CYNIK: asi byly ty garance použitý obráceným směrem - tedy u zpětných hypoték těch, kdo už bydleli a pak si teprve půjčili, ne těch, kteří si půjčili na bydlení a jinak by nebydleli. Nejsem úplně odborník na finančí krizi roku 2008. Mám ale na mysli i bubliny v Irsku nebo ve Španělsku, které určitě nevznikly díky regulacím americké vlády. Snažíš se tu odvést řeč k nějaké dílčí kauze, já mám na mysli obecnou strukturu spekulativních bublin.
CYNIK: hele, nějaký základy mám, ale korporace jsou trochu zvláštní živočišný druh. Neexistují ve vzduchoprázdnu, potřebujou ekosystém právního podhoubí státu. Ta konverze celých čísel, tedy to, že hospodaření může skonči i v minusu, na přirozená čísla, tedy že akcionáři mohou max. přijít o vsazené peníze a dluh se na ně nepřenese, to je docela sofistikovaná struktura, že.
V zásadě, já nemám nějaké světoborně revoluční názory. Jestli korporace existují nějak samy o osobě, nebo díky platformně právního státu, to si konzultuj s někým jiným. Jestli máš pocit, že je to umělá otázka, tak si podle mě reálným dilematům fungování dnešního světa dost vzdálen a koukáš na ně z nějakého bezpečného odstupu.