tomto období nízkých ropných cen byl vyšší. Na stav fondu se ale musíte zeptat ministra financí, moje práce je vytvořit co nejvyšší hodnotu z energetiky," říká ministr Lien.

    Fond je proslulý tím, že jeho manažeři mají poměrně striktní etická omezení pro to, kam investovat. Nedávno musel pod tlakem kritiků jednu investici do energetické firmy, která znečišťovala ovzduší, stáhnout. Nyní ekologičtí aktivisté tvrdí, že i nové koncese v Arktidě na těžbu mohou ohrozit životní prostředí. "Nevládní organizace a ochránci protestují vždy a všude proti všemu, co vydělává peníze," namítá ministr. "Je pak otázka, z čeho financovat sociální stát, kdyby některé nevládní organizace mohly rozhodovat o tom, co můžete a nemůžete dělat."
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    nejaka aktualni cisla pro kategorii duchodce. doporucil bych piratum a jinym alternativcum, aby si za domaci ukol spocitali, kolik by bylo nutne vydat na NZP jenom duchodcum, jestli by zbylo neco i na ostatni a vubec i na chod statu.

    Počet starobních důchodců roste, průměrná penze je 11.441 Kč | ČeskéNoviny.cz
    http://www.ceskenoviny.cz/...avy/pocet-starobnich-duchodcu-roste-prumerna-penze-je-11-441-kc/1411795
    Průměrný starobní důchod v Česku činil v září 11.441 korun, což je o 107 korun víc než loni. Celkem bylo vyplaceno téměř 2,4 milionu starobních penzí, což je zhruba o 18.500 více než ve stejné době před rokem. Téměř 600.000 z nich tvořily předčasné důchody. Vyplývá to z údajů, které ČTK poskytla mluvčí České správy sociálního zabezpečení (ČSSZ) Jana Buraňová.
    ...
    K září 2016 dosáhly příjmy na důchodovém pojištění zhruba 276,4 miliardy korun, výdaje činily 291,3 miliardy korun. Výdaje ovlivnil i jednorázový příspěvek k důchodu 1200 Kč, který ČSSZ vyplatila důchodcům letos v únoru.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: Spammeri, co k tomu dodat. Clanek na miste, kam vubec nepatri...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    tohle téma se poslední dobou hrozně často opakovaně vrací na Slashdot.. a sice tam komentáři namítají, že to není technologické téma a nepatří tam, ale má to za pár dnů 900 komentářů (argumenty jsou dost podobná jako tady)
    Slashdot Asks: Do We Need To Plan For a Future Without Jobs And Should We Resort To Universal Basic Income? - Slashdot
    https://hardware.slashdot.org/...-future-without-jobs-and-should-we-resort-to-universal-basic-income
    předchozí odkazy:
    [ XCHAOS @ Nepodmíněný Základní Příjem ]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam