• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MONYSEKAUTORSKÁ POEZIE *
    TOMASZ
    TOMASZ --- ---

    Ráno mrazivě vydechlo odpověď
    a všechno bylo najednou prázdné
    uprostřed zvonů
    a červené hlíny

    Jen v tobě zůstal ten kámen
    a ve mně ozvěna
    umlčeného rozhovoru
    a nevyhnutelnosti

    NECECH
    NECECH --- ---
    QUANTI: svěcené vody se bojím :D
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    NECECH: někomu při takové snaze nepomůže ani svěcená voda.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    já nějak nechápu tu periodickou událost, kdy někdo přijde, začne všem vykládat, že to dělaj blbě, on to dělá dobře, kritika ostatních je blbá, jeho kritika je dobrá. Chodím sem dlouho, někteří "kmenoví" autoři/kritici a jejich názory jsou mi bližší, jiní vzdálenější, ale víceméně jsou všichni korektní a většiny si vážím. Ale čas od času někdo přijde s tím, že chápe účel klubu líp než jeho etablovaní členové... kdyby šli lidi s těmahle ambicema radši dělat podobné věci třeba do parlamentu nebo tak něco :D
    MAEROR
    MAEROR --- ---

    ...

    a co se stane
    když mi neuvěříš smutek?

    když půjdeš domů
    ještě dřív než já
    a budeš mluvit s oprýskanou vanou
    mými knihami
    dětmi
    nevyžehlenou košilí?

    chuť jablek
    začíná v ostříhaných větvích
    můj stesk
    v hlubině pod nohama

    NATASHA
    NATASHA --- ---
    NECECH: Reflexe je tu žádoucí, ale není povinná. Když tu Tvá báseň nikomu nestojí za reakci, nezbývá Ti, než to akceptovat. Je to normální a stává se to tu všem.
    NECECH
    NECECH --- ---
    a kdyz se vam to nelibi (NECECH), bych rad vedel, proc; takove anonymni minuskovani mi moc nepomuze pri moji snaze stat se akceptovanym autorem v tomhle "elitnim" klubu
    BUBLINKY
    BUBLINKY --- ---
    NATASHA: Moc děkuji a ano, svádí mne to mnohdy velice, a toto je jeden z těch případů, řekla bych. ;) Jinak jistě, vrchol je tam, kde jej cítíš. ;)
    NECECH
    NECECH --- ---
    rad bych mel kritiku od fina a/nebo tomasze, ale vubec nezavrhuji ostatni kritiky, zajima me vas nazor na moje nove dilo, ke kteremu me inspiroval styl jednoho z mych oblibenych autoru: Básník v pruhovaném triku a v brýlích s kostěnou obroučkou http://www.pismak.cz/index.php?data=user&id=42875

    chtěl bych mít obrovskýho čuráka

    abych mohl vyjebávat s kýmkoliv
    a aby ho/ji to pořádně bolelo

    aby mi všichni záviděli
    když chčiju do pisoáru

    abych s ním vydělával spoustu šupů
    za to, že šukám pěkný holky v porno filmu

    aby všichni pochopili, že jsem výjimečný
    že jsem opravdu největší čurák

    největší čurák na světě
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    BUBLINKY: Víš, já se tady nemohu zbavit dojmu, že jsi skončila v ornamentu. A nevím, jak to máš Ty, ale mne někdy strašně svádí si "usnadnit" život a vykroužit konec právě tak, jak se nabízí --- souzvukem, něčím, co vykřikne: ha, pointa, všichni vidíme.
    Tady to pro mne ale vystavěné očekávání srazilo k hmmm, hezké --- což nemám ráda, když se mi u básní děje, protože to potom nesetrvají. Projdou, zmizí, nenechají kousance.

    Jakou odvahu má kost/v živé tkáni? - vrchol textu. Ostatně, můj zájem o kosti v básních je známý :) Ale samozřejmě ne proto. Protože zatrnulo, zabolelo.
    MALEMKRALOVNA
    MALEMKRALOVNA --- ---
    TOMASZ: Já zase naopak stojím o tvojí (nejen tvojí) kritiku v našem auditku bez toho, že by tě někdo vyzval, i názor protistrany může být dobrý ... jediné oč nestojím, je pouhé upozornění na hrubky :-)
    NECECH
    NECECH --- ---
    Nebo musite zmenit vase pravidla.
    NECECH
    NECECH --- ---
    Podle pravidel tohoto klubu by autori, kteri moji kritiku nechteji, meli dodat neco jako "preju si kritiku od Fina a Tomase, ale nepreju si kritiku od Nececha". Ochotne vyhovim.
    NECECH
    NECECH --- ---
    *dobe
    NECECH
    NECECH --- ---
    Pravidla tohoto klubu:
    1. Zde uveřejňujeme pouze vlastní díla.
    2. Reflexe i kritika je přípustná, dokonce žádoucí. Kritizujeme však dílo, nikoliv autora.
    3. Hádky a osobní invektivy budou mazány.
    4. Pokud nestojíte o kritiku, napište to k svému dílu. Totéž v případě, že si ji opravdu zásadně přejete - a berte v úvahu, že může být i odmítavá.
    5. Pokud stojíte o kritiku od konkrétního člověka, neváhejte ho požádat, třeba vám vyhoví.
    6. Pokud vám pravidla tohoto klubu nevyhovují, jděte jinam.




    Nic z toho jsem v posledni dobre neporusil.
    TOMASZ
    TOMASZ --- ---
    NECECH: Ale ale, tak to přece úplně stačí, to je to, co se od začátku chce: nenarušovat pravidla obvyklá v jednotlivých diskusích. Nic víc přece není potřeba, ne?
    NECECH
    NECECH --- ---
    TOMASZ: V tomto pripade nemame dohodu a kazdy si ta pravidla budeme nadale vykladat po svem.
    TOMASZ
    TOMASZ --- ---
    NECECH: Já to vidím tak, že budeme respektovat pravidla jednotlivých diskusí a na půdě té které z nich se chovat, jak se očekává. Vlezte sem s tím, co si tam píšete, a dostanete přes držku úplně normálně. Naopak třeba já budu u vás kritizovat, jedině, když o to budu explicitně požádán autorem. Pak se ale nedivte. V NP budou nadále končit srágory, které vážně překročily hranice dobrého vkusu. Od toho ta diskuse je a nevidím důvod, proč z toho procesu kohokoliv vyčleňovat.
    NECECH
    NECECH --- ---
    TOMASZ: Dekuji za nabidku stat se tvym prvnim veleknezem, ale slibil jsem to uz nekomu jinemu, takze bohuzel musim odmitnout.

    Postoj Pranice a tkanice si nechaji svoji pravdu a dovoli AP, aby si nechala tu svoji taky sice nepokladam za uplne optimalni, ale pokud to povede k lepsimu vztahu mezi obema kluby a vetsi spokojenosti jejich clenu, proc vlastne ne?

    Jen musime jeste trochu resit, co tento postoj obnasi.

    (1) Nebudeme se vzajemne prudit jedovatou kritikou, nebo budeme? Kdyz ano, jak casto? (Kdyz ne, tak od tebe pozaduji stazeni nedobrovolneho prispevku autorky Meybyby z nastenky Nejhorsi poezie vesmiru.)
    (2) Jakym zpusobem budeme vzajemne soutezit a kritizovat se tak, aby to nikoho neurazilo?
    (3) Co se stane, kdyz nejaky autor porusi tato pravidla?

    To jsou jenom zakladni otazky a myslim, ze casem vyvstanou dalsi. Nicmene budu jejich zodpovezeni pokladat za dobry zacatek konstruktivni koexistence.
    TOMASZ
    TOMASZ --- ---
    NECECH: Poslyš, to bude tím, že je velmi pravděpodobné, že všechna témata, která tady řešíš, jsem už také v minulosti řešil a poměrně hodně a do hloubky o nich přemýšlel. (Ne nutně s dobrým výsledkem, to ne, konečně jsem jen polobůh.) ;) To způsobuje, že když o něčem začneš, okamžitě mi vytane na mysli závěr, ke kterému jsem dříve dospěl. To způsobuje, že si myslím, že mám pravdu. (V tom se mohu mýlit, ale v naší diskusi se zatím spíš ukazuje opak.) To způsobuje, že mám tendenci zaujmout ve své odpovědi mentorskou pozici. Ano, chápu, že to není ideální a může to být frustrující.

    Ten problém je o to větší, že lidé mají tendenci si myslet, že skrytí se za internetovou anonymitu je činí sobě absolutně rovnými, což je předpoklad zcela mylný. Obvykle se brzy pozná, kdo je pitomec, a kdo je zase arogantní prase. ;)

    Na svoji obhajobu bych rád podotknul, že i mně vadí a hrubě se mi nelíbí Tvůj postoj. Narozdíl od Tebe se s tím ale vyrovnávám tak, že Ti ho ponechávám, a sobě ten svůj, a snažím se krotit, co to jde. Úplně to nejde, ale uznej, že u "metro nemývá zpoždění" jsem se třeba udržel a nekomentoval to ve vaší diskusi. Nemluvě o té hromadě příšerností, co se tam teď rojí, kterou být zde bych asi nemilosrdně natíral pro věci úplně jiné, než gramatiku. To nebylo proto, že bych to přehlédl. Ty naopak si nedáš pokoj a neustále prudíš. Diskutovali jsme dlouho, a podle očekávání s mizivým výsledkem. Kdyby závěr té diskuse byl: "Pranice a tkanice si nechají svoji pravdu a dovolí AP, aby si nechala tu svoji také," bylo by to okay. Ale to, co jsem napsal tučně, mi tam stále maličko chybí.

    Pokud to ale nejde, nechat nás tu žít a v rámci možností se přizpůsobit zdejším pravidlům, pak navrhuji, aby sis raději založil diskusi-kult polobožstva Tomásze a dalších, které uznáš za vhodné, a tam jste nás společně uctívali. Bylo by mi ctí, kdybys byl prvním veleknězem mého kultu. ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam