• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MYKEZKingdom Come: Deliverance - A first-person, open world, realistic RPG that will take you to Medieval Europe.
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    WILL: pokud to tak je, pak uplne v poradku... jsem zvedavej:)
    GANDHI: mne se na tom libilo, ze skrze savy z questu a spani jsem vlastne temer nikdy save nepotreboval, pokud jsem nesel nekam, kde to bylo tuhy, ja tam zarval a napodruhy uz si to radsi posichroval sejvovici - takze sejvovice je sice drobnej voser, ale ma to v ramci herni logiky smysl, protoze ten voser ti zabranuje savovat pred jakoukoliv akci, takze zustava napeti/pocit nebezpeci
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    STRANGERD: logiku postradalo v tomhle ohledu uz to predtim:) stejne dobre se dalo ukladat jinde a dejvovice neni nikterak nedostatkovej artikl.
    WILL
    WILL --- ---
    STRANGERD: A skutečně to funguje takhle? Já bych očekával, že Save&Exit mi udělá save, na který po smrti nebudu vrácenej, ale dá mě to na poslední normální save.
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    GANDHI: imo prave nabourava, muzu dlabat na nakou sejvovici a pred tuhym soubojem dam proste exit/load a mam ulozino, s SSD je to otazka par desitek sekund - tudiz uz tam mohli rovnou dat normalni ukladani kdykoliv, tohle je takovy polovicaty reseni co postrada logiku...
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    heh, tak jsou hry, ktery maj JENOM save on exit - jako treba State of Decay a funguje to imho vyborne (i kdyz se to samozrejme taky d obejit, ale vyzaduje to oser se zalohovanim starejch sejvu), protoze v podstate cokoli ma definitivni dopad a neni cesty zpet.

tady ten save on exit jen zvysuje komfort, protoze v dobe, kdy chci prestat hrat, muzu prestat hrat - nic jinyho to nenabourava. Predchozi stav proste jen znamenal, ze kdo chtel sejvovat tak to holt resil zasobama sejvovice (ktera mne docela sere, protoze sejvovat jsem zpravidla chtel chvili pred tim, nez jsem potreboval bejt opilej:p - a je to imho zbytecnej oser, jehoz jedinym prinosem je trocha humoru ze zacatku - "haha, abych sejvnul, musim se ozrat") nebo proste postupuje tak, ze holt sejvuje po hospodach - mapa neni zas tak velka, aby se nedalo sejvnout hodinou spanku v nejaky nedaleky hospode ev. v laznich.
    ALATIR
    ALATIR --- ---
    STRANGERD: Akorát v rychlosti - když uložíš ve hře, tak hned pokračuješ a takhle budeš muset znova načítat hru. Ale to bude hlavně trápit lidi, kteří by ukládali každou chvíli.
    Jinak save on exit je podle mě dobré řešení, které tě nenechá ukládat neomezeně kdykoliv, ale aspoň nemusíš pít sejvovici/spát/začít quest, abys nepřišel o progress, když potřebuješ vypnout hru teď hned. I když se mi ten save systém konceptuálně líbí, protože se do hry vžiju ještě víc a víc o přemýšlím jako Jindra ve hře a ne jako hráč za klávesnicí, jsem za save on exit rád. Příště už mě nebude čekat znovuobjevování mapy, kterou jsem objevil minule a doufal, že když postoupím v questu, že se hra sama uloží...

Jinak ten koncept saveless her se mi líbí, ale to líp funguje v lineárních hrách než v open world. A v drtivé většině tam mají save on exit.
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    WILL: jakej je vlastne rozdil mezi save on exit a proste save kdykoliv? vzdyt prece kdyz budu chtit ulozit, muzu proste dat exit a loadnout a mam ulozeno? za me je to skoda, ten save system me bavil, chapu, ze jsem asi v mensine, ale sedi mi lip k atmosfere a kdo chtel savovat porad, mohl si sosnout mod den po vydani...
    WILL
    WILL --- ---
    Konečně. Tahám patch který přidává Save and Exit, nejdůležitější featura. A cloud saves jako bonus.
    NARKOTIX
    NARKOTIX --- ---
    Ještě vlastně jeden pitomec povídal, že se sejdeme v Ledecku... A nikdy tam nedorazil..
    NARKOTIX
    NARKOTIX --- ---
    Ja jedu na PC, blížím se konci, jsem asi na 90ti hodinách a troufám si říct, ze mam temer všechny questy hotový... S tím že, 2 mi nejdou dokončit... Q "z kamene" a pak jeden spojenej s ním "něco o bratrech, ted jsem v praci a nevim přesně"... A 1 mi nejde vubec vzít.. A to q pro lovce v talmbergu (hospodskej me na neho odkázal.. Mám na mapě hvězdičku a lovec nemá žádný dialog..možná potřebují vyšší úroveň lovu, ještě jsem se nedostal k tomu abych to vyzkoušel...)

hra je to výborná... Vsichni se tu těšíte az pojedete na podruhé styl alá řezník... A ja se chystám na styl zabij za celou hru jen jednoho.. :-D
    DASTY1
    DASTY1 --- ---
    co koukam na youtube tak pc v poho.... ps4 nikdo asi nenahraval... ja ps4 a nejde ....tak kdyby mel nekdo podobny problem na ps!!! diky za info
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    GANDHI: rikam si jestli to není nejaka konzolova optimalizace, která vyhozenej debris uklizi z terenu prilis rychle a tenhle quest s tim proste nepocita
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    REDSNAKE: totez, PC, a cekal jsem hodinu
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    DASTY1: u mě na PC v pohodě. Nikam jsem neodcházel, jen počkal pět minut přes T
    DASTY1
    DASTY1 --- ---
    chci se jeste zeptat na ten quest :Slavíci, mate take ten bug ze tam ty klece nejsou po vyhozeni s inventare ??? (na mape jsou nastrazene ale na miste fyzicky nic) zkusil jsem to jeste po nake dobe se tam podivat a stale stejny pribeh .... :/ ...takhle vsechny questy na trofej asi nedam .......
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    CHRMLE: bacha na spoilery :) jinak vyresit vsechny 4 je statisticka jistota - jeden to proste byl
    CHRMLE
    CHRMLE --- ---
    HNIZDO: ale vis, o kolik by to bylo jednoduzsi? By se hajzl pred sekerou priznal hnedka, jestli se tam schovava... Takhle furt po prvnim dnu v klastere nemam tuseni, kdo by to mohl bejt... Ale na prezdrzku jich tam je hromada :D
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    CHRMLE: lol, no, ma to logiku :)
    NOOLY
    NOOLY --- ---
    REDSNAKE: Joo souhlas. Treba by se mi vic libilo, kdyby to bylo trochu vic na Bergmana a min na Nolana, kdyz to hodne prezenu:)
    CHRMLE
    CHRMLE --- ---
    NEVILL: tyjo ja sem tedka teprv v klastere a musim rict, ze mi vubec nesedi, jak nemuzu vsechny problemy vyresit sekerou :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam