SN0008102070570: asi neni z čeho vybírat. velké zdroje nejsou. ono to celé mění koncepty, Je ti k hovnu mobo se 7 sloty pcie, když tam nemáš co dát a nemáš to z čeho napájet :)
varianta lowend mobo ,která obslouží 3GPU a nějaký 500-650W zdroj asi začne být v kurzu. Finančně to bude zajímavé, dostupností taky. 100W navíc na 1.2kW je 10%, co klidně může být rozdíl v těžebném výkonu i u 6gpu rigu.
jestli mobo bude umět 4gpu, strčil bych jako doplněk nějakou 560/1050 mrdku na vytížení systému pro klid..
Nechápu, drahé amd karty v bazaru se prodávají za 9-12k, tady lidi dají za kartu 30k. jako k čemu mi je u gpu těžení s ROI 20+ měs, nebo to těží 3x tolik? to chce velikou kouli. těžce se to odhaduje. Je to budu vydělávat míň ale dřiv vůči "později ale víc (možná a jestli vůbec).. Takže minimalizovat ROI je u mně klíčové.
4xRx580 vs 4x1080Ti je výtěžností 9.7$ vs $14.3 /24h (dle nějakého kalkulátoru). čekal bych ceny karet v podobném poměru, nebo bych sháněl nějakou dobu karty, nebo koupil jiný rig za jiné peníze.. jako 200k do těžení mi přijde tak 10x mimo. možná dva roky zpátky, jak se gpu těžení oprášilo znovu, to neslo větší jistoty. těžit na novém zařízení ke konci sezóny po cenovém vrcholu, bych si musel posrat trenky. jakože skutečně si vemte, kolik coinů vytěžíte za dva roky při současné obtížnosti, vydělte si je dvěma a vynásobte cenou coinu / 5. Tomu bych směroval investici a těšil bych se na pozitivní překvapení.