• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MONYSEKAUTORSKÁ POEZIE *
    Na nástěnce najdete pravidla klubu, informace o textech zdejších autorů jinde, poetické kluby některých zdejších přispěvatelů a také další kluby, zabývající se literární tvorbou.
    Tamtéž si přečtete také rady a postřehy o psaní, kritice a nutnosti autorské práce. Přečíst si nástěnku se velmi doporučuje.

The best of tohoto klubu (jak ho vidí někteří zdejší autoři a kritikové) najdete zde: Autorská poezie - výběr Můžete také nominovat.
    Pokud píšete hodně emotivně a vaše texty jsou spíše prožitkové, můžete zvážit uveřejnění v klubu Emotivní poezie
    V případě, že nemáte zájem o kritiku a chcete se hlavně podělit o svoje zážitky, doporučujeme klub Azyl pro věčné romantiky
    Obtížné aspekty poetova života a všemožné drby z oboru zpracovává Těžký život básníkův
    Pokud vás klub Autorská poezie všemožně rozčiluje, navštivte opoziční autorský klub Poesie bez pranic a tkanic
    Technická poznámka: klub je zpřístupněn ke čtení i pro off-Nyx čtenáře.
    rozbalit záhlaví
    BUBLINKY
    BUBLINKY --- ---
    TOMASZ: Děkuji za reakci. Zrovna ten třetí verš bych tam ráda nechala, to už bych, když už, raději "vyhodila" druhý verš. ;)
    TOMASZ
    TOMASZ --- ---
    BUBLINKY: Líbí. Jen bych vyhodil ten třetí verš s jitrem, protože (aspoň pro mě) je tam redundantní a přepíná tu popuštěnou myšlenku příliš moc. :)
    BUBLINKY
    BUBLINKY --- ---
    Zdálo se mi
    o popuštěném světle
    zmírněném pnutí jitra

na dohled
    od našeho domu
    jiskřily meze
    BUBLINKY
    BUBLINKY --- ---
    NATASHA: Děkuji Ti.
    NECECH
    NECECH --- ---
    TOMASZ: Mel bys rovnou doporucit Poesii bez pranic a tkanic... Tam podobne naladene autory mame, prijimame a podporujeme...
    FIN
    FIN --- ---
    NOXNOCTIS: proti nadávkám nic, za jejich správné psaní vše :-)
    TOMASZ
    TOMASZ --- ---
    NOXNOCTIS: V tom případě abys snad rovnou přispíval jinam. To by bylo moc fajn.
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    BUBLINKY: To by šlo. Po delší době Tvůj text, ze kterého nemám chuť vykusovat, přepisovat, mít komentář. Akceptuju i tu rytmizaci, která to usnadňuje. Držím zobák a vidím to, jsem TAM.
    BUBLINKY
    BUBLINKY --- ---
    Na obloze

Nad klenbou dvorku
    Jako popel z krematoria
    Ptáci

Něha a šum

Teplo od nohou
    To kočka se přitulila
    Ke ztuhlým nártům
    FIN
    FIN --- ---
    NOXNOCTIS: zkurvysyn se psalo se "z" již v roce 1988, kdy vyšel první šmírbuch jazyka českého. s modernizací některých výrazů a la museum, filosofie na muzeum, filozofie to tedy nijak nesouvisí. skurvysyn zkrátka nebylo správně ani před tím zjednodušením. nejde tedy o “překlep”.
    TOMASZ
    TOMASZ --- ---
    NOXNOCTIS: Domnívám se, že zkurvysyn je člověk, kterého porodila kurva. Tato patrně takto činila na porodním sále s nohama nahoře na těch podpěrách a ten panchart z ní lezl vodorovně, nikoli směrem shora dolů, proto se to píše se Z na začátku, a ne se S, jak jsi to napsal Ty, Ty hlavo.

(Oslovení "ty hlavo" používal mj. Kozlík z Roháčku ke svým synům, obvykle, když se zrovna příliš nepředvedli.)

...nemohl jsem si pomoct. :P
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    MOMENT: hele ale tohle je hrozně hezká věta s básnickým potenciálem ;) Fakt.
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    FIONOR: Slyším blues. Celkem se přikláním ke komentáři od Bublinky, a neřízlo to se mnou o zem, ale broukám si.
    BUBLINKY
    BUBLINKY --- ---
    NATASHA: Mně to tam právě zavazí v tom smyslu, že nemám tolik prostoru pro svou fantazii. Nemohu si položit více otázek. ;)
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    BUBLINKY:
    MAEROR: Jsem si to zkusila přečíst tak, jak pravíte, a jo. To ostatní je zálibné převracení pindů.
    BUBLINKY
    BUBLINKY --- ---
    FIONOR: Ale docela by se mi líbila i lehce prošrtaná. ;) Třeba toto a nesou otisky dlaní opilých cizinců mi přijde až příliš doslovné. Zejména když tam pak máš močícího Rusa. ;)
    BUBLINKY
    BUBLINKY --- ---
    FIONOR: Pro mě je to příjemná "náladovka" takhle po ránu, těžko říci, zda mi to bude fungovat i nadále, ale teď se mi tedy moc líbí.
    MAEROR
    MAEROR --- ---
    BUBLINKY: Hmm, mám to s těmi strofami zrovna tak.
    BUBLINKY
    BUBLINKY --- ---
    NATASHA: Četla jsem ji několikrát a zjistila, že by mi asi stačila první, předposlední a poslední strofa. Ale za špulku domova opravdu děkuji.
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    NOXNOCTIS: tohle až proškrtáš, tak ti zbudou jen ty verzálky v zájmenech.
    BRIDGET
    BRIDGET --- ---
    TAK NAPUL
    Věčné útěky
    před jeho očima
    Jen Fantazie
    sílu má
    +++++++++
    Někdy jde meruňka
    ztěžka od pecky
    (To když nedozrála)
    A bez slunečních paprsků