• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    FARFELOO: wtf? Pokud automobilka vyrobila kdysi 100 000 aut za rok s 5000 zaměstnanci a teď vyrobí 200 000 aut s 2500 zaměstnanci, tak má každý člověk 4x vyšší produktivitu. A jestli má roboty nebo mimozemšťany je v tomto případě úplně jedno
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    FARFELOO: no a clovece, kdo ty tovarny vymyslel a postavil? roboty? nene, zvysila se produktivita a dalsi vec je technologicky vyvoj a vyzkum a vzdelani.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    DANYSEK: Ten graf ukazuje americký průmysl. Nevím, co s tím má společného Čína ;-) a bavíš mě hrozně tím, jak opakovaně používáš argument, že data nejsou z čr... :-D i ty vlastenče :-D
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    JIMIQ: nezvýšila se produktivita lidí, ale továren. Asi tam bude pár robotů... moje dcera se ráda kouká na YouTube na videa z automobilek, takže můžu potvrdit :-D

    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    FARFELOO: Kdyz americani hromadu veci vyrabi v Cine a to ten graf jaksi nezohlednuje :) Ale chapu, nasel sis "libivy" graf, co ma jeste jednu vadu - nezijeme v Americe ;)
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    FARFELOO: čili produktivita se zečtyřnásobila (polovina zaměstnaných udělá dvojnásobný výkon) a lidi se mají mnohem lépe než v 50. letech. Za mě dobrý
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Myslim že ta průmyslová revoluce už má vyjít ve verzi 4.0
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    web 2.0 je buzz word z jednoho prostého důvodu - neexistuje exaktní definice co to ten web 2.0 je
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: Zajiste, od nataceni klikou jsme se posunuli az k tlacitku Start :D /ironie
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PETER_PAN: k ty posledni vete. muzeme se shodnout ze soucasna podoba automobilu se oproti tomu v 90's da nazvat automobil 2.0 ???
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Firmy hledají skuliny v zákoně jak zaměstnat černou pracovní sílu ze zahraničí — ČT24 — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/...daji-skuliny-v-zakone-jak-zamestnat-cernou-pracovni-silu-ze-zahranici

    Realita na pracovnim trhu... kde jsou ti zli roboti, co pry berou lidem praci? :D
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    VYHULENY_UFO: Průšvih je, že místa okolo PC, ŘS a podobně nejsou pro blbce, protože vykydat nejni třeba.
    OLDASADLO
    OLDASADLO --- ---
    hustě, popírání webu 2.0, tady to graduje.

    FIONOR: beze všeho, když budeš konkrétnější. jen tak narychlo od oka bych řekl, že všechna tvrzení je možné vygooglovat do minuty. zadej si do obrázkového vyhledávače corporate wage share, ceoto worker pay ratio, income inequality, wage stagnation atd atd, uvidíš ty samé křivky ve stovkách různých grafů. je to empirie, žádné feelings over facts, ty konstruktivní kritiku.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    Kdyz se v 90.letech mluvilo o web2.0 myslelo se tim presne tohle. Webova aplikace s plnou funkcionalitou. A HTML5 je presne to na co se cekalo a o cem se mluvilo s ohledem na web2.0. Z meho pohledu je uz nejakou dobu v tomhle hotovo. Rada dalsich aplikacich samozrejmne. Muzes argumentova lagy apod., ale to je uz evolucni zalezitost, ne konceptulni. To je ale vedlejsi cast diskuze. Ke zmenam dochazi pochopitelne kontinualne a ty pojmy nejsou definovany arbitrarne, ale komunitou samotnou - at uz novinarskou, IT, sociologu apod. - to neni dulezite.

    Shodneme se alespon na tom ze soucasna podoba webu se oproti tomu v 90.let da nazvat web2.0 ? Aniz by jsme byli schopni urcit presne co uz je a co neni.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PETER_PAN: google doc jsou pro me jen webova aplikace, ktera je postavena nad aktualnimi technologiemi (html5, ajax..). ja sem pripojenej k siti uz 23let a v podstate podle tyhle logiky by se mel web povysit o verzi kazdy 2 roky. ;0)
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    VYHULENY_UFO: To je zajimave. Zkusenosti jinych deklasujes na uroven blabolu, svoje zkusenosti pak nad uroven soucasneho ekonomicko-socialniho state of the art. :-)

    No nic. Kazdopadne web2.0 je plne pritomny - Google Doc splnuje definici presne. Co se tyka prumysl 2.0 - myslim ze jsme ho take soucasti. Male podniky, maloseriove vyroby CNC, pomalu nastupujici 3D tisk (i pro prumyslove aplikace), automatizace na drive nemyslitelnych urovni a hlavne sprazeni s on-line svetem (zakaznik a tim myslim treba firma, zada barvu a na druhem konci evropy zacne ze linky lezt oranzovovym laminem potazena deska .. napriklad).

    Stejne tak ctvrta prumyslova revoluce nebude nic ze dne na den, pocitam ze to bude trvat tak dlouho jako penetrace vypocetni techniky do vsech koutu lidske cinnosti = minimalne 1 dekadu. Rozhodne bych v tom videl prilezitosti spise nez strach z plosneho propadu zivotni urovne. Samozrejmne rizika existuji, ale myslim ze negativni dopad bude zejmena na asijske staty s levnou pracovni silou. Nektere obory uz se do Evropy vraci, treba ten muj - "organicka chemie" v Evrope uz dokaze i cenove konkurovat te Cinske a to pred 10ti lety absolutne neplatilo. To je ale jen odbocka.

    Problem vidim nikoli v robotizaci a automatizaci, jako v soucasnosti. S neustale se zvysujicimi naroky na zamestnance at uz pozadavky na jeho kvalifikaci, kognitivnim vydeji nebo mnoztsvim hodim stravenym pracovnim procesem a externalitami, mame i pres vyrazne zvysenou efektivitu prace vlivem technologie nizsi zivotni uroven nez lide na prelomu 70. az 80. let. (myslim zapadni svet globalne) Ve skutecnosti by slo jit jeste dal, ale to uz je slozitejsi debata.

    A nemyslim tim to co si muzes koupit jako iPhone, letecky do Parize, nebo auto pro kazdeho, ale moznost se vubec zabyvat zivotem samotnym. A to je to co povazuji za problem - musis vydavat mnohem vic a mas min zivota a mene casu - mensi satisfakci. To je problem. Neni to nic z moji hlavy, pise o tom mnoho lidi kteri se tim realne zabyvaji v ramci etablovanych vednich oboru.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    FARFELOO: zkusenosti, je to neco jako rebranding. tim ze zmenis jmeno a barvy nebo pridas nejaky cislo, zmrdskej vyrobek nezlepsis.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    VYHULENY_UFO: A čím to máš podložené? Můžeš se odkázat na nějaké zdroje podporující tvé feelings over facts?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ctvrta prumyslova revoluce je dalsi buzzword jako web2.0 a nebo prumysl 2.0. nepodlozeny cisly. ale hezky se o tom vypravi a krasne se proto delaji manazersky presentace.
    realny stav je takovy, ze prace bude stale dost, s roboty i bez bez nich.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam