• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MYKEZKingdom Come: Deliverance - A first-person, open world, realistic RPG that will take you to Medieval Europe.

Diskuze o RPG titulu od Warhorse Studios (Dan Vávra, Martin Klíma a další) ve stylu Dungeons and No Dragons ze středověkých českých luhů a hájů.

Oficiální stránky hry

Kickstarter

Warhorse Studios

Oficiální fórum

Očekávané datum vydání: Q4/2015 (lol, takhle to původně vážně bylo :))
    rozbalit záhlaví
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    ZACK: ted nechapu jak je tenhle vykrik relevantni k tomu, ze ti vysvetluju co v praxi znamena PR. a posedlej jim nejsem, ale rozhodne cumfanboy z tiscali nejsem
    ZACK
    ZACK --- ---
    SIRLOON: Nedokazu posoudit, nakolik jsou vnimani sirsi verejnosti, z pochopitelnych duvodu nemuzu brat uplne vazne lidi, co jsou Vavrou posedli a mnou si rucicky pokazdy, kdyz zakopne a tesi se, az mu ta koza konecne chcipne.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    LAAZI: Kurva dyt ten idiot si furt stezuje jak jse vsecko spatne a jak zacinaji znova a znova a znova protoze....buuu, nejak nam to nejde....ale ja za to nenesu zadnou odpovednost.
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    ZACK: kdepak, marketing studuju. PR JE! marketing a ma slouzit k ovlivnovani mineni o firme a produktu, ale k tomu aby byla vnimana v dobrem, ne jako banda tragedu, kterym radeji nedam ani korunu
    LAAZI
    LAAZI --- ---
    HALCYON: Ja ten vlog videl, ale podivam se na nej pro jistotu jeste jednou vecer z domu :)
    Nicmene, me by spis smrdelo, kdyby tam ty problemy nebyly, protoze vyvoj je vzdycky plnej problemu.
    Zamer je imho prave predstavit verejnosti tu kazdodenni realitu a tim je dostat "na jednu lod", chapu, ze to nemusi na kazdeho fungovat stejne, zvlast kdyz ho sere osoba pana Vavry :p

SIRLOON: Ano a na to hlavne potrebujes, aby ten tvuj produkt nezapadl mezy ty hromady ostatnich titulu, coz se, domnivam se, dari, ale tezko posoudit z pohledu cecha, protoze je to ceska hra, takze to clovek vnima jinak, ale treba vyvoj mafie sem vubec nevedel, ze probiha, o dvojce sem vedel az kdyz vysla diky profesinalni marketingove kampani, ktera byla ale pravdepodobne o dost drazsi nez twitter a vlogy.
    ZACK
    ZACK --- ---
    SIRLOON: Pletes si PR a marketing. Proste maj otevreny okno do kuchyne a v ty je vzdycky bordel. Spouste projektu se to vyplatilo, protoze diky tenhle otevrenosti meli zakladnu hard core fandu dlouho predtim nez neco vydali. Otevrena komunikace je nova cerna, mozna je to u takhle velkyho projektu zbytecny risk (osobne si myslim, ze to je proste dany tim, ze je Dan takovy "otevreny" clovek), ale uz ten uspech na Kickstarteru ukazal, ze to je validni cesta.
    HALCYON
    HALCYON --- ---
    LAAZI: https://www.youtube.com/watch?v=LfklQR-36-8

Sorry, na mě to takhle působí. Celý to video je tragédie s trapným obsahem, trapným zpracováním a pláčem o tom jak do teď bez lepítek (very komplikejtyd system) nemohli vlastně nic pořádně udělat ...

Zároveň tam uvádí jednu přednášku jako "about our failures in game design". A vidím tam další věci který mě docela smrděj. Ale tobě to nevysvětlím. Ano, je to relativní. Ano, můžeš s tím být spokojený. Může s tím být spokojený každý. Nejspíš je s tím spokojený i investor, protože jinak by ho kopnul do prdele a evidentně sou s tim spokojený, takže nějakej rant nějakýho Cranka na nyxu stejně nemá váhu na to aby sme se tu mohli hádat. Jestli to vyjde a splní svoje sliby, já budu určitě nadšenej.
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    LAAZI: tak jeste si najdi na netu co je PR. PR ma presvedcit zakaznika, ze produkt kterej vyrabis je to co prave on potrebuje, chce a je to nejlepsi na trhu. Pokud v ramci "PR" budes ukazovat jak si zatim kazdou vec posral, tak se rozhodne neda mluvit ani o PR, ani o slove dobry
    LAAZI
    LAAZI --- ---
    LAAZI: Jinak dodam, ze tim neumetelstvim myslim takovy jakoby amatersky pristup k tomu PR, nikoliv neumetelstvi pri tvorbe hry, to tam nevidim.
    LAAZI
    LAAZI --- ---
    HALCYON: Prave mam ten pocit, ze mame nejake odlisne verze reality, ja slysim "zavadime scrum" a vy tam k tomu mate navic to "protoze predchozi zpusob vyvoje naprosto selhal".

Mel jsem za to, ze hlavnim ucelem PR je byt videt a dostat tu hru do obecneho povedomi. Domnivam se, ze to se mu dari.
    Vztahy s investory jsou neco trochu jineho a to ze to dela jinak, nez je zvykem v profi firmach i to neumetelstvi je prave to, co je odlisuje.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    Ešte k tomu PR dodám, že keď niekto v priebehu zháňania investorov (!) píše rozsiahle blogy o tom, akí sú investori kreténi a nevedia poznať potenciál, tak nevie o PR absolútne nič.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    LAAZI: Vávra robí dobré PR?????

Dostávaš cenu za najviac dada príspevok, ktorý som tento týždeň videl
    HALCYON
    HALCYON --- ---
    HALCYON: A můžeme klidně zůstat u toho ze jsem se svým názorem osamocený, nebo ze tomu nerozumím ... Každopádně tyhle dojmy mám.
    HALCYON
    HALCYON --- ---
    LAAZI: Vidět sou, sympatickej otevřejnej přístup maj, já jim fandim, ale působí jako naprostý trdla. Místo toho aby nechali nahlédnout pod kapotu tak jenom prezentujou své důvody proč jim to vlastně nejde. Prezentujou se sice jako nadšenci, ale rozhodně ne jako profesionálové. Ty přednášky bych bral v okamžiku kdy by měli autoritu ty přednášky dělat v rámci nějaké dokončené práce, nějakého výkonu.

Nebo tobě přijde v pohodě vlog ve kterém v okamžiku kdy chtějí dodat public alfu zjistí že jim vlastně způsob vývoje naprosto selhal, takže přichází s revoluční metodou SCRUM?

Jestli neumíš číst (moje, a např. sirloonovo příspěvky), tak je to možná důvod proč nic z toho nevidíš ani ty.
    LAAZI
    LAAZI --- ---
    HALCYON: Ja myslim, ze jsou relativne dost videt, maj takovej sympatickej otevrenej pristup, maj ty vlogy, nechavaj hrace nahlednout "pod kapotu", prezentujou se jako nadsenci, delaj ty prednasky,... v cem presne ti to prijde tragicke nebo vrchol neumetelismu?
    HALCYON
    HALCYON --- ---
    LAAZI: Uff. Tak zrovna to PR maj naprosto, ale naprosto v tragickym stavu a to co předváděj je vrchol neumětelismu.
    LAAZI
    LAAZI --- ---
    JVMLOK: No ja nevim, jestli sme videli stejny video, ale v tom co sem videl ja to prave neni nascriptovany, ale je to simulace a pozastaveni casu na ni ma (prave na rozdil od systemu, ktery je naskriptovany) nejaky prirozeny a ne vzdy na prvni pohled jasny efekt.

SIRLOON: Vavru neznam, imho dela dobrou praci minimalne jako PR. Zda se mi, ze ma nejakou vizi, a ze tu s nim lide z warhorsu vesmes sdili (nebo aspon ti, co jsem videl na youtube).
    Myslim si, ze vsichni lide, co delaji hry, nebo cokoliv jineho, to delaji nejak, jak si mysli, ze se to ma delat a casto si nabiji hubu a myslim si, ze to k tomu skutecne patri.
    Osobne delam db vyvojare v uplne jine oblasti a designy a analyzy, ktere dostavam, bezne obsahuji chyby a nedomyslenosti a bezne vysvetluju proc je to blbost nebo problem a casto to musim sam domyslet a delat tak, jak si myslim, ze se to ma delat.
    Proste vse co pises mi prijde jako "standard mleta".
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    Me se libi ze je to tak sandbox a open world, ze pozastaveni casu na pozadi pro NPC muze zpusobit zhrouceni celyho systemu NPC interakci, tzn. ze je to tak natvrdo naskriptovany vsecko, ze nejaka volnost akce nebo rozdilnej prubeh pro ruzny hrace atd asi neprichazi v uvahu.
    MAGE
    MAGE --- ---
    HALCYON: Hele mě ty problémy přišli docela zajímavé, to plynutí času, jeho stopování nebo jak v simulovaném světě zajistit "naskriptované" situace...
    HALCYON
    HALCYON --- ---
    LAAZI: Tenhle názor beru. Můj je dost povrchní a vlastně jsem to ani nedokoukal, takže tvé poznámky jsou validní. Nicméně tady nejsme v auditku Praktický Game Design, ale v auditku Kingdong Cum.

Bohužel, jelikož jsem to neviděl celé, ale pouze po to útrpné "zábavná historka ze života" tak nemohu posuzovat další příklady které tam předkládal. To já beru, sám jsem od fochu a nebejt různejch zdrojů na internetu a zkušenějších guruů co sdílej svůj wisdom, sám bych se v tom asi plácal mnohem dýl. Tenhle pán mi ale nepřipadá jako guru ale spíš jako člověk kterej se zachvilku tím co dělá utrápí, protože je to pomalu horší než pobyt v pekle a těžší než "cokoliv co kdy kdo programoval" a to mu nežeru.

Předchozí video, kde místo toho aby ukázal jaký udělali pokrok tak předváděl jak se začínají učit pracovat metodou scrum a lepí si papírky na tabuli, nebo to jak stanovujou termíny s prezentací updatu 0.2 aby se potom omlouvali že to nestíhaj (proč proboha teda slibujou release date podobnejch obskurních verzí? nah Viz. SIRLOON si nemyslím že je nutně pravda že vlastně to co dělaj vůbec nezvládaj, ale minimálně díky tomu jak se takhle prezentujou to tak působí.
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    LAAZI: problem je, ze ti co Hellbu znaji by to zcela jasne prejmenovali na "Teoreticky Game Design"
    to o cem tam povida neni gamedesign ani omylem, to je jen prezentace toho, jak si mysli ze se jako asi ma delat hra a na kazdym kroku si nabiji hubu a vymlouva se, ze to k vyvoji patri. Ostatne to same se delo i na M2. U vseho mozneho mavl rukou a rekl ze resi clovek picoviny, ze se to nejak vyresi. Ve chvili kdy se to ukazalo jako problem byli vsichni okolo (nejlepe z Brna) neschopni "cchuraci" co si neumi poradit ale on zrovna nema cas ani naladu je ucit jak to spravne vymejslet. A kdyz to udelali podle Dadova designu, kterej bezne obsahoval rozpory a chyby tak to byli zase cchuraci ze jim snad muselo bejt jasny, ze to tam je napsany jako...
    a Hater nejsem, ve hrach uz nedelam (a sem za to fakt vdecnej), znam dost lidi a dost usmevnych historek z vyvoje KC, delal sem s Dadou tri roky a ackoliv ho mam rad jako cloveka pro jeho nazory, jako sef studia proste pohori. Je to dane jeho povahou...

jo a uz mam postahovanych peknych par giga clanku a videi a rozhovoru, pomalu si to uz koleduje o sestrih
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam