• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MONYSEKAUTORSKÁ POEZIE *
    BUBLINKY
    BUBLINKY --- ---
    NECECH: Nečechu, jdi se uklidit do Jedovatý, nás nenasereš, jen nás tady nebavíš.
    NECECH
    NECECH --- ---

    všichni chtějí poezií
    nikdo nechce sympatií
    všichni mají na to recht
    onanie, ale echt

    všichni chtějí pravdu popsat
    v rytmu pěkné básni hopsat
    kdepak, nikdo nechce hádky
    stačí napsat strohé řádky

    hlavní je, že kvalita
    skutečně je jednotná
    pravá, levá, kupředu
    já vás zase naseru

    NATASHA
    NATASHA --- ---
    ALL: V tomhle klubu by vám mělo jít víc o poezii než o vás. Víc o básně než o demonstraci postojů.

    Pojďme se k tomu zase vrátit.


    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    TURBOMRDAC: Aha, takže to není o kvalitě či nekvalitě textu, ale o osobních sympatiích?
    NECECH
    NECECH --- ---
    BUBLINKY
    BUBLINKY --- ---
    NECECH: Začínáš rozjíždět flame, tak bacha...
    NECECH
    NECECH --- ---
    FIN: když už jsi začal s tou hudbou, tak ten tvůj kytarový "mág" na můj pohled má zbytečně moc strun a ta jeho éterická hudba mě vůbec neoslovuje... pravou rukou hraje akorát na harfu a levou rukou chytá akordy do prázdna... obdiv si zaslouží jenom jeho šílený nástroj... "Drifting" od Andy McKee je z mého pohledu na mnohem vyšší úrovni: http://www.youtube.com/watch?v=Ddn4MGaS3N4

    a samozřejmě, že umělec podobného kalibru pravděpodobně začal hrát, když mu bylo 5 let a od té doby praktikuje denně, ale učitel na hudební škole ho stejně pravděpodobně poučoval o tom, že se rukou nemá bušit do kytary, protože od toho přece máme bicí...

    BUBLINKY: možná pro Finovi přátelé a jiné zasvěcence, kteří dokážou odhlédnout od jeho zvláštního stylu... a s pojmem "pravda" bych na tvém místě byl opatrnější, mám pocit, že ho používáš podobně naivně jako Maeror pojem "hodnota díla"...
    BUBLINKY
    BUBLINKY --- ---
    BUBLINKY: Pravda, sic obšírněji, ale k věci, po Finovsku. ;)
    BUBLINKY
    BUBLINKY --- ---
    NECECH: Ne, to není flejm, to je k věci.
    NECECH
    NECECH --- ---
    FIN: Tví příznivci tvrdí, že jsi skromný a chceš lidem pomoci. V tvých posledních příspěvcích ovšem zase vystupuješ, jak to děláš s velkou oblibou, v roli velkého poučitele. Tvá výsada spočívá v tom, že dokážeš citovat Topola, kde jiní mají vlastní názor. Ty si vážně myslíš, že někomu pomůžeš, když se takhle do něj navážeš? Ty jsi tento celý flejm způsobil tímto příspěvkem: (FIN). Tam vystupuješ ještě v roli poučitele, který tak nějak přátelsky plácá mladíka po rameni a říká mu, že má před sebou dlouhou cestu, než dojde tam, kde ty nyní stojíš. To si vážně myslíš, že tvůj autorský program je jediná možná cesta, tedy "tirák, kterej se na tebe řítí"?

    V dalším průběhu tvých výlevů je už jediná tvá zřetelná snaha vyvyšovat se nad Turbomrdače a Dlouhou Potvoru a když počítám tvá invektiva v jediném příspěvku (FIN) docházím k úctyhodnému poměru v každém řádku minimálně jeden: "kecáte", "mimo vaše schopnosti", "free kec na boranu a zástěru", "žvaníte"... a to jsou jen jednoznačné případy, vlastně celý ten příspěvek je hodně jedovatá kritika. Co tím chceš dosáhnout?

    Představ si, že existují lidé, kteří mají jiný vztah k češtině než ty! Tohle (FIN) není absolutní pravda. Nechápu, proč rozpoutáváš flejm tím, že poučuješ zjevného rebela a když on tvé poučení překvapivě nepřijíme s pokorou, pak mu začneš ještě nadávat. Ještě se k tomu může přidat Tomasz. Vy jste taková skvělá dvojce.
    FIN
    FIN --- ---
    teprve pak, pak možná napíšete něco zajímavého. svobodu chcát z karlova mostu vám neupírám - ale nárok na automatický potlesk za to, že svobodně chčijete z karlova mostu, budu upírat vždy. protože není.
    FIN
    FIN --- ---
    chodemmimo, si přečtěte i tohle
    Děti, modlím se za vás, ať z vás nevyrostou šmejdi | Reflex.cz
    http://www.reflex.cz/clanek/zpravy/47665/deti-modlim-se-za-vas-at-z-vas-nevyrostou-smejdi.html
    a zejména
    Vaši učitelé, anebo alespoň ti lepší z nich, vás budou vychovávat k vlastenectví, které z téhle země zmizelo, k odvaze, která bývá považovaná za přežitek, k vlídnosti, která je pokládána za slabost. Važte si jich – s největší pravděpodobností jsou to poslední Češi ve vašem životě, kteří tyto životní hodnoty nebudou ironizovat a relativizovat.

    je to totiž pořád dokola totéž: umět, znát, vědět, ctít hodnotu. je to úplně cyklicky ve všem. svoboda otroka, který z vášnivého výbuchu vzteku cokoliv boří, není svobodou. je jen vztekem. a to není totéž. poznej, rozlišuj, nauč se a pak ignoruj, věda a ovládaje, co vlastně. a nikdy to vůbec nebylo o ničem jiném. zbytek jsou... kecy.
    FIN
    FIN --- ---
    FIN: vzpamatujte se už... nic není tak svobodného jako umět. nikdy nemůžete tolik lítat, jako když konečně víte, kde se odrazit a kterej zákon vodignorovat. fakt ne.
    FIN
    FIN --- ---
    DLOUHA_POTVORA:
    TURBOMRDAC: mě by zajímalo, jak vlastně vy myslíte... "umět" je pro vás zakázané a "egomaniactví". to posloucháte muziku a čtete texty břídilů z principu nebo co? napadlo vás někdy, že celý vesmír nestojí o nápad "ti woe řeknu, jak to vidim", ale že deset tun takových rádobynápadů dnes a denně zmizí v zapomnění a zůstávají jen některé věci? že je reálný důvod, proč flamenco od de lucii je stokrát lepčí než pepy novotnýho z kostelce? a takové ty drobnosti? a že kytarovej mág metheny, kterej uhraje 32 strun*, neni ani tak free, jako už 30 let dře 8 hodin denně? ne? no možná je na čase se zamyslet i nad tímhle...

    * to není kec, žasni
    Pat Metheny Trio - Into The Dream [2004] HD - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=ljqV056wKf4

    a to ti řiká všechno o "fuck umět". žádný fuck. naučit se a umět :-)
    FIN
    FIN --- ---
    (a můžeš si ušetřit pátrání po dynamických IP adresách u měnících se providerů mezi několika místy v praze:-)
    FIN
    FIN --- ---
    TURBOMRDAC: lol. olol. jsi jen asi 37. v řadě. zejtra stěhuju, klidně ti řeknu kde :-)
    TURBOMRDAC
    TURBOMRDAC --- ---
    ...na bradu
    FIN
    FIN --- ---
    DLOUHA_POTVORA: btw jako by bez rytmu nešla napsat báseň - ovšem, že jde. ale musí se... odvážné polk... umět. hodně umět. a sdělení ovšem musí bejt silnější než "všichni mi vlezte na hrb".

    ps: dokonce i nerytmické sdělení "všichni mi vlezte na hrb" dává prostor. ale musí se hodně umět a mít jinou kvalitu. a to, má drahá, je pravda, i kdyby ses posrala na kvadrát. že zdravíme paní z frýdlantu :-)
    TURBOMRDAC
    TURBOMRDAC --- ---
    FIN: vopatrně,mám tu holku dost rád.abych si tě nenašel podle IP adresy a nenapsal ti hovnama vyjmenovaný slova po B!
    DLOUHA_POTVORA
    DLOUHA_POTVORA --- ---
    FIN: "Víš co, Sašo? Di do prdele," praví jiné.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam