• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MYKEZKingdom Come: Deliverance - A first-person, open world, realistic RPG that will take you to Medieval Europe.
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    BAT: Ja teda KC nehral, ale tyhle vyhrady mi napadne pripominaji komentare k chozeni do prace v Shenmue. Tam to byl taky vopruz, ale byl to zamer, dojit k tomu, ze klaster/chozeni do kolbenky je proste vopruz.
    BAT
    BAT --- ---
    Klaster byl strasnej vopruz taky kvuli tomu jak ve hre leti cas.
    Clovek se v noci pul hodiny nekam plizi, a najednou je rano. Ten prisernej bleskovej timescale mi kazil immersion jako snad nic jinyho.
    A uplne zbytecne - ve hre, kde se da cas preskocit cekanim, spanim, nebo ctenim, muze bejt cas klidne 1:1.
    Byval bych to jen kvuli tomuhle nedohral jak strasne me to sralo (a zdaleka ne jen v klastere), ale nastesti to nekomu jinymu nedalo a nasel jak to zmenit.
    Potom uz byl klaster fajn (to uz bylo taky pozdejc po nejakejch tech patchich, takze se mi nejaky bugy vyhnuly).
    S rozvrhem jsem asi zadny problemy nemel, jestli diky ty zmene, to netusim.
    Ale kdo vi, jestli trochu nekecam - po nejakym updatu jsem musel zacinat novou hru, takze si pamatuju spis na ten druhej, pozdejsi playthrough, kdy byla hra uz vic opatchovana.

Ohledne toho zrychlenyho casu...
    Matne si vybavuju, ze nekde nekdo obhajoval ten blaznivej timescale tim, ze mapa je mala, tak aby mel hrac pocit ze cestuje dal, a aby si uzil prechody mezi dnem a noci, vychody slunce, atp.
    Mozna jsem vyjimka, ale nemel jsem pocit, ze me cas 1:1 o neco ochuzuje - vychodu i zapadu slunce jsem videl tolik, ze by to stacilo na vsechny pohlednice co Ceska Posta dorucila za poslednich 20 let (a to jako vazne, vsech 10), a ze je mapa zcvrknuta, to bylo zrejmy i predtim (zpetne mi pripada, ze to ten zrychlenej cas spis jeste zduraznoval).
    Urcite nejsem sam, a naopak se urcite najde dost lidi co to maji naopak, a tak by vubec nevadilo, kdyby na to priste WH mysleli a ten timescale byl treba nastavitelnej rovnou v gameplay options - pokud teda bude nejaky priste.
    ALATIR
    ALATIR --- ---
    REDSNAKE: Mě se klášter ze začátku líbil, protože to byla docela výzva najít si v tom přísném rozvrhu čas na zkoumání a plánování útěku. Ty plížení se po nocích a během večerní pauzy. Vedlejší questy byly fajn, třeba to kradení vína pro mnichy, ale celkově to moc klášter nezpestřilo. A asi to bylo pro Jindru docela náročný, když se za celou dobu pořádně nevyspal.

Co mě dost štvalo, byl denní režim, který platil asi jen pro Jindru, kdy měl být všude (nebo pak někde jinde) na minutu přesně a ostatní si chodili kdy chtěli. Když jsem měl podle plánu být v kapli v 6:00, tak tam byl jen jeden mnich, většina přišla na 6:30 a do 7:00 tam byli všichni. Ale běda Jindrovi, kdyby přišel pozdě! Nebo se zdržím o minutku déle na snídani a hned mají řeči, přitom spousta mnichů odcházela v tu samou dobu co já.
    Nevím jestli to je bug nebo to takhle v klášterech opravdu chodilo a autoři hry to Jindrovi dali náležitě sežrat.

No a pak to otravné opisování, kdy doteď nevím, jestli ty texty v knize vůbec nějak souvisely s tím, co jsem měl na výběr. Jako fakt jsem se ze začátku dost snažil něco vyčíst, ale když žádné z těch tří vět neseděly na text v knize, tak jsem pak už jen náhodně něco vybral, ať je od toho pokoj. Někdy nešlo tu práci vůbec odevzdat (chybějící dialog) a kvůli tomu jsem za trest strávil den v kobce.

Škoda, protože tyhle věci totálně srážejí jinak hezky vykreslenou atmosféru kláštera a jak mě to ze začátku nadchlo, tak už jsem to pak nebral vůbec vážně a těšil jsem se až odtamtud vypadnu.
    AZIM
    AZIM --- ---
    TERZ: jenže to rozhodně nebyl designérův záměr, ty jsi s tím doslova vymrdal a resil chyby chybou aneb 'fuck the system with it's own dildo'
    TERZ
    TERZ --- ---
    Když jsem to hrál poprvé tak mi Klášter bugnul 30h save.
    Když jsem to hrál podruhé, skočil jsem si z lešení pro klíč a najednou byly všechny Q s ním spojené poměrně zábavné.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    REDSNAKE: lol :)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    HNIZDO: jako vazne? tobe se to libilo? opakovane blbe questy, neustala nutnost pretacet cas a restrikce spojene s pohybem po klastere ktere omezily herni mechaniky uz tak dost rozbite? No jako jestli se ti to libilo, nic proti gustu. Ja je nakonrc vsechny vyvrazdil a jsem na to pysnej. Neunikla ani mys.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    To je zvlastni. Klaster byl imho jedna z nejatmosferictejsi casti hry. Ta uplna izolace, nedosazitelnost vnejsiho sveta vcetne jeho starosti, ubijejici monotonni rezim... Spis to chtelo vic prostoru pro vnitrni politiku...
    DELKI
    DELKI --- ---
    Klaster je fakt hell, ale vlastne to ma neco do sebe. Diky nemu se ze me stal militantni ateista:)
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    jj, klaster dokonale zabiji hru:) jeste nez jsem se k nemu dostal tak uz jsem mel prakticky vsechno na maxu, nejlepsi vybavu a krom pribehu nebylo uz vlastne co by mi to mohlo nabidnout - a pak prisel klaster a bylo jasno:) Kdyz navic clovek zjisti, ze celej zbytek hry se bude honit jen z mista na misto (na kterejch uz notabene davno byl), tak to taky moc na nadseni neprida
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    AZIM: Je to tak, klášter byl i pro mě rozbíječ hry a pak už jsem to dojel jen z povinnosti. Vlastně nedojel, protože se mi nějak rozbil jeden z předposledních questů a už jsem na to neměl nervy. Jak kdyby jim došly síly, čas a nadšení tak od poslední třetiny.
    AZIM
    AZIM --- ---
    tak musím říct, že jak jsem byl na začátku plný nadšení které vystřídala realita v podobě motání se kolem kláštera a celé KCD jsem odložil. Hrál witchera, tomb raider, AC až jsem došel k tomu, že zítra vyjde RDR2 díky čemuž teď nedohraju ani to AC a napadá mě jestli se ve světle zabugovaneho DLC a všech těch negativ vůbec vrátím, spíš si myslím že mě přemůže chuť na Skyrim a přes to že jsem v něm strávil 200+ hodin na x360 ho koupím časem na xone i přes to že KCD jsem nedohrál a zůstal někde asi level 15, je tu někdo kdo to máte stejný nebo tady jsou všichni happy?
    TOFI
    TOFI --- ---
    DELKI: tak jsem se posunul dal, diky, musel jsem projit vsechny tri tabory
    DELKI
    DELKI --- ---
    Hotfix 1.7.1 is LIVE - Full DLC now playable!
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    DELKI: Podle mě má moc příjemnej, zvučnej hlas, mě by tam sedl.
    DELKI
    DELKI --- ---
    Kdyz uz jste tady mluvili o tom ceskym dabingu... jak moc byste cloveka ukamenovali, kdyby Hanuse nechal namluvit Otou Jirakem?:)
    TOFI
    TOFI --- ---
    DELKI: hej tak to je mozna ono ze kazda musi byt z jineho tabora, ja mam totiz dve z prvniho a jednu z druheho, dik zkusim
    DELKI
    DELKI --- ---
    TOFI: Co si pamatuju, tak to chce jen hlemy kumanskych nacelniku, tzn. kazdy tabor jedna helma. Az to budes mit, Ondrej ti teprve rekne o parozi atd. - a to se da koupit napr. u lovciho v Ratajich.
    TOFI
    TOFI --- ---
    to chce parozi no tvl. hlavne ze mi to pise sezen 3 kumanske helmy s krytem a 3 kumanske zbroje
    MILUCH2
    MILUCH2 --- ---
    tim padem musis mit zrejme aktovovany perk na sundavani parozi imho jestli si to z hlavy pamatuju
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam