SUFFOCATE: zdar! vyresili jsme to uspesne prostr. FB, tuto cestu bych velmi doporucovala (Asociaci jsem tehdy oslovila s dotazem prostr. mejlu, neodpovedeli, ale nevadi, mezitim jsme si pomohli sami).
zacala jsem vic sledovat domskol skupiny (Domaci a komunitni vzdelavani, a pak dalsi, ktere souvisi s nasi lokalitou), diky cemuz jsem zachytila info o nove vznikle alternativni skole pobliz Brna, ktera splnuje nase podminky a naplnuje nase potreby. stala se dobra haluz, a to ta, ze pocas nasi dochazky skola ziskala akreditaci MSMT, a casove to vyslo tak dobre, ze dcera je tam rovnou i zapsana, takze je to uplne perfektni (vc. takovych detailu, ze prezkusujici je nase pruvodkyne, t.c. uz kamaradka, no nemohlo to byt lepsi, uvidime, jak se to bude vyvijet v case).
prijde mne, ze se vyplati ve zminenych FB skupinach sledovat i ty jednotlive diskuze, i kdyz treba zrovna v tu chvili to neni relevantni tema pro tebe, protoze obcas tam probehne info jako kontakty na dobrou PPP, psychologa, cokoliv - to nikdy neni skoda ulozit si na pak (taky haluz - na jeden dotaz mi odepsala jedna hodna a mila pani soukromou zpravou, a poskytla mi dost podrobne zakulisni info o PPP, a taky kontakt na vstricnou reditelku jedne skoly)
v posledni dobe mi taky prijde, ze tech komunitnich spolku a ruznych skol vznika nejak hodne, presne jak psala Ymladris, jak houby po desti. tak se proste vyplati to sledovat a kdyz je prilezitost, tak se jet podivat i kdyz je to treba zrovna trosku dal, nikdy nevis, na koho narazis, s kym se seznamis a k cemu to povede... hodne jsem teda musela vystoupit ze sve komfortni zony skrz toto, nejsem natolik socialne exponovana a ani nechci byt, ale proste s detma je to do jiste miry nutny (s domskolakama stopro)
a jestli mas pocit, ze jste aktualne uvizli na mrtvem bode, tak si z toho nedelej hlavu a nech to zatim byt, ono se to vyvine a v prubehu doby se dalsi cesta sama ukaze (a mezitim muzes sledovat FB pro pocit, ze pro vec neco delas). jak to pozoruju ve svym okoli a zpetne vyhodnocuju i u nas, tak tahle obcasna jakoby uviznuti na mrtvem bode se mne zdaji v pohode a kolikrat i potrebna, nevim jak to lip vysvetlit, ale nekdy je fajn setrvat chvili i v necem na prvni pohled nevhodnym nebo ne uplne funkcnim ci pohodlnym, protoze to pak samo ukaze cestu dal.
moc drzim palce!