NJAL: Já vím, to byl ale tak blbej koment že si nic jinýho nezasloužil.
MANFRED: Ne nepřebírali, možná tak nějáký praktiky gestapa převzali po válce, ale NKVD apod. mělo taktiky a cíle dost jinačí (jak sám zminuje dotyčný v článku, gestapo potřebovalo pravdu, NKVD a spol. akorád podpis).
NJAL:
NJAL:
A kde bereš tohle přesvědčení? Tvoje děti či nějáké děti známých? Co já si pamatuju střední a základní školu, tak dějepis byl nesourodý mix přemyslovců a francouzské revoluce, ve kterém šlo o to, namemorovat se několik jmen a letopočtů a pak je co nejrychleji zapomenout, aby na příští zkoušku bylo v palici místo na další jména a letopočty (nějáký souvislosti apod. neexistovali). A vidím to samé i u dětí kterym kouknu do sešitu dějepisu dnes.
Pokud si někdo myslí, že zvedne "dejepisnou gramotnost" týkající se totality tím, že donutí teenagera naučit se nějáký další data nazpaměť, tak je kašpar nebo blázen.
No a jedna z nevýhod moderování je ta, že musím číst i slinty lidí, který mám normálně v ignore, takže Talpeny, jediná věc, nejen že je to OT, ale navíc ta mrdka Vojtek, mamrd co řídí vožralej a bije šestnáctiletý holky ve fast foodu za pokladnou si může s těma StBákama podat ruku, na stupnici zmrdovství jsou tak zhruba na stejný úrovni...