• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    VYHULENY_UFO: Jestli něco historická zkušenost v ČR říká, tak to, že úředníků nikdy neubude. Konkrétní jedinec může o práci výjimečně přijít, ale místa se maximálně převádí na jinou práci v rámci státní správy.

    COMODOR_FALKON: Pořád ve srovnání se soukromým sektorem dělají hovno.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    COMODOR_FALKON: mozna zvysili, ale ono se na mnohych statnich uradech predtim taky nepredreli... to je samy cigarko, kaficko, zvanenicko... jejda, ono se po nas taky chce, abysme neco delali? Nemyslitelne :)
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    VYHULENY_UFO: Spíš převedení na jiné agendy. Od roku 2013 politici zvýšili papírování asi o 200%, ale počty (státních) úředníků jsou cca na 80% a tabulky jsou maximálně na 110%.

    + kvůli služebnímu zákonu museli odejít skoro všichni lidi bez maturity. Kvůli tomu v podstatě nefunguje ČSSZ (bez výhledu na zlepšení).
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    COMODOR_FALKON: o jejich praci bych se fakt nebal, ze... :)
    Stát má stejný problém jako řada firem: hledá pět tisíc úředníků - iDNES.cz
    http://ekonomika.idnes.cz/...idka-pracovnich-mist-dxp-/ekonomika.aspx?c=A170804_112404_ekonomika_pas
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    kratkodoby experiment s NZP, ve kterem vsichni vedi ze jednou skonci (a proto nema smysl hned ted odjet do Las Vegas), nebude vypovidat vubec o nicem
    SEAMON
    SEAMON --- ---
    COMODOR_FALKON: No ak sa bavime o tom systeme, co idu skusat v kanade, tak tam nevidim nejaky prilis velky priestor na rusenie uradnickych miest.

    Vo vseobecnej rovine - tam mi to stale pride otazne. Ako napriklad ukazalo grecko - aj mrtve duse mozu dostavat dochodok, alebo socialne davky. Takze ako bude NPZ automaticky riesit problem zaniku naroku - ak sa zrusi vacsina aparatu? :)

    Lebo povedzme si uprimne - pochovat babicku tajne na zahrade, aby sa mohol kasirovat jej prijem - to mi nepride az take sci-fi v niektorych spolocenskych vrstvach. :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    COMODOR_FALKON: ale jednak jde očekávat uvolnění personálních kapacit vázaných na kontrolu oprávněnosti výplat a administraci správního řízení

    to znamena proppousteni ze statni spravy (ano, coz lze hrozne snadno v soucasnem systemu, kdy urednika se smlouvou na dobu neurcitou tak lehce nevyhodis, ale spis ho preradis na jinej usek) a uplne vidim, jak ty lidi dekuji za to, ze jim ZP umozni znovu si s klidem hledat praci. obavam se, ze na spleni teto zakladni nepodminene fantasmagorie je potreba udelat dost kroku, ktere se nesetkaji s ohlasem. zvlaste u odboru.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    VYHULENY_UFO: To asi nehrozí, ale jednak jde očekávat uvolnění personálních kapacit vázaných na kontrolu oprávněnosti výplat a administraci správního řízení, jednak zvýšení odolnosti obyvatelstva vůči citovému vydírání - které funguje i díky tomu, že si lidi často neuvědomují, jak vysoké ty dávky jsou...

    Že pro některé jednotlivce je aktuální ZP okolo 13 tisíc měsíčně.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    SEAMON: jasny :D ja proste neverim, ze lidi, kteri dotedka nemakali a byli na davkach (at se jm rika jak chce), s nejakym ZP zacnou radi a hodne makat.
    SEAMON
    SEAMON --- ---
    VYHULENY_UFO: Hmm.. ok tak ked hento je zakladny prijem, tak potom je CZ a SK v tomto smere davno vpredu - u nas uz roky sponzorujeme urcite skupiny obyvatelstva davka... erhm ZP. :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    Kanaďané na zkoušku zavádí základní příjem pro tisíce lidí. Každý dostane měsíčně přes tisíc dolarů | Hospodářské noviny (IHNED.cz)
    https://zahranicni.ihned.cz/...kladni-prijem-pro-tisice-lidi-kazdy-dostane-mesicne-pres-tisic-dolaru
    HUGO
    HUGO --- ---
    tak si říkám kolik by asi stálo "zakoupení" občanství na které by se vázala doživotní renta a kolik by hodil její následný prodej; a co pak s těmi lidmi, co by ten balík obratem prožrali :)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    COMODOR_FALKON: to je ale trosku divny ne? clovek tady pracuje, plati dane, odvadi odvody... a pak si bude muset vsechno sam platit, ptz system je nastaveny tak aby pritahoval socky?
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    _BENNY: Spíš bezhotovostně.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    COMODOR_FALKON: a ti co nejsou obcani (napr kdyz u nas jen pracuji) si budou naklady na zdravotni, socialni atd platit na prepazce v cash?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    COMODOR_FALKON: otazkou je, zda takove omezeni ma sanci vubec legitimne projit s ohledem na mezinarodni pravo :)
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    _BENNY: Nevím, co se tu posledních 1200 příspěvků řešilo, ale přimlouval bych se za přejmenování na "(Ne)podmíněný" - prptože očekávám, že minimálně podmínku občanství příjemce nikdo rozporovat nebude...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    _BENNY: tak to se vi uz od zacatku, ale retardovani fanousci to akorat nevidi.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    _BENNY: "Peceni holubi zdarma a bez prace rovnou do pusy" ...ale jo ;-)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    takze nepodmineny zakladni prijem ve skutecnosti neni vubec nepodmineny, tzn. muzu tento klub prejmenovat nebo rovnou smazat?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: pokud je tvuj osobni, tim hur... s temi lety, co s internetem pracujes by ses mel byt schopen k tem informacim dopracovat sam :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: tenhle návrh ale s Piráty nemá nic společného....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam