GONDAR: nechce se mi věřit že by rozdíl v profitabilitě byl až 20%... imho to je dáno způsobem jakým nicehash a proudminers aktuální profitabilitu vypočítávají... ke kalkulačce na proudminers se mi nepodařilo doklikat, takže jsem si to vypočítat nezkoušel.
za poslední týden mi moje nvidie 1070 zcash prakticky netěžily, protože mnohem profitabilnějším algorytmem byl lbry.
co se těch karet týče, tak vytěžené kryptos nemám v plánu nějak brzy utrácet, v tomhle ohledu jsou pro mě dlouhodobou investicí... btc naskakují pomalu a je škoda je rozzředit ve feečkách.
pro platbu bitcoiny z trejdování používám kombo bitwala & mobi.me & revolut, způsob jak to funguje je hezky shrnutý tady:
https://medium.com/bitperia-stories/jak-v-ceske-republice-koupit-za-kryptomenu-cokoliv-fbc23ce2ecee
těch anonymních karet jako ubiq je více, ale buď jsou spárované s tvojím telefonním číslem a nebo je měsíční limit pro výběr a platbu hoooooodně omezený.
možná jednodušší je posílat si btc z těžby přímo do svoji peněženky v mobilu a ty si pak měnit za hotovost v bitcoin automatu. nevím sice jaké tam jsou přesně feečka, ale aspoň člověk není omezený 200 euro měsíčním limitem jak to u těch karet bývá.